Voordelig fiets aanschaffen

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat, sinds de afschaffing van het bekende fietsplan, voordelig een fiets aanschaffen via je werkgever niet meer mogelijk is. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er een nieuwe regeling bestaat waarmee dit toch nog mogelijk is! De zogeheten Werkkostenregeling (WKR).

Voordelig fiets aanschaffen
Hoe werkt de WKR?

Hoe werkt de WKR?

Een fiets van de zaak kan nog steeds! Jouw baas mag een kilometervergoeding geven van maximaal 19 cent per kilometer, belastingvrij! Jouw werkgever mag je ook een renteloze lening geven voor de aanschaf van een fiets. Als je de kilometervergoeding vervolgens gebruikt wordt voor het aflossen van je lening, heb je die nieuwe fiets zo afgelost.

Rekenvoorbeeld

Een werknemer werkt in 2015 vijf dagen per week. De enkele reisafstand van zijn woning naar de vaste plek voor zijn werk is 12 kilometer. De vaste onbelaste reiskostenvergoeding is dan voor het hele jaar maximaal 214 dagen x 24 kilometer x € 0,19 = € 976. Per maand is dat € 81,32. Bij deeltijd moet de vergoeding naar ratio worden aangepast. Een nieuwe fiets met een aanschafwaarde van € 2.800 heeft u daarmee binnen drie jaar weer afbetaald.

Rekenvoorbeeld
Aanspraak maken op WKR

Aanspraak maken op WKR

Wat moet ik doen om aanspraak te maken op het WKR?

Zorg dat het WKR bekend is bij zoveel mogelijk mede-collega’s. Hoe groter het enthousiasme is, des te groter is de kans dat je werkgever het nieuwe plan doorvoert. 

Voordelen WKR

  • Kilometervergoeding van maximaal € 0,19 cent per kilometer
  • Renteloze lening voor aanschaf van een (elektrische) fiets
  • Fietsers zijn fitter en productiever
  • Meer fietsen betekent minder ziekteverzuim en bijbehorende kosten
  • Je bespaart op autokosten en parkeervoorzieningen
Voordelen WKR
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.