De juiste ebike kiezen

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten. Je hebt dus echt wat te kiezen. Er is echter zoveel keuze dat het vaak niet helder is wat de verschillen zijn en waarom je welke keuze zou maken. Om je bij je keuze te helpen hebben we onze collectie zo ingedeeld dat het voor jou meteen duidelijk is welke keuze je hebt en je zelf kunt bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. 

De juiste ebike kiezen
Proefrit maken op e-bike

Proefrit maken op e-bike

Nadat je je hebt georiënteerd en meer te weten bent gekomen over de elektrische fietsen, adviseren we je om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is. Bezoek een Sparta Testcenter in je buurt om een e-bike te testen.

Onderhoud van je e-bike

Een e-bike is een kostbaar bezit en natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je elektrische fiets. Daarom is het goed regelmatig zelf, klein onderhoud te plegen. Breng daarnaast, minimaal één maal per jaar, de fiets voor een service- en onderhoudsbeurt naar een erkende Sparta dealer. De Sparta dealer vertelt je meer over het onderhoud van je elektrische fiets. Wat kun je zelf doen en waar kan de erkende Sparta dealer je bij helpen?  

Onderhoud van je e-bike
Ga in de winter voorbereid op weg

Ga in de winter voorbereid op weg

Wanneer de winter zijn intrede maakt, worden de dagen korter en de nachten langer. Het is vroeg donker en de meesten vertrekken al in het donker naar hun werk en komen ook pas in het donker thuis. De temperatuur daalt – het is winter! Maar dit alles hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er niet meer gefietst gaat worden. Wij geven een aantal nuttige tips om jouw elektrische of reguliere fiets ook in de winter goed te onderhouden. Wees daarnaast natuurlijk extra voorzichtig als je in het donker of met gladheid op je fiets stapt!

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.

Hulp bij je keuze?