Guinness World Record!®

Sparta heeft het 100 jarig bestaan gevierd met een bijzonder wereldrecord. Met 271 elektrische fietsen in een aaneengesloten rij is een afstand van 3,2km afgelegd. Goed voor een officieel Guinnes World Record ®. Het record is erkend door de speciaal overgekomen Guiness World Record ® jury.

Sparta bemachtigt wereldrecord!

Precies 100 jaar na de oprichting van Sparta hebben we onder aanvoering van Joop Zoetemelk een uniek wereldrecord gevestigd! Met maar liefst 271 ebikers hebben we een langste lint ebikers ooit weten te vormen. Een mooie markering van een eeuw fietsinnovatie. De prominente rol die de fiets met hulpmotor in de innovatiehistorie van Sparta speelt hebben we in drie video’s vastgelegd.

BEKIJK DE VIDEO’S

Helemaal bijzonder was het om op enkele meters van de locatie waar op 1 september 1917 Sparta het licht zag de officiële Guinness World Records jury het record toekende. 

Hoe het record tot stand kwam, kunt u hier nog even rustig bekijken.

Joop Zoetemelk
Recordroute

SPARTA, DE FIETS MET 100 JAAR INNOVATIE

Innovatie vormt tot op de dag van vandaag de basis voor het merk Sparta. Ter gelegenheid van 100 JAAR SPARTA hebben we dat vastgelegd in 3 korte filmpjes. De kans dat de oprichter van Sparta de woorden ‘Enjoy the Energy’ ooit heeft uitgesproken is klein. Wel weten we zeker dat het idee erachter al begin van de vorige eeuw door zijn hoofd speelde.

DE BEGINJAREN

Al in 1931 introduceerde Sparta haar eerste fiets met hulpmotor. Toen een nieuw fenomeen voor fietsland Nederland.

SPARTA VEROVERT NEDERLAND

Achteraf gezien was het innovatie, de fiets met iets, dat Sparta de vorige eeuw groot maakte. En wist je al dat Sparta ooit marktleider motorfietsen en daarna bromfietsen was?

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Innovatie vormt tot op de dag van vandaag de basis voor het merk Sparta. Wat die innovatiedrang voor jou betekent?

DE SPARTA VEDETTE R1Z JUBILEUM

In 2016 reed Joop Zoetemelk fluitend, 36 jaar naar dato weer een Tour de France dankzij onze nieuw geïntroduceerde Sparta E-bike! Een samenwerking die naar meer smaakte. Speciaal voor Joop Zoetemelk ontwikkelde we daarom een elektrische fiets met een nostalgische look, de Sparta Vedette. Waarvan ook 100 jubileum edities zijn gemaakt. Deze 100 modellen hebben een uniek detail; in ieder model is een stukje van de ploegentrui verwerkt die Joop in ‘zijn’ winnende tour in 1980 droeg. Uiteraard voorzien van een door Joop getekend echtheidscertificaat.

Pre-order Vedette R1Z Jubileum Bekijk collectie

Joop Zoetemelk SPARTA VEDETTE R1Z JUBILEUM

Uniek ontwerp gebaseerd op de fiets van Joop Zoetemelk in 1980

  • Stukje van de Tourtrui van Joop Zoetemelk verwerkt in het frame
  • 3-in-1 Zehus-systeem in achternaaf
  • Accu laadt op bij het achteruit trappen
  • Genomineerd voor e-bike van het jaar!
  • Voor iedere verkochte Vedette R1z Jubileum doneert Sparta €100 aan de hartstichting
Pre-order Vedette R1Z Jubileum

Joop Zoetemelk Joop zijn “eigen” e-bike

De Sparta Vedette R1z Jubileum. 100 exclusieve fietsen waarin dé orginele ploegtrui, waar Joop Zoetemelk in 1980 zijn Tour in reed, is verwerkt. Bekijk hier hoe dit unieke model tot stand is gekomen!

Pre-order de Vedette Joop

Wil jij 1 van de 100 Sparta Vedette R1z Jubileummodellen? Plaats dan hier je pre-order! Wees er snel bij want op = op, er kunnen dus geen rechten worden ontleent aan de pre-order. We laten je zo snel mogelijk weten of jij de gelukkige eigenaar wordt van 1 van de 100 speciale fietsen!

Formulier wordt verzonden, even geduld...