Eenvoudige display

Op de elektrische fietsen van Sparta heb je altijd een display waarop je bepaalde informatie kunt aflezen. Zo kun je in één oogopslag zien welke ondersteuningsstand je gebruikt en hoe vol je batterij nog is.

Omdat het wel zo veilig is om beiden handen aan het stuur te houden tijdens het fietsen, zit het display dichtbij het handvat. Op die manier kun je eenvoudig met je linkerduim één en ander bedienen, zoals overstappen naar een andere ondersteuningsstand. Wel zo veilig!

Eenvoudige display
Bosch displays hebben meerdere functies

Bosch displays hebben meerdere functies

Het meerendeel van de e-bikes uit de Sparta collectie zijn voorzien van een display met uitgebreider functies. Je ziet dan niet alleen op welke stand de ondersteuning staat en hoe vol de batterij nog is, maar ook hoe hard je fietst, welke afstand je al hebt afgelegd en wat de actieradius is. Een select aantal displays geeft ook nog informatie over de temperatuur. En op de duurdere modellen kun je ook nog displays tegenkomen met een sensor, zodra zij detecteren dat de schemering is ingevallen gaat vanzelf je lamp aan. In sommige gevallen fungeert het display ook als diefstalpreventie: zonder de display werkt de fiets ook niet.

Het nieuwe V-ION® display

De Sparta ION® fietsen zijn voorzien van het nieuwste V-ION® display. Dit nieuwste V-ION® display is ontwikkeld op basis van ervaringen van de ION® gebruikers. Het vernieuwde slanke design voldoet aan de wensen van morgen en maakt een compacte bevestiging op het stuur mogelijk. Het grote transflective beeld met hoge resolutie biedt een goede leesbaarheid. Met een heldere en overzichtelijke indeling en met praktische bedieningstoetsen kan je nog sneller door het menu navigeren.

Met het V-ION® display zijn de Sparta ION® fietsen tevens voorzien van een unieke anti-diefstalbeveiliging door het afneembare display. Het display, de accu en de motor zijn namelijk aan elkaar gekoppeld. Zodra het display van de fiets wordt gehaald of er wordt een ander display op bevestigd, stopt de elektrische ondersteuning. Doordat elke Sparta ION® fiets geregistreerd wordt, kan alleen de rechtmatige eigenaar voor vervanging of reparatie bij de Sparta dealer terecht. De ION® fiets is bij diefstal dus waardeloos geworden. 

Het nieuwe V-ION® display
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.