De elektrische fiets wordt steeds populairder en daarmee ook de diefstal hiervan. De Telegraaf meldt vanochtend dat er daarom strengere verzekeringseisen voor elektrische fietsen komen. Wij hadden het diefstal probleem al vroegtijdig gesignaleerd en daarom zijn onze Sparta ION® e-bikes beschermd met een anti-diefstalbeveiliging.

 Anti-diefstal display

Het anti-diefstalbeveiliging programma is geïntegreerd in de software van de ION® displays. Zodra het display van de fiets wordt gehaald, kan er niet meer elektrisch worden gereden. De intelligente ION® software koppelt het display, de accu en de motor aan elkaar. Hierdoor is het niet mogelijk om zonder tussenkomst van de Sparta dealer een ander display te plaatsen of een ander elektronisch onderdeel te vervangen. Doordat elke Sparta ION® fiets wordt geregistreerd kan alleen de rechtmatige eigenaar voor vervanging of reparatie bij de Sparta dealer terecht. De Sparta ION® is bij diefstal dus zowel als fiets, maar ook als losse onderdelen minder aantrekkelijk geworden.

Strengere verzekeringseisen

Het blijkt dus dat er jaarlijks 25.000 e-bikes worden ontvreemd. Bovendien is de angst groot dat dit aantal dit jaar explosief zal toenemen. Maatschappijen zien zich hierdoor genoodzaakt te zorgen voor strengere verzekeringseisen voor elektrische fietsen.

Eigen voorzorgsmaatregelen

Zelf kan je natuurlijk ook verschillende voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat je elektrische fiets gestolen wordt. Stal je fiets bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte als een schuur of een bewaakte fietsenstalling en gebruik eventueel een tweede (ketting)slot. 

lees hier het telegraaf artikel