Al acht jaar test Plus Magazine de nieuwste E-bikes. Verschillende fietsen zijn onderworpen aan een kritisch testpanel van fietsliefhebbers. Deze Fiets-fanatics hebben de fietsen beoordeeld op rijeigenschappen (o.a. stabiliteit en kracht van de motor), comfort (waar onder zadel en vering), bediening en functionaliteit (remmen, versnellingen, etc.) en afwerking en uitrusting.

 

De Sparta ION® RXS+ maakte onder andere deel uit de testmodellen. Wij scheppen natuurlijk niet graag op, maar op een beoordeling met eindcijfer 8 is menig student jaloers. Daarom willen we deze test toch even graag bij u onder de aandacht brengen.

Het testpanel is voornamelijk erg te spreken over de stille en krachtige motor in het achterwiel die het gevoel geeft alsof je een duwtje in de rug krijgt. Daarnaast ervaren de gebruikers dat de ION® RXS+ licht fietst en zeer flexibel is. De 20 versnellingen zullen voor sommige gebruikers overbodig zijn, maar voor de sportieve fietser in een heuvelachtig landschap is dit een verademing! Een kritische noot is het gewicht van de fiets maar met de gashendel voor extra ondersteuning rijdt je de fiets moeiteloos de kelder uit. Dat scheelt weer tillen!  

De Sparta ION® RXS+ is verkrijgbaar vanaf €2.657. Deze wordt standaard geleverd met een 300Wh accu. Deze maand (1 mei t/m 31 mei 2015) ontvangt u bij aanschaf van een ION® RXS+ of zijn broertje de ION® RX+ een gratis accu-upgrade. Uw voordeel kan daarmee oplopen tot € 150,-