Het einde van het jaar is in aantocht en het nieuwe jaar staat voor de deur. Eens even kijken wat 2014 ons bracht en wat 2015 ons zal gaan brengen.

Elektrische fietsen steeds populairder in Nederland

Tevreden kijken we terug op 2014. Met name de elektrische fietsen blijken populair in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders een elektrische fiets in het bezit. Natuurlijk niet alleen van het merk Sparta, maar we hebben wel gemerkt dat ons merk zeer populair is.

Een jaar vol prijzen en erkenning

Dat komt wellicht ook door de diverse prijzen die afgelopen jaar zijn toegekend aan diverse elektrische fietsen van Sparta. Zo werd begin van dit jaar de Sparta ION RXS+ gekozen tot E-bike van het Jaar 2014 tijdens de uitreiking van het RAI Fiets Awards. Deze fiets kwam samen met de Sparta ION E-Speed ook als overall winnaar van de speed pedelecs uit de bus bij het grootste online e-bikeplatform van Nederland ElektrischeFietsen.com. Ook het Duitse fietsenvakblad ElektroRad schoof de Sparta ION E-Speed naar voren als beste keuze. Er was ook nog een prijs weggelegd voor de Sparta ION RX+. Deze fiets werd voor het derde jaar op rij bekroond met de titel “Goed Industrieel Ontwerp 2014”.

Steeds meer mensen testen elektrische fietsen in ons Testcenter

De populariteit van de elektrische fietsen van Sparta zagen we ook terug in het aantal bezoekers die ons Testcenter bezochten in Apeldoorn. Dat aantal nam dusdanig sterk toe, dat we besloten om ook buiten het fietsseizoen een dag open te zijn. Elke vrijdag kan men terecht om de elektrische fietsen van Sparta te testen. Men moet wel van te voren even een afspraak maken om eventuele wachttijden zo beperkt mogelijk te houden.

Sparta komt met doorbraak in schakeltechnologie

Met het NuVincy Harmony systeem biedt Sparta dit jaar ook een doorbraak in schakeltechnologie. Het resultaat van deze innovatie is het optimale schakelgemak zonder overbodige ingewikkelde hendels en kabels op het stuur. Zo kun je sportief schakelen tussen 5 vaste standen of kiezen voor een traploze schakeling zodat je niet langer vast zit in een versnelling die net te zwaar of te licht trapt.

Nieuwe site, nieuwe collectie

Inmiddels staat ook onze nieuwe collectie elektrische fietsen online. Natuurlijk worden ook onze fietsen zonder elektrische aandrijving niet vergeten. En uiteraard is er ook weer volop keuze voor de allerkleinsten. De leukste en meest coole fietsen zijn weer mooi verwerkt in deze Loekie-brochure.

Al die fietsen, innovaties en nieuwtjes mogen we ook nog eens delen op een nieuwe website. Zo word je als consument nog beter op weg geholpen om jouw ideale Sparta-fiets te vinden en blijf je nog makkelijker op de hoogte van het laatste nieuws omtrent fietsen, innovaties, regels en wetgeving enz.

...en een gelukkig nieuwjaar

Al met al was 2014 een heel positief jaar voor Sparta. We hopen dan ook dat 2015 minstens zo mooi wordt. Na de oliebollen gaan we in elk geval weer keihard aan de slag om dat samen met jou te bereiken. We wensen iedereen een heel gelukkig en gezond 2015 toe en natuurlijk heel veel fietsplezier in het nieuwe jaar.