Hulp bij het kiezen van een elektrische fiets

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets is het goed om rekening te houden met een aantal aspecten. Op welke positie wil je de motor? Welke afstanden fiets je dus wat voor accu heb je nodig? Waarvoor gebruik je de fiets? Sparta heeft een elektrische fietskiezer ontwikkeld waarbij je in een paar stappen antwoord krijgt op de vraag welke Sparta fiets bij je past. Doe de fietskiezer online of lees hieronder mee over de stappen waar je aan moet denken bij het kiezen van een e-bike.

Hulp bij het kiezen van een elektrische fiets

Waarvoor gebruik je de fiets?

De eerste stap bij het kopen van een nieuwe elektrische fiets is het beantwoorden van de vraag: waar gebruik ik de fiets voor? Gebruik je de fiets vooral als stadsfiets en rijd je dus vooral veel korte ritjes op de fiets? Of ga je de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer, waarbij je vaak langere ritjes maakt? Deze beslissing beïnvloedt niet alleen het model fiets dat bij jou past, maar heeft ook gevolgen voor de accu die je op je fiets wilt hebben.

Het filmpje hiernaast geeft je meer uitleg over het gebruik van een e-bike.

In welk landschap rij je?

Het landschap waarin je de meeste ritjes zult maken heeft ook invloed op jouw keuze voor een e-bike. Als je vaak in een heuvelachtig landschap fietst, gelden andere eisen aan een elektrische fiets dan wanneer je alleen over vlakke gebieden rijdt. Denk aan de kracht van de motor, het aantal versnellingen en de plek van de motor. Een krachtige motor zit vaak in het achterwiel, een minder krachtige motor (voor vlakke landschappen) vind je bijna altijd in het voorwiel.

Bekijk het filmpje hiernaast voor meer uitleg.

Plek van de accu

Houd bij het kiezen van een nieuwe fiets ook rekening met de plek van de accu. Deze kan zitten onder de achterdrager, in het frame of onder de voordrager. Wil je een fiets met een uitneembare accu of een accu die vast zit in het frame? Allemaal zaken om bij stil te staan!

Meer weten over de plek van de accu? Bekijk het filmpje hiernaast.

Waar wil je de motor?

Elektrische fietsen kunnen een motor hebben in het achterwiel, de trapas of het voorwiel. De plek van de motor beïnvloedt het comfort van de fiets. Bij het kopen van een elektrische fiets is het dan ook goed om hier extra aandacht aan te besteden. Een motor in het achterwiel fietst vaak wat comfotabeler en heeft als gevolg dat de fiets een derailleur heeft. Een middenmotor maakt de fiets stabieler en een fiets met een motor in het voorwiel zorgt ervoor dat de fiets een dichte kettingkast heeft waardoor minder onderhoud nodig is.

Meer weten over de plek van de motor? Bekijk het filmpje hiernaast.

Welke technologie wil je?

De fietsen van Sparta zijn uitgerust met verschillende technologieën. Zo is er keuze uit Bosch, ION® en E-motion. Welke systeem past het beste bij jouw wensen en eisen? De ION® technologie is door Sparta zelf ontwikkeld en voorzien van allerlei intelligente snufjes waardoor je een kwalitatief goede fiets hebt. ION® staat bekend om het optimale en natuurlijke rijgedrag.

De Bosch motoren bieden een krachtige middenmotor, die zorgt voor extra stabiliteit. E-motion is een technologie die een goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

Meer weten over de technologieën? Bekijk het filmpje hiernaast!

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.

Hulp bij je keuze?
Twijfel je nog?

Twijfel je nog?

Wij helpen je graag!

Bij Sparta vind je een uitgebreid aanbod van e-bikes. Zo is er voor iedereen een passende e-bike. In de actuele brochure vind je ons complete assortiment, deze download je makkelijk via de brochure pagina. Zo kan je rustig nog eens alles nalezen. Wil je ook op de hoogte blijven van nieuwe Sparta e-bikes en hulp bij het vinden van jouw perfecte e-bike, meld je dan ook direct aan voor de nieuwsbrief.