Dit is het verschil tussen accu’s

Als je van plan bent om een e-bike te kopen, zijn er verschillende punten waar je rekening mee kan houden. Zo kan je rekening houden met bijvoorbeeld het frame; wil je een heren- of een damesfiets? Voor welke ritten wil je de fiets gaan gebruiken en welke motor past daar bij? Bovendien is het belangrijk om te weten hoe ver je ongeveer wilt gaan fietsen, zodat je een accu hebt die je niet in de steek laat als je onderweg bent.

De accucapaciteit van een e-bike accu

De accucapaciteit van een e-bike accu

De accucapaciteit van een accu van de e-bike wordt uitgedrukt in Wh (Watt uur) en geeft aan hoeveel energie er opgeslagen wordt in de accu van de e-bike. Hoe groter het aantal Wh, hoe groter de actieradius van je e-bike. Oftewel; hoe verder je komt met je accu zonder deze tussentijds op te laden.

Sparta biedt e-bikes aan met een accukeuze. Dit houdt in dat je kan kiezen uit de accucapaciteit van je nieuwe e-bike. De accucapaciteit varieert hierbij van 300Wh tot wel 1125Wh! Het verschil van deze accucapaciteit merk je in prijs en hoever je kan fietsen. Met een relatief kleine accu – bijvoorbeeld 300Wh- kan je minder ver fietsen, maar is daarentegen wel iets goedkoper dan de relatief grotere accu’s. Accu’s worden trouwens in omvang niet groter als deze een grotere accucapaciteit hebben.

Rijd je normaal iets langere fietstochten, dan raden wij je aan om een grotere accu te overwegen. Hierdoor voorkom je dat je tussendoor moet stoppen om je accu op te laden. Ben jij nou benieuwd naar de actieradius van jouw rit, dan heeft Bosch een handige actieradiuscalculator waarop je alle gegevens kan invoeren zodat je een realistische schatting hebt van hoever je kan rijden op je e-bike.

Het verschil tussen een 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh accu

Het verschil tussen een 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh accu zit ‘m dus in de actieradius van de fiets. Ben je van plan om je e-bike te gebruiken voor korte ritjes, dan kan je kiezen voor een 300Wh accu. Wil je de e-bike voor lange afstanden-  zoals woon-werk verkeer- gebruiken, dan kan je beter gaan voor een grote accu van 500Wh of 625Wh. En als je nóg verder wilt kunnen rijden, dan is de Dual Battery optie ideaal voor het gebruik van jouw e-bike!

Het verschil tussen een 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh accu
Dual Battery

Dual Battery

Sommige e-bikes van Sparta zijn uitgerust om een extra accu op de e-bike te kunnen monteren. Dit systeem noemen we ‘Dual Battery’.  Hierdoor profiteer je dus van alle voordelen van de tweede accu op je e-bike. Op een e-bike met Dual Battery mogelijkheid kan je de actieradius aanzienlijk vergroten. Hierdoor heb je een maximale accucapaciteit van wel 1125Wh! De Sparta d-Burst modellen zijn voorzien van de mogelijkheid om een Dual Battery te monteren, dat is natuurlijk ideaal om de langere afstanden zoals je woon-werkverkeer te trotseren en je moeiteloos door de urban jungle te begeven.