Sparta Testcenter XL verplaatst naar De Fietser

Het Sparta E-bike Testcenter XL heeft begin september haar laatste bezoeker voorzien van deskundig advies en een testrit. Het Testcenter, waar je langs kon komen voor een testrit op één van de e-bikes uit de Sparta collectie, zal vanaf medio november verplaatsen naar het Experience Center De Fietser in Ede.

Sparta Testcenter XL verplaatst naar De Fietser

Wat is De Fietser?

De Fietser is het nieuwe Experience Center van Accell Nederland. Hier vind je onder andere de nieuwe e-bike collectie van Sparta. In het historische gebouw van de ENKA-fabriek in Ede is onze collectie uitgestald en is het mogelijk een testrit te maken op het grootste indoor testparcours van Nederland! Dus overweeg je om een Sparta e-bike aan te schaffen en wil je graag weten welke rijervaring deze e-bike je geeft? Kom bij ons langs in De Fietser!

Het ENKA-gebouw

De Fietser is gestationeerd in de Westhal op het voormalige ENKA terrein in Ede. De Westhal is een fabriekspand van de voormalige Nederlandsche Kunstzijdefabriek (ENKA) en is gebouwd in 1928. De totale oppervlakte van deze hal beslaat bijna 10.000 m2. In de hoogtijdagen werkten er ruim 5.000 mensen bij ENKA en omvatte het ENKA-terrein garages voor een eigen busdienst, een ENKA-zwembad en zelfs een heel ENKA-dorp. In 2002 is de fabriek, die voornamelijk bekend was door de productie van zemen en sponzen, gesloten. Vandaag de dag functioneert het in 1928 gebouwde rijksmonument als huisvesting voor De Fietser.

Het ENKA-gebouw
Routebeschrijving De Fietser

Routebeschrijving De Fietser

De Fietser in Ede is gestationeerd in de oude Westhal van de voormalige ENKA-fabriek. Deze Westhal is te vinden op het onderstaande adres;

De Fietser
Akulaan 2
6717XN Ede
(Naast station Ede-Wageningen)