Hoe werkt het eigenlijk?

De aanschaf van een Smart e-bike gaat voor een groot deel hetzelfde als de aanschaf van een gewone fiets of e-bike. Bij de fabricage van de e-bike hebben wij de simkaart er al in gedaan. Uiteraard op een plek waar de fietsdief er niet makkelijk bij kan. Anders dan bij je smartphone kan je de simkaart dus niet vervangen.

Registreren en activeren

Registreren en activeren

Om de Smart e-bike te gebruiken moet je je abonnement nog activeren. Dat kan vrij eenvoudig. Je downloadt de Sparta Connect-app uit de Apple Store of uit Google Play-store. Je maakt gemakkelijk je eigen account aan door de instructies te volgen en de gevraagde gegevens in te vullen. Onder de accu op de accuslede vind je de zogenaamde IMEI-code. Bij het aanmaken van het account wordt om dit IMEI-nummer gevraagd. Haal de accu dus uit de fiets om de IMEI-code in te voeren of om deze met de Sparta-app te scannen. Hiermee koppel je de e-bike aan je account en kan je hem via de app in heel Europa volgen en de vele functies activeren.

Bevestigingsmail voor jouw veiligheid

Na het aanmaken van je account ontvang je een bevestigingsmail in de mailbox die je in het account hebt opgegeven. In deze mail vind je tevens de bevestiging van de eenmalige aansluitkosten van € 9,95 en de maandkosten van slechts € 2,95.  Enkele aanvullende gegevens zullen worden gevraagd om het abonnement af te kunnen sluiten en er zeker van te zijn dat niet iemand anders jouw identiteit claimt. Hiermee is je abonnement geactiveerd en kan je van de voordelen genieten! Wil je alles nog eens goed nalezen, download dan hier de volledige aanmeldinstructie.

Bevestigingsmail voor jouw veiligheid
Internet voor € 2,95 per maand… Kan dat?

Internet voor € 2,95 per maand… Kan dat?

Nauwkeurige ritregistratie, borging van je (e-bike)gegevens, diefstalalerts, een virtueel veiligheidshek, volgers aanmaken, herinneringsberichten; kortom een volwaardige internetverbinding. Zonder dataroaming in het buitenland of andere tariefsverhoging. Het lijkt onmogelijk dit te bieden voor € 2,95 per maand. Toch kan het. Dankzij een speciaal abonnement dat erop gericht is geen mensen, maar apparaten te laten communiceren. Met de Smart e-bikes fiets je dus zo een heel nieuw tijdperk binnen.

Extra aantrekkelijke Smart e-bike verzekering van ENRA!

De Smart e-bikes van Sparta zijn GPS Connected & Protected. De kans op diefstal is daardoor niet alleen een stuk kleiner, ook is de kans dat een gestolen e-bike teruggevonden wordt een stuk groter.  Verzekeraar ENRA heeft daarom een wel heel bijzondere Smart e-bike verzekering ontwikkeld met unieke voordelen. Zo keert ENRA altijd een nieuwe fiets uit. Ook als u uw gestolen fiets al een paar jaar in uw bezit heeft. En kiest u voor de cascodekking dan is ook de schade 100% gedekt. Zelfs als uw fiets total loss is. Bovendien beschikt de ENRA casco dekking over een aanvullende pechservice met Europese dekking. Dus waar u ook strandt, u bent van uw terugreis verzekerd.

Extra aantrekkelijke Smart e-bike verzekering van ENRA!
Meer fietsen… of meer volgers

Meer fietsen… of meer volgers

Je kan meerdere Sparta Smart e-bikes aan je account toevoegen. Met één app heb je niet alleen alle fietsgegevens bij de hand, maar ook alle fietsen die je graag wilt zien. Je kunt je fiets ook delen met anderen. Jij bepaalt helemaal zelf met wie. Uiteraard is het wel nodig dat de ‘volger’ de Sparta-app downloadt en een account aanmaakt. Je geeft eenvoudig het e-mailadres op van familie of vrienden die je uitnodiging kunnen accepteren, zodat ook zij kunnen zien waar je fiets zich bevindt.

Handige registratie en prettige hulp

De gps-verbinding zorgt voor een nauwkeurige registratie van je gereden ritten. Je krijgt direct te zien hoeveel calorieën je met de fietsrit hebt verbrand, maar ook hoeveel CO2 je hebt uitgespaard door niet de auto maar je Smart e-bike te pakken. Naast de veiligheidsfeatures en je inspanningen worden je fietsgegevens vastgelegd. Zo heb je altijd de modeluitvoering en het framenummer tot je beschikking. Als extra service zal je Smart e-bike aangeven wanneer hij toe is aan een onderhoudsbeurt. Dit is gebaseerd op een normale interval. Dus in jouw specifieke geval kan het zijn dat je e-bike eerder een beurt nodig heeft. Je kan pas echt van je e-bike genieten als deze iedere dag weer volgeladen voor je klaar staat. Maar als je haast hebt schiet dat laden er nog wel eens bij in. Daarom helpt je Smart e-bike je automatisch na iedere rit je eraan herinneren om je accu bij te laden. Als dat niet slim is!

Handige registratie en prettige hulp
Fiets weg, en dan?

Fiets weg, en dan?

Uiteraard hebben we onze Smart e-bikes voorzien van een duidelijke markering. Deze geeft aan dat de fiets is voorzien van een gps track- en trace-module. Fietsdieven zijn dus gewaarschuwd! Mocht je e-bike toch het doelwit worden van fietsdieven en je hebt geen alerts ingesteld of deze gemist, dan kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat je e-bike aan de andere kant van Nederland rijdt. We adviseren je in dat geval altijd om de autoriteiten in te schakelen om de locatie van je gestolen e-bike door te geven en aangifte te doen bij Politie.

Heeft u vragen over het gebruik van uw app?

Mocht het registreren van uw account niet lukken of heeft u problemen met het aanmelden van uw Smart e-bike? Klik dan op onderstaande link om de veelgestelde vragen te bekijken.  Hulp nodig? Bel ons dan gerust of stuur ons een mail zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.

Het telefoonnummer is: 033-2053455 bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 16:30.

Of stuur een email naar: sparta@conneqtech.com

Heeft u vragen over het gebruik van uw app?