In het kader van het project Veilig Verkeer kregen leerlingen van Basisschool de Saenparel in Zaandam een belangrijke taak! Zij mochten de nieuwe collectie van 2016 van Loekie en Sparta kinderfietsen beoordelen op kleur, ontwerp, eigenschappen en natuurlijk veiligheid. De kritische blik van de kinderen heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd die Sparta en Loekie goed kunnen gebruiken.

Tevens mochten de kinderen mee helpen denken over het ontwerp van een meegroeifiets; een fiets die tijdens de kinderjaren verstelbaar is in grootte. Daarnaast mochten de kinderen ook hun eigen fiets “pimpen” met echte Loekie stickers. Hiermee maakten ze van hun eigen fiets de meest mooie en stoere modellen. Ook hun technische kennis werd op de proef gesteld. Met steeksleutels, schroevendraaiers en inbussleutels hebben de leerlingen zadels, zijwielen, trappers en koplampen gemonteerd op de diverse testfietsen.

Uiteindelijk mochten we spreken van een zeer geslaagde en leerzame dag voor zowel de leerlingen als voor Sparta en Loekie!