Of je een kort ritje door de stad maakt of er op een zonnige dag op uittrekt. Met de weergaloze power van een Smart e-bike kom je overal. De nieuwste generaties accu’s brengen je steeds verder. Zonder zweet en zonder files. En we zijn nog lang niet klaar met verder ontwikkelen.

De accu: je komt steeds verder

Je ziet hem bijna niet. Bij onze Smart e-bikes is de accu subtiel weggewerkt onder de achterdrager of in het frame. De accu zit dus nooit in de weg. Met een accu van 300Wh rijd je inmiddels in de zuinigste stand 100 kilometer. Al ligt het er natuurlijk maar net aan hoe je ‘m gebruikt. Hoe meer ondersteuning, hoe minder je trapt en hoe sneller je fietst. Maar hoe minder kilometers je kan fietsen. De volgende factoren zijn van invloed op de afstand die je aflegt met een accu.

 • Gewicht
  Hoe zwaarder je fiets, de fietser en de bagage, hoe minder ver je komt met trapondersteuning.

 • Weerstand
  Bij een kort tochtje door de binnenstad, heb je er niet veel last van. Maar heb je last van tegenwind? Zachte banden? Veel heuvels? Slecht asfalt? Het zorgt er allemaal voor dat je accu meer vermogen moet leveren.

 • Temperatuur
  Een lage temperatuur, onder 10 graden heeft een negatieve invloed op je accucapaciteit.

 • Schakelen
  Begin nooit in de zwaarste versnelling. Trap af in de laagste versnelling en schakel door tot hoe hard je wilt trappen en hoe snel je wilt gaan.

Het vermogen bepaal jij

Voor een deel bepaal je dus zelf hoe ver je komt. Sommige Smart e-bikes hebben standaard een accu van 400Wh, andere modellen komen met 300Wh. Maar er zijn ook zelfs accu’s van tot wel 600Wh. Dat verschilt per model. Afhankelijk van jouw fiets, kun je zelf kiezen voor een batterij met meer vermogen.

Kijk maar hoe het bijvoorbeeld zit bij de Sparta F7e.   

Trapondersteuning:

ECO

CRUISE

TOUR

SPORT

POWER

300Wh

54-108 km

47-63 km

44-53 km

37-44 km

22-34 km

400Wh + € 150

71-143 km

62-83 km

58-70 km

49-58 km

29-45 km

Accu laden? Zo gebeurd.

Laden gaat heel makkelijk. Eigenlijk net als bij een laptop: je sluit een plug aan en steekt de stekker in het stopcontact. Het laden start direct en stopt automatisch wanneer de accu vol is. Hoe lang dat duurt, hangt af van je accucapaciteit en wanneer je jouw e-bike gekocht hebt. 

De slimme software in de ION® accu’s  bepalen wanneer de accu het best opgeladen kan worden. Laat een ION® accu dan ook altijd aan het laadsnoer liggen. Accu’s van andere merken kunnen het best aan het laadsnoer liggen tot ze vol zijn. Daarna verwijder je de lader. 

Welke accu’s zijn er?

Elke accu is anders. Op dit moment hebben de meeste Smart e-bikes een E-motion uitneembare li-ION accu onder de achterdrager. E-motion accu’s hebben we specifiek ontwikkeld voor E-motion e-bikes, voor de beste prestatie. Andere - niet smart - modellen bevatten andere batterijen. Onze ION-modellen e-bikes bevatten bijvoorbeeld ION® accu’s, voor ultiem rijcomfort. Er zijn ook e-bikes met accu’s van andere fabrikanten zoals Bosch en Yamaha. Welk systeem het beste voor jou is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Ontdek het zelf!

Het gevoel van echte vooruitgang zelf ervaren? Maak een testrit in Testcenter De Fietser. Of ga langs bij je Sparta-dealer bij jou in de buurt. Innovatie is altijd dichterbij dan je denkt.  

 

LEES MEER OVER SMART E-BIKES:

Wat kost een smart e-bike? Alles over privacy en veiligheid
Alles over het vermogen en de snelheid Gezondheid en milieu
Wat is een smart e-bike? Onderdelen van een smart e-bike
Hoe werkt een smart e-bike? Onderhoud van een smart e-bike
Verzekeren smart e-bike