Hoe kiest u uw juiste E-bike?

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten. Dit komt omdat het gebruik van de elektrische fiets van invloed is op de keuze voor de motorpositie, het aantal versnellingen en het systeem van de elektrische fiets. Door het introduceren van zinvolle innovaties merken we dat steeds meer mensen de voordelen van elektrisch fietsen ontdekken. Er is dan ook een passende e-bike voor iedere behoefte.

Ben je ook benieuwd welke e-bike het beste bij jou past? Doe de elektrische fietstest of bekijk direct ons aanbod elektrische fietsen.

Hoe kiest u uw juiste E-bike?
Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten?

Er is veel keuze binnen het aanbod elektrische fietsen. Dit maakt het lastig om te bepalen welke elektrische fiets het beste bij jou past. Om de juiste keuze te maken is het in eerste instantie belangrijk om te kijken naar de plek van de motor op de elektrische fietsen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een elektrische fiets voor de dagelijkse boodschappen; dan is het verstandig om te kijken naar de elektrische fietsen met voorwielmotor.

Kijk vervolgens naar het aantal gewenste versnellingen en het elektrische systeem van de elektrische fiets. 

Onze fietsnamen

Je fietsgebruik is van invloed is op de keuze voor de motorpositie, het aantal versnellingen en het systeem van de elektrische fiets. Om deze reden hebben we de namen van onze e-bikes opgebouwd uit deze drie elementen. Dat is wel zo helder en overzichtelijk. Lees verder voor een toelichting op onze namen.

Onze fietsnamen
Elektrische fietscollectie

Elektrische fietscollectie

De elektrische fietscollectie van Sparta is onder te verdelen in:

  • Regular e-bikes; degelijke fietsen, geschikt voor zowel in de stad als voor langere afstanden.
  • Urban e-bikes; stoere en trendy fietsen, geschikt voor naar school, het werk of gewoon een ritje in de stad.
  • Special e-bikes; speciaal gemaakt voor mensen met verschillende wensen.

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.

Hulp bij je keuze?