De accu: je komt steeds verder

Je ziet hem bijna niet. Bij onze Smart e-bikes is de accu subtiel weggewerkt onder de achterdrager of in het frame. De accu zit dus nooit in de weg. Met een accu van 300Wh rijd je inmiddels in de zuinigste stand 100 kilometer. Al ligt het er natuurlijk maar net aan hoe je ‘m gebruikt. Hoe meer ondersteuning, hoe minder je trapt en hoe sneller je fietst. Maar hoe minder kilometers je kan fietsen. De volgende factoren zijn van invloed op de afstand die je aflegt met een accu.

Gewicht

  • Hoe zwaarder je fiets, de fietser en de bagage, hoe minder ver je komt met trapondersteuning.

Weerstand

  • Bij een kort tochtje door de binnenstad, heb je er niet veel last van. Maar heb je last van tegenwind? Zachte banden? Veel heuvels? Slecht asfalt? Het zorgt er allemaal voor dat je accu meer vermogen moet leveren.

Temperatuur

  • Een lage temperatuur, onder 10 graden heeft een negatieve invloed op je accucapaciteit.

Schakelen

  • Begin nooit in de zwaarste versnelling. Trap af in de laagste versnelling en schakel door tot hoe hard je wilt trappen en hoe snel je wilt gaan.
Het vermogen bepaald jij

Het vermogen bepaald jij

Voor een deel bepaal je dus zelf hoe ver je komt. Sommige Smart e-bikes hebben standaard een accu van 400Wh, andere modellen komen met 300Wh. Maar er zijn ook zelfs accu’s van tot wel 600Wh. Dat verschilt per model. Afhankelijk van jouw fiets, kun je zelf kiezen voor een batterij met meer vermogen. Bij iedere e-bike vermelden wij wat het vermogen (capaciteit) van de accu is en hoe ver je hier ongeveer mee kan fietsen. 

Accu laden? Zo gebeurd!

Laden gaat heel makkelijk. Eigenlijk net als bij een laptop: je sluit een plug aan en steekt de stekker in het stopcontact. Het laden start direct en stopt automatisch wanneer de accu vol is. Hoe lang dat duurt, hangt af van je accucapaciteit en wanneer je jouw e-bike gekocht hebt. 

De slimme software in de ION® accu’s  bepalen wanneer de accu het best opgeladen kan worden. Laat een ION® accu dan ook altijd aan het laadsnoer liggen. Accu’s van andere merken kunnen het best aan het laadsnoer liggen tot ze vol zijn. Daarna verwijder je de lader. 

Accu laden? Zo gebeurd!