Woonde jij vroeger in het buitengebied en moest je ook zo ver fietsen naar school? Ook nu zijn er veel scholieren die dagelijks ver moeten fietsen. Soms wonen kinderen wel 20 tot 25 kilometer bij hun school vandaan. Te ver om te fietsen? Niet als je met een elektrische fiets gaat, zoals de 11-jarige Siebe uit Willemstad, die iedere dag op zijn Sparta Mojo Electric naar school gaat.

Het is hem ook opgevallen dat veel kinderen met een e-bike naar school gaan. De busverbinding laat in het buitengebied regelmatig te wensen over en met een e-bike doet hij er net zo lang over als wanneer hij de bus zou pakken. Ook qua kosten kan een e-bike voordeliger zijn dan de bus: binnen twee jaar is het vaak al goedkoper dan het openbaar vervoer als je de kosten van een busabonnement wegzet tegenover de aanschaf van een e-bike. Lees verder op bndestem.nl >

Uit onderzoek van het CBS blijkt ook dat tieners van 12 tot 19 jaar het meest fietsen, met gemiddeld 6,6 kilometer per dag. Dat is ongeveer twee keer zo veel als de gemiddelde Nederlander! Als je zoveel fietst, heb je natuurlijk een goede fiets nodig: een Sparta!

Pak jij regelmatig de auto naar het werk? Ook voor woon-werkverkeer is een e-bike of speedbike van Sparta zeer geschikt en bovendien is het veel beter voor het milieu! En wist je dat je van je werkgever een vergoeding kan krijgen van € 0,19 per kilometer als je een e-bike gebruikt?!