De comfortabele Sparta E-motion C5 is half september geïntroduceerd, maar heeft nu al de prestigieuze GIO (Goed Industrieel Ontwerp) erkenning 2013 in de wacht gesleept. De eerste reacties op het design van de C5 waren tijdens op de recente dealershow al uiterst positief, maar dat het ontwerp 6 weken later al beloond zou worden met deze erkenning had Sparta niet verwacht.

 

 

E-motion C5

 

Om voor het felbegeerde GIO keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovativiteit zijn van even groot belang. Een GIO erkenning is bovendien een blijk van vertrouwen in de kracht van het goed ontworpen product. Een onafhankelijke vakjury verbonden aan de Dutch Design Academy oordeelde dat de E-motion C5 ruimschoots aan deze aspecten voldoet.

Naast een doordacht design is de comfortabele elektrische fiets voorzien van een lichte en vooral geruisloze motor. De praktische accu-keuze zorgt ervoor dat de gebruiker zelf zijn actieradius kan bepalen en dus ook de prijs. Hierdoor is de Sparta E-motion C5 de meest comfortabele elektrische fiets onder de €2.000!

De in de voorvork geïntegreerde 6 led-koplamp zorgt voor optimale veiligheid door verbeterde zichtbaarheid. Voor het optimale comfort is de E-bike uitgerust met handige gashendel, comfortabele vering en een ondersteuning die geleidelijk op gang komt. Het is de unieke combinatie van deze ingrediënten die goed is voor de GIO erkenning.

Voor iedereen die geen prijs stelt op elektrische ondersteuning, maar wel op design is de fiets ook als Sparta Sign te verkrijgen. Een ‘normale’ stadsfiets met luxe afwerking. De Sign is voorzien van hetzelfde design als de E-motion C5 en heeft dezelfde comfortabele rijeigenschappen.

De E-motion C5 is niet de enige E-bike die een GIO erkenning heeft ontvangen. De nieuwe en innovatieve Sparta ION® E-Speed heeft met zijn doordachte design ook de GIO erkenning 2013 gekregen. Eind 2012 werd de ontwerp afdeling van Sparta beloond met maar liefst 3 GIO-erkenningen.

 

ION® E-Speed

Collectie 2014 zal begin november op de site beschikbaar zijn