De juiste ebike kiezen

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten. Je hebt dus echt wat te kiezen. Er is echter zoveel keuze dat het vaak niet helder is wat de verschillen zijn en waarom je welke keuze zou maken. Om je bij je keuze te helpen hebben we onze collectie zo ingedeeld dat het voor jou meteen duidelijk is welke keuze je hebt en je zelf kunt bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. 

De juiste ebike kiezen
Techniek van elektrische fietsen

Techniek van elektrische fietsen

De techniek van een elektrische fiets bepaalt voor een groot gedeelte hoe comfortabel je fietst. Je kunt dan vooral denken aan de motor van de fiets, het aantal en soort versnellingen, en de verschillende systemen die de fiets aandrijven. Om je te helpen bepalen welke elektrische fiets bij jou past, hebben wij een overzicht opgesteld van de verschillende soorten technieken die wij aanbieden.

Rijervaring van elektrische fietsen

Zonder de trapondersteuning zou een elektrische fiets een gewone fiets zijn. Deze trapondersteuning wordt bepaald door sensoren. Er zitten verschillende sensoren in onze fietsen. De rijervaring wordt naast het type sensor ook bepaald door de accu van je e-bike en bijbehorende actieradius, en het display dat op de fiets zitten.

Meer lezen hierover? Lees dan snel verder.

Rijervaring van elektrische fietsen
Hulp bij elektrische fietsen

Hulp bij elektrische fietsen

Het kiezen van een elektrische fiets is een ingewikkeld proces: waar moet je precies beginnen? Wij willen je graag helpen met je keuze en hebben daarom wat handige punten opgesteld waar je rekening mee kunt houden. Daarnaast geven we je ook graag wat tips over het onderhoud van je fiets.

Overige interessante weetjes

Onze fietscollectie is opgebouwd uit verschillende soorten elektrische fietsen. Aan de naam kun je al snel de belangrijkste specificaties van de fiets herkennen.

Daarnaast hebben wij ‘gewone’ elektrische fietsen in ons assortiment, deze gaan tot 25 km per uur. Ga je liever wat sneller? We hebben ook speedbikes, deze gaan tot wel 45 km per uur. Hiervoor gelden uiteraard ook andere regels. Zowel de gewone als snelle kun je via je werkgever aanschaffen, door middel van de werkkostenregeling (WKR). 

Meer lezen over onze fietsnamen, de wetgeving en de WKR? Lees snel verder!

Overige interessante weetjes
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.

Twijfel je nog?

Wij helpen je graag!

Bij Sparta vind je een uitgebreid aanbod van e-bikes. Zo is er voor iedereen een passende e-bike. In de actuele brochure vind je ons complete assortiment, deze download je makkelijk via de brochure pagina. Zo kan je rustig nog eens alles nalezen. Wil je ook op de hoogte blijven van nieuwe Sparta e-bikes en hulp bij het vinden van jouw perfecte e-bike, meld je dan ook direct aan voor de nieuwsbrief.

Twijfel je nog?