Voor wie bang is met een grote brommerhelm op stap te moeten is er goed nieuws. In opdracht van minister Schultz heeft het Nederlands normalisatie-instituut (NEN) een speciale e-bikehelm ontworpen.

Gebruikers van een speedbike (ook wel high speed e-bike of speed pedelec genoemd) zullen vanaf 1 januari 2017 gebruik gaan maken van deze helm. Dit heeft alles te maken met de plannen van minister Schultz om van de speedbike een ‘brommer light  te maken. De speciaal ontworpen e-bike helm is bedoeld voor de gebruikers van een e-bike met een maximumsnelheid van 45 km/u. De helm lijkt op een normale fietshelm, maar er zijn zeker verschillen.

In de afbeelding hierboven worden de vijf verschillen tussen de beide helmen uitgelegd. De helm die vanaf 1 januari op de speedbike gedragen zal moeten worden bedekt allereerst een groter deel van het hoofd. Dit biedt logischerwijs een betere bescherming in geval van een ongeval. De e-bikehelm is groter en dikker dan de standaard fietshelm. Dit heeft alles te maken met de hogere snelheden die bereikt kunnen worden met de speedbikes. Om tranende ogen en insecten in de ogen zo veel mogelijk te voorkomen is er gekozen om de e-bikehelm te voorzien van een vizier. Het grote voordeel van deze speciale e-bikehelm ten opzichte van de brommerhelm is, dat de e-bikehelm voorzien is van ventilatiegaten voor voldoende afkoeling.

Kortom; je hoeft niet langer te twijfelen om een speedbike aan te schaffen vanwege het mogelijk moeten dragen van een grote brommerhelm. Bekijk onze huidige speedbike collectie >