Op Donderdag 2 mei ontving Sparta het 'winnaarscertificaat' van onafhankelijk onderzoeksbureau WUA. Sparta werd in het beproefde Web Performance onderzoek van WUA door consumenten als beste beoordeeld in hun zoektocht naar hun ideale elektrische fiets. De zoekende consument gaf de voorkeur aan Sparta op basis van de meerdere aspecten. Zo kwamen vindbaarheid, volledigheid, het imago, gebruiksvriendelijkheid, het vertrouwen en de uitstraling van de website aan bod.

 

Eind vorig jaar is de Sparta website volledig herzien. Daarbij is ruim aandacht besteed aan het bieden van de juiste informatie op het juiste moment. De site kent meerdere ingangen zodat aan verschillende zoekbehoeften wordt voldaan. In maart is daar de vernieuwde versie van de elektrische fietstest aan toegevoegd. Door middel van een interactieve video biedt 'Bas de Waal' als hoofd R&D van Sparta de bezoeker de nodige opties en uitleg en helpt de consument zo om haar passende elektrische fiets te vinden.

 

De Sparta site onderscheid zich van de anderen door de uitgebreide en volledige informatie die de consument geboden wordt. Zo wordt helder en duidelijk uitgelegd welke keuze je als consument hebt, bijvoorbeeld op het gebied van de accu of de motor. Uit het onderzoek blijkt dat veel van de keuzes vooraf niet bij de consument bekend zijn. Door onvoldoende informatie is de kans aanwezig dat verkeerde keuzes worden gemaakt en de consument een relatief dure elektrische fiets koopt die niet optimaal voor hem of haar is. Voor iedereen die geen behoefte heeft aan begeleiding of uitleg kan zijn ideale elektrische fiets ook via de normale navigatie vinden.

 

ABN/AMRO, Zalando, Centraal Beheer, Bol.com, Arke reizen en Vodafone zijn enkele van de bekende WUA web performance winnaars.