Sparta Shadow - Relaxte allrounder

De Toeractief heeft de Sparta Shadow beloond met 4 sterren! Lees hieronder alles over deze bijzondere fiets van Sparta:

'Fietsfabrikant Sparta heeft de laatste jaren furore gemaakt in het segment elektrische fietsen. Toch rollen er nog steeds allerlei andere fietsen van de band in de Sparta fabriek te Apeldoorn. Toerfietsen met derailleur komen niet meer voor in de collectie, daarentegen produceert Sparta wel een viertal allround modellen met naafversnelling, fietsen voor  dagelijks gebruik maar ook geschikt voor een toertocht in het weekend.

Een van deze modellen is de Sparta Shadow, een stijlvolle fiets met een comfortabele zit. De fiets is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart. De basis wordt gevormd door een mooi afgewerkt frame met niet al te grove lasnaden. Niet alleen bij het herenmodel, maar ook bij de damesuitvoering valt de stijfheid van het frame op. Bij het damesframe heeft Sparta zelf twee buizen tot één verenigd en dit draagt bij tot veel stabiliteit. Het lakwerk staat op een hoog niveau evenals de afmontage. Zo zijn de kabels mooi weggewerkt in het frame.

Dankzij een verstelbaar stuur kun je altijd je favoriete positie vinden. Op het gebied van comfort scoort de Shadow met een verende voorvork, Selle Royal Freetime zadel, zadelpenvering en kwaliteitsbanden van Schwalbe, type Silento. Op versnellingsgebied biedt de Shadow geen verrassingen, de vertrouwde Nexus 7 versnellingsnaaf staat garant voor veel schakelgenot. 

Verder is de Shadow voorzien van een robuuste achterdager (max. 25 kg), comforthandvatten, eigentijdse spatborden, een Trelock veiligheidsslot met Chip Control en rollerbrakes voor en achter. In het duister kun je terugvallen op de goede verlichting van Spanninga en Smart. De koplamp wordt daarbij gevoed door een naafdynamo. 

De rijeigenschappen van de Shadow zijn voorspelbaar. Het is een kwestie van het stuur instellen en het rijgenot kan beginnen. Daarbij zullen de meeste berijders voor een recht-op positie kiezen, de fiets komt daarbij ook het best tot zijn recht. Dankzij het stabiele frame blijft de fiets strak sturen, ook als je op de trappers staat. Dankzij de instelbare, verende voorvork en de zadelpenvering worden oneffenheden in de weg goed geabsorbeerd. De Shadow is niet overdreven zwaar, met 19 kg is de fiets eenvoudig mee te nemen op een fietsdrager. Op verzoek kan de Shadow uitgerust worden met een voordrager, je tovert de fiets dan om tot een hippe lifestyle stadsfiets.'