De prijs van een speed pedelec

Er zijn verschillende speed pedelecs met verschillende prijsniveaus. De speed pedelecs van Sparta zitten bijvoorbeeld tussen de €3500 en €6000. Maar ze zijn er ook goedkoper en duurder in de markt. Dan kan je je natuurlijk voorstellen dat daar ook een kwaliteitsverschil in zit. Sparta speed pedelecs zijn uitgevoerd met kwaliteitsonderdelen zoals een sterke en duurzame Bosch Performance Line Speed middenmotor. Bekijk de uitlegvideo of lees alles op deze pagina. 

Kosten voor veilig rijden

Kosten voor veilig rijden

Een speed pedelec is natuurlijk een flinke uitgave, dat begrijpen we. Daarom helpen we je graag met al je vragen. Een vraag die we recent kregen was of er nog extra kosten bij de aanschaf van een speed pedelec komen. Het antwoord daarop is ja, die zijn er. Hieronder beschrijven we een aantal dingen die je mogelijk ook wil aanschaffen als je op een speed pedelec gaat reizen.  

Speciale speed pedelec helm
Als je op een speed pedelec gaat fietsen is een speciale fietshelm verplicht. Dit komt omdat een speed pedelec onder dezelfde regelgeving valt als een brommer. Gelukkig hoef je geen echte brommerhelm aan te schaffen, hoewel dat ook mag. Er zijn ook lichtere helmen op de markt. Voor ongeveer €100 heb je al een goede helm. Vraag je erkende Sparta dealer naar de mogelijkheden hiervoor.  

Kosten RDW-registratie voor speed pedelec 
Als je op een speed pedelec wil rijden moet je eerst je speed pedelec registreren bij het RDW Daar zitten kosten aan verbonden. Denk aan zo’n 35,- euro voor het aanvragen van een kentekenplaat en 39,- aan leges. 

Accessoires en extra's

Accessoires voor je speed pedelec 
Misschien wil je wel een fietstas, bidonhouder of een andere accessoire. Deze kan je natuurlijk bij je lokale Sparta dealer aanschaffen.  

Kosten extra accu voor meer actieradius  
Wil je nog verder met je speed pedelec of minder vaak opladen? Dan is het bij sommige e-bikes mogelijk om een extra accu aan te schaffen. Dat wordt ook wel een range extender odual battery genoemd. Vraag je lokale Sparta dealer om de mogelijkheden van een range extender en extra accu voor je speed pedelec 

Accessoires en extra's
WA-verzekering voor je speed pedelec

WA-verzekering voor je speed pedelec

Als je in het bezit bent van een speed pedelec, dien je deze te verzekeren met (minimaal) een WA-verzekering. Deze verzekering kan je, net zoals een autoverzekering, afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij naar jouw keuze.

Wat dekt de WA-verzekering?

Met een WA-verzekering voor je speed pedelec ben je verzekerd tegen schade die je met jouw snelle e-bike toebrengt aan anderen. Dit geldt ook voor de eventuele schade die je toebrengt aan de spullen van de andere partij. 

Kosten van de speed pedelec verzekering
De kosten van een speed pedelec verzekering hangen af van een aantal factoren. Zo speelt je leeftijd, woonplaats en schadevrije jaren een rol bij de aanvraag van de verzekering voor je speed pedelec. Hierdoor kunnen de kosten variëren tussen de €45 en €145 per jaar.

Verzekering uitbreiden

Het is mogelijk om je speed pedelec verzekering uit te breiden. Zoals hiervoor genoemd dien je minimaal een WA-verzekering te hebben. Ook is het mogelijk om een diefstalverzekering of een cascoverzekering voor je high-speed e-bike af te sluiten. Hierdoor ben je onder andere verzekerd tegen diefstal en schade door aanrijding.

Verzekering uitbreiden
Speed pedelecs bekijken en testen

Speed pedelecs bekijken en testen

Sparta heeft een speed pedelec in de collectie. Wil je een speed pedelec in het echt zien, of wil je deze graag testen? Bezoek dan ons testcenter De Fietser in EdeZorg wel dat je van te voren een afspraak maakt en je rijbewijs meeneemt.