Sparta is altijd volop in beweging, letterlijk én figuurlijk! Daarom zoeken we regelmatig nieuwe collega’s die ervoor zorgen dat Sparta een toonaangevende speler blijft op de internationale fietsenmarkt.


Maak gebruik van het sollicitatieformulier om een open sollicitatie te sturen of kijk hier voor de openstaande vacatures. Wie weet word jij dan onze nieuwe collega! Voor vacatures bij onze zusterbedrijven kun je ook nog kijken op de vacaturepagina's van Accell Nederland en Accell IT Services.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Accountmanager (m/v) | 23-03-2017

Algemeen

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Ghost, Loekie, Sparta, Van Nicholas en XLC-components. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door innovatie in product en marketing.

Voor Accell Nederland B.V. zijn we voor onze merken Batavus en Sparta op zoek naar een enthousiaste

ACCOUNTMANAGER (m/v) (40 uur per week) 

 

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de verkoopdoelstellingen van de merken Batavus en Sparta in de regio ‘s Hertogenbosch - Nijmegen. Je maakt deel uit van een team van tien Accountmanagers en wordt ondersteund door de medewerkers van de verkoop binnendienst.

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als Accountmanager in ons dynamische bedrijf:

 • onderhoud je de relaties met onze dealers, verstevig je onze marktpositie en breidt waar nodig de bestaande klantenkring uit;
 • maak je jaarafspraken met de dealers, je bewaakt deze afspraken en volgt deze actief op;
 • ben je een sparringpartner voor onze dealers en helpt hen bij het maken van commerciële keuzes. Daarbij maak je gebruik van je uitgebreide markt- en productkennis;
 • neem je deel aan beurzen en dealershows;
 • denk je mee met commerciële acties, je hebt in de uitvoering hiervan een actieve rol;
 • maak je wekelijks rapportages en analyseert op regelmatige basis jouw rayon en de omzet.

 

Wat heb jij in huis?

 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau, aangevuld met enige jaren relevante commerciële werkervaring bij voorkeur in de fietsenbranche;
 • Je bent sterk communicatief vaardig en je hebt een groot inlevingsvermogen;
 • Een energieke gedreven persoon die stressbestendig, leergierig en flexibel is;
 • Proactief en je hebt een zelfstandige houding waarin je klant- en resultaatgericht te werk gaat;
 • Goede analytische en cijfermatige capaciteiten die je graag op een praktische wijze inzet;
 • Gedegen kennis van en belangstelling voor het product fiets en affiniteit met de (tweewieler) detailhandel.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij de persoon die wij zoeken? Je kunt je sollicitatie met cv vóór 7 april 2017 mailen aan sollicitatie@accell.nl.

 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stagiair(e): HBO Marketing meewerkstage (jan-jun 2017) - standplaats Apeldoorn of Heerenveen | 24-11-2016

Allround Marketing Stagiair(e) fulltime

Organisatie

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De onderneming heeft markt leidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en brengt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus/Juncker/Koga/Loekie/Sparta/Ghost/Van Nicholas op de markt. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door een breed en modern assortiment en een voor de branche opvallende marktbewerking, zowel richting het dealernetwerk als de consument. Het grootste deel van de afzet vindt plaats via de professionele vakhandel. De exportactiviteiten in met name België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Engeland completeren de afzet.


Over de merken

Batavus, Koga, Sparta en Loekie zijn natuurlijk de bekende fietsenfabrikanten.

BATAVUS is al ruim 100 jaar het bekende familiemerk. Fietsen is voor Nederlanders net zo gewoon als lopen. We leren het al vroeg en doen bijna alles op de fiets. Samen of alleen fietsen we naar school, ons werk, de sportclub, de supermarkt, naar familie, vrienden…Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom kijken wij al sinds 1904 elke dag opnieuw naar hoe onze fietsen worden gebruikt en door wie. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we elke Batavus een eigen karakter geven, perfect passend bij wie jij bent. Vandaag en in de toekomst.

KOGA (1974) is een premium Nederlands fietsmerk met een sportief karakter, gericht op de gepassioneerde fietsliefhebber. Kenmerkend is de uitzonderlijke gedrevenheid tot innovatie en kwaliteit, waarbij de samenwerking tussen R&D en het KOGA Quality Center cruciaal is. Alle fietsen worden met de hand gebouwd, waarbij één medewerker verantwoordelijk is voor de volledige montage van elke fiets.

LOEKIE is al ruim 30 jaar het A-merk voor kinderfietsen. Misschien heb je zelf op wel leren fietsen op een echte Loekie! Fietsen spelen al vroeg in ons leven een belangrijke rol. Ze maken je wereld groter en helpen je deze verder te verkennen. Uitstraling en veiligheid zijn van groot belang bij een kinderfiets maar nog belangrijker is het plezier! Op de fiets lekker door het bos of modder kunnen crossen, met de knuffel of bal achterop spelen… Uit die gedachte halen wij onze energie om de Loekie fietsen klaar te maken voor intensief gebruik. Fietsen waarvoor ze bedoeld zijn.

SPARTA maakt al bijna 100 jaar fietsen met liefde en passie en loopt voorop als het gaat om nieuwe concepten, toepassingen en slimme innovaties dat fietsen steeds leuker maakt. 17 jaar geleden introduceerde Sparta de elektrische fiets! Met deze nieuwe producten gaven we een nieuwe kijk op fietsen! Het succes van de e-bike geeft ons de energie om continue nieuwe concepten te ontwikkelingen. Uiteindelijk met als doel om met onze producten een stukje van onze energie door te geven aan de consument.

 Functieprofiel

De afdeling Marketing Services
Als stagiair werk je mee op de afdeling Marketing Services, die de uitvoering van alle marketingcommunicatie via alle kanalen voor de Accell Nederland merken verzorgt. De activiteiten zijn zowel b2b als b2c gericht. Binnen het team van 10 medewerkers doe je ervaring op op het gebied van zowel on- als offline marketing en events. 
Binnen deze dynamische stageplek wordt jou een breed scala aan activiteiten geboden en uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Een ideale stage om te ontdekken waar jij goed in bent en je verder in wil ontwikkelen in jouw toekomst.

Taken
• Ondersteuning bij events; uiteenlopend van het uitnodigingstraject tot eventondersteuning ter plaatse
• Maken van e-mailings voor dealers en consumenten
• Coördinatie van joint promotions en winacties
• Ondersteuning bij campagnes
• Contacten met drukkers, grafisch ontwerpers, leveranciers etc..
• Google analytics statistieken analyseren voor de brandwebsites 
• Verdiepen in SEO en SEA
• Kleine onderzoeken.
• Maken van rapportages
• Bijhouden van Social Media 
• Operationele werkzaamheden 
• Beheer van e-mail en inkomende telefoontjes
En meer…

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een pittige, enthousiaste tweede- of derdejaars HBO-student:
• Je hebt een hands-on mentaliteit
• Je bent een teamplayer…
• … maar je kan ook goed zelfstandig werken
• Je bent flexibel 
• Je hebt meer dan gemiddelde interesse op het gebied van marketing
• Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, Goede beheersing van Duits en Engels is een pré
• Je beschikt over rijbewijs B (pré)
• Je bent om af en toe in de weekenden op events te werken
• Geen afstudeerstage
Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Overige informatie
• Stageperiode januari-juni 2017 (afwijkende periode in overleg)
• Goede stagevergoeding
• We hebben plek voor 3/4 meewerkstagiair(e)s
• Locatie naar keuze: Apeldoorn of Heerenveen

Voor meer informatie kun je contact opnemen of je sollicitatiebrief met CV sturen naar:

Standplaats Apeldoorn                Standplaats Heerenveen
Danielle Fiering                            Anke Namendorf
d.fiering@sparta.nl                       a.namendorf@koga.com 
+31 55 357 87 00                        +31 513 630 122

Hoofd Dealer Support (m/v) | 14-11-2016

ALGEMEEN

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De onderneming heeft markt leidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en vermarkt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus/Juncker/Koga/Loekie/Sparta/Van Nicholas. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door een breed en modern assortiment en een voor de branche opvallende marktbewerking, zowel richting het dealernetwerk als de consument. Het grootste deel van de afzet vindt plaats via de professionele vakhandel. De exportactiviteiten in met name België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Engeland completeren de afzet.

Voor Accell Nederland B.V. zijn wij op zoek naar een service gerichte, enthousiaste:

hoofd dealer support (M/V)

(noord/oost Nederland, 40 UUR PER WEEK)


Als Hoofd Dealer Support ben je verantwoordelijk voor een optimale inzet van mensen, materialen en middelen resulterend in maximale klanttevredenheid.

TAKEN

 • Je organiseert en bent verantwoordelijk voor alle werkzaamheden van de drie binnendienst afdelingen binnen Accell NL, namelijk Parts, Fietsen en EBSC (E-Bike Service Centre);
 • Je vervult een actieve rol als het gaat om de organisatie verder te ontwikkelen en aan te laten sluiten bij onze visie en doelstellingen waarbij innovatie en klanttevredenheid belangrijke KPI’s zijn;
 • Je organiseert ook zelf verkoopactiviteiten in overleg met het Hoofd Verkoop Buitendienst;
 • Je monitort de werkzaamheden en brengt die overzichtelijk in kaart waardoor er stuurinformatie voor jou en het management ontstaat;
 • Je ziet toe op het naleven van de procedures en op de kwaliteit van de output;
 • Je geeft uitvoering aan het personeelsbeleid van de onderneming en creëert een goede werkomgeving waarin medewerkers optimaal worden gestimuleerd om hun targets te halen. Training, opleiding en kwalificatie van de medewerkers is daarbij een belangrijk onderdeel;
 • Je neemt deel aan diverse interne overlegvormen voor het uitwisselen van informatie en het afstemmen, bijstellen en zelf activeren van bijvoorbeeld planningen en verkoopacties;
 • Je verzorgt de informatievoorziening omtrent geconstateerde tendensen en marktontwikkelingen;
 • Je draagt zorg voor tijdige informatievoorziening aan Verkoop Buitendienst en interne organisatie;
 • Je ziet toe op tijdige ingave, juistheid en volledigheid van data in de beschikbare geautomatiseerde systemen;
 • Je rapporteert aan je leidinggevende op basis van vastgestelde KPI’s;
 • Je speelt een belangrijke rol als het gaat om input voor de planning van fietsen en parts voor de fietsmerken.

FUNCTIE-EISEN

De ideale kandidaat heeft het volgende in huis:

 • Een afgeronde opleiding op HBO niveau, aangevuld met enige jaren relevante leidinggevende werkervaring;
 • Gedegen kennis van en belangstelling voor het product fiets en affiniteit met de (tweewieler) detailhandel;
 • Communicatief vaardig met een groot ondersteunend vermogen;
 • Een energieke, gedreven persoonlijkheid die stressbestendig, leergierig en flexibel is;
 • Een pro-actieve houding waarin je klant- en resultaatgericht te werk gaat;
 • Je hebt kennis van en ervaring met moderne softwareprogramma’s;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse en Duitse taal.

INFORMATIE / REACTIES:

Voor informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met M. Visser, Sales Director van Batavus en Sparta, via 0513 – 638 230. Uitsluitend belangstellenden die aan de functie-eisen voldoen nodigen wij van harte uit een bondige sollicitatiebrief met uitgebreid curriculum vitae te mailen vóór 1 december 2016 aan sollicitatie@accell.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stagiair HBO/WO Afstudeeropdracht – Klimatologische effecten op E-Bikes | 03-02-2016

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet. Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Loekie, Sparta, Van Nicholas en XLC-components. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door innovatie in product en marketing.

Binnen Accell Nederland bevindt zich de afdeling E-Bike Competence Center(EBCC). Dit is een aparte afdeling waar de e-bike componenten zoals elektromotoren, batterijpakketten, displays en sensoren worden ontwikkeld en getest. De afdeling bestaat uit verschillende disciplines op het gebied van software, elektronica en mechanica. Het EBCC beschikt over diverse testapparatuur benodigd voor het valideren van e-bikes en de bijbehorende componenten. Zo zijn er diverse proefstanden voor het simuleren van praktijksituaties, een klimaatkamer met ingebouwde proefstand voor een complete fiets en diverse apparatuur voor het valideren van elektrische componenten. Het EBCC is gevestigd in Apeldoorn.

Wij zijn momenteel op zoek naar de invulling van een

Afstudeeropdracht – Klimatologische effecten op E-Bikes

Doel van de opdracht
Het ontwikkelen van een methode om de invloeden te simuleren welke inwerken op een e-bike systeem (motor, controller, display en sensoren) gedurende de gestelde levensduur, teneinde een kwaliteitsoordeel over het e-bike systeem te kunnen vellen. Hierbij rekening houdend met alle in de praktijk voorkomende invloeden als fysieke en elektrische belasting van het e-bike systeem, klimatologische invloeden als temperatuur, regen en condensatie.
De primaire focus van de opdracht ligt op het ontwikkelen van een simulatie welke toepasbaar is in combinatie met de bij EBCC aanwezige klimaatkamer waar elektrische fietsen in hun geheel in kunnen worden getest.

Kader van de opdracht
De opdracht beperkt zich primair tot de mogelijkheden die het bestaande testsysteem biedt. De opdracht heeft voornamelijk betrekking op de klimatologische effecten en de invloed daarvan op het e-bike systeem. De elektrische en fysieke belasting van het e-bike systeem zal echter ook een rol spelen omdat er een sterke relatie ligt met het detecteren van abnormaal gedrag in combinatie met klimatologische effecten.

Eindproduct van de stage
Het eindproduct van de stage bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Beschrijving van de relevante invloeden tijdens de levensduur van een e-bike.
 • Kwantificering van de variabelen gerelateerd aan de technische levensuur van een e-bike 
 • Een meet-/simulatie programma met behulp van de klimaatkamer
 • Aanbevelingen

Profiel

 • Relevante studie en richting zoals HBO/WO Autotechniek / Werktuigbouwkunde
 • Elektrotechnische basiskennis
 • Mechanische basis kennis
 • Kennis van en ervaring met statistische analyses
 • Doelgericht, Initiatiefrijk en zelfstandig
 • Praktische instelling
 • Leergierig
 • Communicatief vaardig in Nederlands en Engels
 • Gezonde interesse in techniek

Overige informatie
Afstudeerperiode: per eerst mogelijke datum, in onderling overleg.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met:
Rene Bolt
Manager EBCC
r.bolt@accell-ebcc.com
+31 (0) 55 357 87 00

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Ans van den Hoek (P&O): sollicitatie@accell.nl

Stagiair(e) E-Bike - MBO Elektrotechniek | 03-02-2016

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet.

Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Loekie, Sparta, Van Nicholas en XLC-components. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door innovatie in product en marketing.

Binnen Accell Nederland bevindt zich de afdeling E-Bike Competence Center(EBCC). Dit is een aparte afdeling waar de e-bike componenten zoals elektromotoren, batterijpakketten, displays en sensoren worden ontwikkeld en getest. De afdeling bestaat uit verschillende disciplines op het gebied van software, elektronica en mechanica. Het EBCC is gevestigd in Apeldoorn.

Wij zijn momenteel op zoek naar een:

Stagiair(e) E-Bike - MBO Elektrotechniek

 Stagebeschrijving

De elektrische fietsen van Accell worden in Heerenveen geproduceerd en in Apeldoorn wordt service verleend aan onderdelen en fietsen. Om de productie en de service goed te laten verlopen wordt dit ondersteunt door de product coördinator. Als stagiair(e) E-bike help je vooral de product coördinator met zijn werkzaamheden. Dit kan uiteenlopen van het maken van kabelsets voor testapparatuur, tot het onderzoeken van onderdelen die terug zijn gekomen uit de markt. Je krijgt te maken met elektrische eigenschappen, software eigenschappen en in sommige gevallen ook mechanische eigenschappen van de verschillende onderdelen. Er zijn twee testruimtes waar diverse meet apparatuur aanwezig is waar je gebruik van kunt maken. Zo is er een klimaatkamer aanwezig, diverse testbanken voor complete fietsen, warmtecamera, scopes etc. Al met al is het een zeer technische omgeving waar je op een praktische en interessante manier kunt leren wat er zoal komt kijken bij het ontwikkelen, produceren en de serviceverlening van elektrische fietsen.

Profiel

 • Niveau 4 MBO techniek 3e of 4e jaar richting (bij voorkeur) elektronica of installatietechniek
 • Mechanische kennis en ervaring is een pré
 • Basiskennis van computers
 • Basiskennis van Microsoft Windows & Office
 • Zelfstandige werkhouding
 • Praktische instelling
 • Leergierig
 • Communicatief vaardig
 • Gezonde interesse in techniek

Overige informatie
Stageperiode: per eerst mogelijke datum, in onderling overleg.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met:
Ruben Kleverwal

Productcoördinator

r.kleverwal@accell-ebcc.com

+31 (0) 55 357 87 00

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Ans van den Hoek (P&O): sollicitatie@accell.nl.