Sparta viel dubbel in de prijzen bij de ebike test van de Consumentenbond. Maar liefst twee van de elektrische modellen zijn in de elektrische fietstest van de Consumentenbond als beste uit de test gekomen. Zowel de ION RX+ als de ION RXS+ scoorden bijzonder hoog in de test met respectievelijk een 8.3 en een 8.1. Beiden mogen het gewilde predicaat 'Beste uit de test' dan ook voeren. In totaal werden 14 elektrische fietsen uitvoerig getest op diverse factoren.

Met name de ondersteuning (met een 8,5) en de kwaliteit (met de maximale score 10) van de elektrische Sparta fietsen werden opvallend hoog beoordeeld. Speciaal werd de hoge actieradius, de stille motor en de fraaie koplamp (Innovatie-award 2013) genoemd.

De Sparta ION staat al sinds haar introductie in 2003 voor ongeëvenaard rijcomfort. Uiteraard gaat de ontwikkeling van de ION verder waardoor het ook dit jaar de RXserie de absolute topper bij de diverse fietstest. Eerder ontving de ION RX een GIO award en werd na de nominatie voor de E-bike van het Jaar en de maximale score in de Telegraaf fietstest de RXS+ als beste getest in de E-bike test van Plusmagazine.

                

                            ION RX+                                                             ION RX+                                                            ION RXS+