De Sparta ION RXS+ elektrische fiets is op 28 februari verkozen tot E-Bike van het Jaar 2014 tijdens de uitreiking van de RAI Fiets Awards. Van alle inzendingen heeft een onafhankelijke vakjury de ION RXS+ het beste beoordeeld op een tiental aspecten waaronder innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort en prijs/kwaliteitsverhouding. De Sparta ION RXS+ is daarmee de 7e elektrische fiets van Sparta die tot de genomineerden behoorde in 12 jaar Fiets van het Jaar verkiezingen. Geen enkel merk heeft dat ooit gepresteerd.

Nr 1 elektrische fiets

Al sinds de introductie van de Sparta ION in 2003 is het merk toonaangevend in de elektrische fietsmarkt. Dit is voornamelijk te danken aan het ongekend hoge rijcomfort van de in eigen huis ontwikkelde ION technologie. Door voortdurend in de natuurlijk aanvoelende ondersteuning te investeren blijft het merk haar voorsprong behouden. Door de rijervaring centraal te zetten vallen ook de nieuwe ION producten opvallend vaak in de prijzen. Iedereen die wel eens op een Sparta ION heeft gereden weet waarom de Sparta elektrische fietsen al jaren lang het meest gewild zijn. Sparta slaagt erin een volledige stille aandrijving te combineren met kracht en controle. 

Sparta ION RXS+

De RXS+ is uitgerust met een bijzonder krachtige versie van de ION motor in het achterwiel. De actieradius bepaal je zelf door te kiezen voor een 300, 400 of 500 Wh accu. Daarmee worden afstanden van meer dan 150 kilometer bereikbaar. De RXS+ wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie en is tegen bijbetaling van €159,- uit te breiden naar 5 jaar volledige fabrieksgarantie.

Met maar liefst 24 versnellingen en een overzichtelijk HD-display is de RXS+ ook nog eens van alle gemakken voorzien. De ION RXS+ is er al vanaf €2499,-. Opvallend slimme details zijn de handige gashendel waarmee je de fiets zelfstandig uit een stalling kan laten rijden en het geïntegreerde slot waarmee het de fietsendief niet bepaald gemakkelijk wordt gemaakt. Kortom; de Sparta ION RXS+ is de award meer dan waard!

De vakjury van de RAI Fiets van het Jaar verkiezing bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Innovam, een werktuigbouwkundige gespecialiseerd in fietsrijeigenschappen, ervaringsdeskundigen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.