NIEUWE FOCUS OP DESIGN AL 3 JAAR OP RIJ BELOOND!

Zaterdag 4 oktober 2014 heeft een onafhankelijke jury uit 60 inzendingen het venieuwde 2015 model van de Sparta ION® RX+ bekroond met de erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2014. Om voor het felbegeerde GIO keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovativiteit zijn van even groot belang. Deze elektrische fiets voldoet aan alle beoordelingscriteria van de jury.

 Bij de introductie begin september heeft Sparta al veel positieve reacties van winkeliers gekregen over de verbeteringen van het 2015 model van de ION® RX+. De verbeteringen hebben een positief effect op zowel functioneel, design-technisch als logistiek vlak. Desondanks werd Sparta aangenaam verrast dat het nieuwe ontwerp een maand na introductie al beloond wordt met de prestigieuze GIO erkenning.

Het design van de fiets werd door de vakjury bijzonder goed ontvangen. De lage instap van de fiets is niet alleen praktisch, maar door de vormgeving van de buizen bijzonder fraai uitgevoerd. Tevens heeft het ontwerp een verhoogde stabiliteit tot gevolg. Daarbij draagt de verzorgde styling van de fiets positief bij aan de totaalindruk.

De ION® RX+ heeft dezelfde techniek als de E-Bike van het jaar 2014 (de ION® RXS+), maar is uitgevoerd met gewilde gesloten kettingkast. Met een gesloten kettingkast heeft de consument altijd een naafversnelling die vrijwel geen onderhoud vereist. Sparta ION® staat voor optimaal en natuurlijk rijgedrag dankzij de slimme software die nog altijd verder verfijnd wordt.
Deze e-bike is ideaal voor gebruik in de stad en voor recreatieve tochten. De ION® RX+ is een elektrische fiets met lichte, geruisloze D-light motor. Dankzij de accu-keuze tot maar liefst 600 Wh, bepaald de consument niet alleen die actieradius, maar ook de aanschafprijs.

Voor iedereen die geen prijs stelt op elektrische ondersteuning maar wel op design is de fiets ook als Sparta Sign te verkrijgen. Een ‘normale’ stadsfiets met luxe afwerking. De Sign is voorzien van hetzelfde design als de ION® RX+ en heeft dezelfde comfortabele rijeigenschappen.