Het kon niet uitblijven. Binnen een half jaar na de koppeling van elektrische fietsen aan Google Glass waarmee Sparta de innovatie award 2015 in de wacht sleepte, presenteren we nu in samenwerking met AXA de full connected ebike. Daarmee willen we opnieuw aantonen dat innovatie van eigen bodem tot mooie producten kan leiden. Goed toegepaste connectiviteit biedt namelijk aantrekkelijke voordelen. En dat gaat een heel stuk verder dan het vastleggen van de fietsrit in Google maps!

De M8i met internetverbinding

Je geeft veel geld uit aan je nieuwe e-bike. Je moet er dan ook niet aan denken dat een dief er met je nieuwe aanwinst vandoor gaat. Door de nieuwe Sparta e-bike M8i ltd te voorzien van een internetverbinding, maken we een einde aan deze zorg. Zo krijg je automatisch een bericht zodra de M8i ltd onverwacht wordt verplaatst. Mocht je nieuwe fiets zijn verdwenen, dan is hij via de track en trace functie van AXA bike security eenvoudig weer op te sporen. En als zelfs dat niet genoeg is, is bij de fiets 1 jaar anti diefstal verzekering bijgeleverd.

Maar de M8i ltd connected bied je nog meer voordelen. Zo krijg je automatisch na het beëindigen van je fietsrit het advies je accu bij te laden zodat je weer helemaal klaar bent voor de volgende rit. Dat is wel zo prettig als je ‘s morgens naar je werk moet of een mooie toertocht hebt ingepland. Tevens krijg je automatisch bericht dat de M8i toe is aan een onderhoudsbeurt. Zo blijft je nieuwe Sparta e-bike in topconditie! De eerste connected e-bikes zijn al te volgen. 

Opties M8i Ltd connected

De M8i ltd connected heeft een optimaal rijcomfort door het lage zwaartepunt en de Nexus 8 naafversnelling. Daarnaast bepaal je ook zelf de gewenste actieradius, door de keuze in accu inhoud. Naast dat het een comfortabele elektrische fiets is, biedt de M8i ltd ook de volgende geavanceerde opties:

  • Connected via GSM
  • Bewegingsregistratie
  • GPS
  • Oplaadreminder
  • Service-oproep direct op mobiel
  • Bikefinder functie 
  • Track & Trace