ION® GL en XGT

Deze test is gehouden onder 12 e-bikes. Er is een beroep gedaan op ervaren fietsers die bij de beoordeling op verschillende aspecten letten. Uit de test zijn twee Sparta ION®’s als testwinnaar naar voren gekomen: de Sparta ION® GL Blackline en de Sparta ION® XGT.

Volgens de test heeft de ION® GL Blackline uitstekende rijeigenschappen. Hij rijdt en stuurt ontzettend strak en de fiets is zeer stabiel. Op de vlakke weg voldoet de ondersteuning uitstekend. Bergop komt bij het versnellen de extra kracht tot leven en zit men snel op het gewenste snelheidsniveau. De fiets is comfortabel bevonden en het remmen gaat veilig en gedoseerd. Een ander pluspunt is de fraaie afwerking van de fiets. De Sparta ION® GL Blackline is als beste beoordeeld in de categorie achterwielaandrijving met een 8,3.

De rijeigenschappen van de ION® XGT zijn als goed beoordeeld, ook is de fiets zeer stabiel bevonden en beschikt de ION® XGT over veel comfort. De ondersteuning is dankzij de nieuwe Xtra High Power motor uitstekend. Bergop is de versnelling erg gemakkelijk. Ook op lange ritten zit het zadel goed en doet de vering zijn werk prima. De afwerking van de XGT is zeer fraai. De Sparta ION® XGT is als beste beoordeeld in de categorie voorwielaandrijving met een 8,0