Sparta is altijd volop in beweging, letterlijk én figuurlijk! Daarom zoeken we regelmatig nieuwe collega’s die ervoor zorgen dat Sparta een toonaangevende speler blijft op de internationale fietsenmarkt.


Maak gebruik van het sollicitatieformulier om een open sollicitatie te sturen of kijk hier voor de openstaande vacatures. Wie weet word jij dan onze nieuwe collega! Voor vacatures bij onze zusterbedrijven kun je ook nog kijken op de vacaturepagina's van Accell Nederland en Accell IT Services.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Coördinator interne communicatie (m/v) | 05-04-2017

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en vermarkt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus/Juncker Bike Parts/KOGA/Loekie/Sparta/Van Nicholas en XLC. 

COÖRDINATOR INTERNE COMMUNICATIE (M/V) – 0,6 FTE

Standplaats Apeldoorn met de bereidwilligheid om regelmatig te reizen naar de standplaatsen Heerenveen en Ede

Algemeen

Als coördinator interne communicatie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse MarCom activiteiten ten behoeve van onze interne communicatiestrategie. Je gaat deel uitmaken van het Marketing Services Team (MST) dat bestaat uit 16 enthousiaste collega’s en je rapporteert rechtstreeks aan de Marketing Services Manager.

Het betreft een parttime functie van 24 uur per week. 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als coördinator interne communicatie in ons dynamische bedrijf

 • weet je onze organisatiestrategie te vertalen naar aansprekende en toegankelijke boodschappen en communicatiemiddelen, die aansluiten op de beleving en het dagelijkse werk van je collega’s
 • denk je op strategisch niveau mee, geef je advies aan en spar je met o.a. directie en HR-manager over diverse communicatievraagstukken en vertaal je deze door naar concrete acties, die je grotendeels zelf uitvoert of coördineert
 • bewaak je de huisstijl en zorg je voor consistentie en effectiviteit in alle communicatie
 • ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van het personeelsblad (ONE)
 • organiseer/coördineer je diverse evenementen, zoals kwartaalbijeenkomsten, het Sinterklaasfeest, de jaarlijkse Kerstborrel en Nieuwjaarslunch enz.
 • ben je verantwoordelijk voor het intern delen van relevante informatie over activiteiten van Accell Nederland in de markt

Wat heb jij in huis?

 • Een afgeronde HBO Communicatie opleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring

Daarnaast ben je:

 • adviesvaardig, creatief, resultaatgericht, communicatief sterk en je werkt gestructureerd
 • in staat om van een complexe materie heldere content te maken
 • in staat om op diverse niveaus en via diverse kanalen te communiceren en heb je een visie op de ontwikkelingen van communicatie
 • een pro-actieve persoon met hands-on en can-do mentaliteit
 • Ook beheers je de Nederlandse taal mondeling en schriftelijk uitstekend, kun je goed luisteren, heb je een neus voor nieuws en kun je goed schrijven

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie in een informele werkomgeving met een enthousiast team. Je hebt de mogelijkheid jezelf te profileren binnen een grote internationale organisatie. 

Ben jij onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij pro-actief, bevlogen en scherp als het aankomt op communicatie? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Je kunt je sollicitatie met CV uiterlijk 21 april a.s. mailen aan sollicitatie@accell.nl. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Harald Troost via tel.nr. 055-357 87 00.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Accountmanager (m/v) | 23-03-2017

Algemeen

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Ghost, Loekie, Sparta, Van Nicholas en XLC-components. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door innovatie in product en marketing.

Voor Accell Nederland B.V. zijn we voor onze merken Batavus en Sparta op zoek naar een enthousiaste

ACCOUNTMANAGER (m/v) (40 uur per week) 

 

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de verkoopdoelstellingen van de merken Batavus en Sparta in de regio ‘s Hertogenbosch - Nijmegen. Je maakt deel uit van een team van tien Accountmanagers en wordt ondersteund door de medewerkers van de verkoop binnendienst.

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als Accountmanager in ons dynamische bedrijf:

 • onderhoud je de relaties met onze dealers, verstevig je onze marktpositie en breidt waar nodig de bestaande klantenkring uit;
 • maak je jaarafspraken met de dealers, je bewaakt deze afspraken en volgt deze actief op;
 • ben je een sparringpartner voor onze dealers en helpt hen bij het maken van commerciële keuzes. Daarbij maak je gebruik van je uitgebreide markt- en productkennis;
 • neem je deel aan beurzen en dealershows;
 • denk je mee met commerciële acties, je hebt in de uitvoering hiervan een actieve rol;
 • maak je wekelijks rapportages en analyseert op regelmatige basis jouw rayon en de omzet.

 

Wat heb jij in huis?

 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau, aangevuld met enige jaren relevante commerciële werkervaring bij voorkeur in de fietsenbranche;
 • Je bent sterk communicatief vaardig en je hebt een groot inlevingsvermogen;
 • Een energieke gedreven persoon die stressbestendig, leergierig en flexibel is;
 • Proactief en je hebt een zelfstandige houding waarin je klant- en resultaatgericht te werk gaat;
 • Goede analytische en cijfermatige capaciteiten die je graag op een praktische wijze inzet;
 • Gedegen kennis van en belangstelling voor het product fiets en affiniteit met de (tweewieler) detailhandel.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij de persoon die wij zoeken? Je kunt je sollicitatie met cv vóór 7 april 2017 mailen aan sollicitatie@accell.nl.

 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stagiair(e): HBO Marketing meewerkstage (jan-jun 2017) - standplaats Apeldoorn of Heerenveen | 24-11-2016

Allround Marketing Stagiair(e) fulltime

Organisatie

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De onderneming heeft markt leidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en brengt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus/Juncker/Koga/Loekie/Sparta/Ghost/Van Nicholas op de markt. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door een breed en modern assortiment en een voor de branche opvallende marktbewerking, zowel richting het dealernetwerk als de consument. Het grootste deel van de afzet vindt plaats via de professionele vakhandel. De exportactiviteiten in met name België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Engeland completeren de afzet.


Over de merken

Batavus, Koga, Sparta en Loekie zijn natuurlijk de bekende fietsenfabrikanten.

BATAVUS is al ruim 100 jaar het bekende familiemerk. Fietsen is voor Nederlanders net zo gewoon als lopen. We leren het al vroeg en doen bijna alles op de fiets. Samen of alleen fietsen we naar school, ons werk, de sportclub, de supermarkt, naar familie, vrienden…Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom kijken wij al sinds 1904 elke dag opnieuw naar hoe onze fietsen worden gebruikt en door wie. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we elke Batavus een eigen karakter geven, perfect passend bij wie jij bent. Vandaag en in de toekomst.

KOGA (1974) is een premium Nederlands fietsmerk met een sportief karakter, gericht op de gepassioneerde fietsliefhebber. Kenmerkend is de uitzonderlijke gedrevenheid tot innovatie en kwaliteit, waarbij de samenwerking tussen R&D en het KOGA Quality Center cruciaal is. Alle fietsen worden met de hand gebouwd, waarbij één medewerker verantwoordelijk is voor de volledige montage van elke fiets.

LOEKIE is al ruim 30 jaar het A-merk voor kinderfietsen. Misschien heb je zelf op wel leren fietsen op een echte Loekie! Fietsen spelen al vroeg in ons leven een belangrijke rol. Ze maken je wereld groter en helpen je deze verder te verkennen. Uitstraling en veiligheid zijn van groot belang bij een kinderfiets maar nog belangrijker is het plezier! Op de fiets lekker door het bos of modder kunnen crossen, met de knuffel of bal achterop spelen… Uit die gedachte halen wij onze energie om de Loekie fietsen klaar te maken voor intensief gebruik. Fietsen waarvoor ze bedoeld zijn.

SPARTA maakt al bijna 100 jaar fietsen met liefde en passie en loopt voorop als het gaat om nieuwe concepten, toepassingen en slimme innovaties dat fietsen steeds leuker maakt. 17 jaar geleden introduceerde Sparta de elektrische fiets! Met deze nieuwe producten gaven we een nieuwe kijk op fietsen! Het succes van de e-bike geeft ons de energie om continue nieuwe concepten te ontwikkelingen. Uiteindelijk met als doel om met onze producten een stukje van onze energie door te geven aan de consument.

 Functieprofiel

De afdeling Marketing Services
Als stagiair werk je mee op de afdeling Marketing Services, die de uitvoering van alle marketingcommunicatie via alle kanalen voor de Accell Nederland merken verzorgt. De activiteiten zijn zowel b2b als b2c gericht. Binnen het team van 10 medewerkers doe je ervaring op op het gebied van zowel on- als offline marketing en events. 
Binnen deze dynamische stageplek wordt jou een breed scala aan activiteiten geboden en uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Een ideale stage om te ontdekken waar jij goed in bent en je verder in wil ontwikkelen in jouw toekomst.

Taken
• Ondersteuning bij events; uiteenlopend van het uitnodigingstraject tot eventondersteuning ter plaatse
• Maken van e-mailings voor dealers en consumenten
• Coördinatie van joint promotions en winacties
• Ondersteuning bij campagnes
• Contacten met drukkers, grafisch ontwerpers, leveranciers etc..
• Google analytics statistieken analyseren voor de brandwebsites 
• Verdiepen in SEO en SEA
• Kleine onderzoeken.
• Maken van rapportages
• Bijhouden van Social Media 
• Operationele werkzaamheden 
• Beheer van e-mail en inkomende telefoontjes
En meer…

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een pittige, enthousiaste tweede- of derdejaars HBO-student:
• Je hebt een hands-on mentaliteit
• Je bent een teamplayer…
• … maar je kan ook goed zelfstandig werken
• Je bent flexibel 
• Je hebt meer dan gemiddelde interesse op het gebied van marketing
• Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, Goede beheersing van Duits en Engels is een pré
• Je beschikt over rijbewijs B (pré)
• Je bent om af en toe in de weekenden op events te werken
• Geen afstudeerstage
Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Overige informatie
• Stageperiode januari-juni 2017 (afwijkende periode in overleg)
• Goede stagevergoeding
• We hebben plek voor 3/4 meewerkstagiair(e)s
• Locatie naar keuze: Apeldoorn of Heerenveen

Voor meer informatie kun je contact opnemen of je sollicitatiebrief met CV sturen naar:

Standplaats Apeldoorn                Standplaats Heerenveen
Danielle Fiering                            Anke Namendorf
d.fiering@sparta.nl                       a.namendorf@koga.com 
+31 55 357 87 00                        +31 513 630 122