Bij Sparta zetten we uw veiligheid voorop. In het alsmaar drukker wordende verkeer wordt het steeds belangrijker dat u goed zichtbaar bent. Bij de ontwikkeling van de Smart-Light-18 van Sparta hebben we u dan ook centraal gezet.  De brede straal zorgt er niet alleen voor dat u voldoende ziet, maar tevens dat u goed zichtbaar bent voor de overige weggebruikers. Hiermee kunnen onveilige situaties voorkomen worden. 

De SL-18 is bovendien volledig geïntegreerd in de verende voorvork. Het resultaat is, dankzij het gestroomlijnde design, niet alleen bijzonder fraai. Het is ook nog eens praktisch. Want de positie van de lamp maakt hem minder gevoelig voor beschadigingen tijdens het plaatsen in de fietsenstalling. 

Een deskundige vakjury heeft de SL-18 uit ruim 30 inzendingen genomineerd voor de Fiets Innovatie-Award 2013. Met de Fiets Innovatie Award wil de RAI rijwiel en automobielindustrie productverbeteringen en vernieuwing stimuleren.

De innovatieve koplamp werd al eerder beloond met een GIO-erkenning voor de Sparta ION RX+ die niet alleen voorzien is van de SL-18, maar ook  van het volledig geïntegreerde ‘Fusion’ slot voor extra diefstalpreventie en de fraaie extra slanke kettingkast.