Accu & Actieradius van je e-bike

De lengte van je fietsrit is bepalend voor je keuze van het aantal Wh (Watturen). De belangrijkste vraag voor de accu-keuze is dan ook; hoe ver wil je fietsen? Hoe langer de ritten, hoe meer Wh je nodig hebt. Kort gezegd staat een hoger aantal Wh dus voor een hogere actieradius.

Sparta biedt bij diverse modellen een accu-keuze. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf je actieradius te bepalen en zo heb je ook zelf de aanschafprijs in de hand.

Accu & Actieradius van je e-bike
Trapondersteuning

Trapondersteuning

Zonder de trapondersteuning zou een elektrische fiets een gewone fiets zijn. Als je eenmaal gestart bent met fietsen, wordt de mate van ondersteuning bepaald door een sensor. Deze geeft aan de motor door hoeveel ondersteuning hij moet geven. Er zijn verschillende soorten trapondersteuning die het comfort van de elektrische fiets bepalen. Het verschil in comfort wordt bepaald door twee soorten sensoren: 

  • Een trapkrachtsensor geeft meer rijcomfort doordat hij reageert op je rijgedrag.
  • Een rotatiesensor is meer basis en reageert op de instellingen die je ingegeven hebt, in plaats van je rijgedrag

Bediening elektrische fietsen

Alle elektrische fietsen van Sparta zijn uitgerust met een display en/of stuurbediening. Op het display zie je in welke ondersteuningsstand je op dat moment fietst, maar ook hoe vol de accu van de fiets nog is. Sommige duurdere modellen elektrische fietsen hebben een uitgebreider display waarop extra informatie te vinden is.

Het V-ION® display is een type display, ontwikkeld op basis van ervaringen van de ION® gebruikers. Het vernieuwde slanke design voldoet aan de wensen van morgen en maakt een compacte bevestiging op het stuur mogelijk. Het grote transflective beeld met hoge resolutie biedt een goede leesbaarheid. Met een heldere en overzichtelijke indeling en met praktische bedieningstoetsen kan je nog sneller door het menu navigeren.

Bediening elektrische fietsen
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.