E-bike op maat

Voor ieder soort gebruik een andere soort fiets

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets, kun je soms vanwege de hoeveel aan opties door de bomen het bos niet zien. Bij ieder soort gebruikt, past een andere soort fiets. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een praktische en comfortabele e-bike (onze regular e-bikes), of een lifestyle e-bike (onze urban e-bikes). Bij deze elektrische fietsen speelt vooral de uitstraling van de fiets een belangrijke rol.

Iedere elektrische fiets heeft specifieke eigenschappen en rijdt daardoor anders. Sparta heeft een breed assortiment elektrische fietsen, waar voor ieder gebruik en iedere wens wel iets tussen zit. Zo hebben wij elektrische fietsen voor dagelijkse korte ritten, voor recreatief gebruik en voor woon-werkverkeer. Daarnaast bieden wij e-bikes aan met verschillende motorposities en met verschillende elektrische systemen. Wil je meer weten over de verschillende motorposities en elektrische systemen? Lees dan verder en bekijk welke soort fiets het best bij jou past.

E-bike op maat
Dagelijkse korte ritten met een elektrische stadsfiets

Dagelijkse korte ritten met een elektrische stadsfiets

Maak je regelmatig korte ritjes? Wil je graag extra snel naar de stad, naar je werk of naar school? Dat doe je snel en comfortabel met een elektrische stadsfiets! Speciaal voor zulke dagelijkse, korte ritten zijn onze comfortabele regular e-bikes zeer geschikt.

Voor korte afstanden heb je vaak een minder hoge actieradius nodig en een minder krachtige motor; dat scheelt in de prijs. Daarnaast moet de mate van comfort natuurlijk ook bij je passen. Gelukkig heb je een uitgebreide keuze en zit er altijd een elektrische fiets tussen die bij je past.

Wil jij graag een e-bike, maar moet deze wel stoer en trendy zijn? We hebben ook een groot assortiment elektrische transportfietsen (urban e-bikes).

Recreatieve tochten met een elektrische toerfiets

Voor veel mensen is de elektrische fiets meer dan een transportmiddel, het staat namelijk ook voor een stuk ontspanning. Deze ontspanning wordt verhoogd door een comfortabele e-bike met prettige motor. En dat is precies wat Sparta biedt. Of je nu het liefst in vlak of heuvelachtig landschap fietst en naar wat voor rijeigenschappen je ook op zoek bent, door de brede collectie elektrische fietsen met middenmotor en achterwielmotor heeft Sparta een e-bike die bij je past.

Onze ION® en E-motion fietsen beschikken ook over accu-keuze. Zo bepaal je zelf de actieradius en de prijs van de e-bike.

Recreatieve tochten met een elektrische toerfiets
Woon-werkverkeer

Woon-werkverkeer

Ben je het zat om onderweg naar je werk in de file te staan? Wil je gezonder bezig zijn? Dan is een elektrische fiets een handig alternatief voor de auto voor woon-werkverkeer. Zo kun je toch fietsen, maar hoef je niet bang te zijn om bezweet aan te komen. Ons assortiment elektrische fietsen beschikt over een ruim aanbod e-bikes die geschikt zijn voor woon-werkverkeer. 

Doe de elektrische fietskiezer

Het is belangrijk om een e-bike te kopen die past bij je wensen en behoeftes. Ben je er nog niet helemaal uit welke fiets het best bij je past? Start dan de elektrische fietstest en kom erachter welke fiets het beste bij jou past. In maximaal 7 vragen vind je jouw ideale e-bike.

Doe de elektrische fietskiezer
Maak een testrit

Maak een testrit

Nadat je je hebt georiënteerd en meer te weten bent gekomen over elektrische fietsen, adviseren wij je om een testrit te maken. Een testrit is van groot belang om tot de juiste keuze te kunnen komen.

Wij raden je daarom aan om een gratis en vrijblijvende testrit te maken bij één van de ruim 600 Sparta E-bike Testcenters.

Je bent ook van harte welkom om onze Sparta speed pedelecs e-bikes te testen in ons testcenter De Fietser  in Ede. Neem wel een geldige legitimatie mee.

Liever niet elektrisch?

Ben je op zoek naar een fiets, maar heb je liever geen elektrische fiets? Sparta biedt ook een ruim aanbod gewone stadsfietsen en toerfietsen.

Liever niet elektrisch?