Bosch + Nuvinci = rijplezier

De B3 Nuvinci is door het toonaangevende fietsmagazine E-bike & Trekking onderworpen aan een kritische test. En de Sparta B3 NuVinci is met vlag en wimpel geslaagd voor deze test! 

Het testpanel was voornamelijk te spreken over de NuVinci versnellingsnaaf die perfect past bij de krachtige Bosch middenmotor. Anders dan andere naven kent NuVinci geen ‘vaste’ standen en kun je kiezen voor iedere stand die je maar wilt. NuVinci kent dus geen abrupte overgang van de ene versnelling naar de andere. In alle omstandigheden, bergopwaarts of bergafwaarts, regen of wind, kun je de versnelling vloeiend en geruisloos aanpassen naar de gewenste trapfrequentie.

Daarnaast wordt de B3 als zeer onderhoudsvriendelijk bevonden door de afgeschermde NuVinci schakeltechiek, de onderhoudsarme rollerbrakes en een volledig gesloten kettingkast. Het rijcomfort van de B3 NuVinci is door de verende zadelpen en het verstelbare stuur optimaal.

Het testpanel is eensgezind tot de conclusie gekomen dat de B3 NuVinci een fiets is die alles doet wat je verwacht en waarschijnlijk zelfs een stuk meer!

Wilt u meer weten over hoe de NuVinci schakeltechnologie werkt, klik dan hier.