Oud-Tourwinnaar wil met Sparta het Guinness World Record halen

 Na het winnen van de Tour in 1980 en het behalen van de wereldtitel in 1985 reed Joop Zoetemelk, in 2016, nogmaals een Tour de France. Want 36 jaar na dato kon Joop dankzij een E-bike van Sparta ‘zijn’ Tour weer rijden. Nu wil hij nog 1 keer voor een wereldtitel gaan. Erkend door Guinness World Records. Om zo fietsend 100 jaar Sparta en 100 jaar fietsinnovatie te vieren. Niet op een gewone fiets of E-bike, maar een speciaal met hem door Sparta ontwikkelde limited edition E-bike. Een serie van slechts 100 gecertificeerde fietsen met in elk frame een stukje van het shirt waarin hij de Tour van 1980 reed. Stuk voor stuk unieke exemplaren dus.

 Fiets mee!

Op 1 september 2017 bestaat Sparta precies 100 jaar. Daarom gaan we op 1 september proberen het wereld record te vestigen. De start zal plaatsvinden bij StayOkay aan de Asselsestraat 330 in Apeldoorn. Tot het laatste moment is er de gelegenheid om je aan te melden om deze uitdaging met Joop aan te gaan. Met de elektrische fiets uiteraard. Een unieke tocht, met een leuke verassing voor alle deelnemers. Dit doen we maar eens in de honderd jaar, dus als je elektrische fiets hebt, zorg dat je erbij bent en meld je aan op sparta.nl/100jaar

 Expositie en optocht

Na afloop van de recordtocht start om 15.00 een unieke expositie en optocht van oud Sparta’s  in het hart van Apeldoorn aan de Hoofdstraat 171. Vlak bij de locatie waar Sparta 100 jaar geleden is gestart. Niet alleen historische Sparta fietsen, maar ook bromfietsen en motoren van 1917 tot en met 2017 zullen deelnemen. Enjoy the energy!

 Inschrijven of meer informatie

www.sparta.nl/100jaar