Het grote verschil tussen een e-bike en een Smart e-bike? Smart is écht smart. Zo voelt het om altijd verbonden te zijn. Om telkens weer grenzen te verleggen, en niet alleen qua afstand. De allernieuwste technieken van een Sparta Smart e-bike halen de toekomst naar het nu.

Zo koppel je jouw fiets met de app

Een Smart e-bike is slim vanaf dag één. Hij heeft namelijk dezelfde internettechnologie aan boord als je smartphone. Dat is overigens slechts het begin. Download de Sparta Connect-app en je kunt bijna slim op weg. In de app maak je een account aan. Voeg even je e-bike toe met modelnaam, framenummer en IMEI-nummer (door het scannen van je accu). En je kunt jouw fiets door heel Europa volgen en volop profiteren van alle andere handige features. En mocht je de gegevens nodig hebben: je fietstype of framenummer vind je altijd zo terug in de app.

Je hebt het vast niet nodig, maar voor de zekerheid vind je hier een handleiding (PDF).

handige opties van een Smart e-bike  

We noemen deze e-bikes niet voor niets smart. Deze fiets voorkomt met de nieuwste technieken namelijk dat hij gestolen wordt. Handig, want e-bikes zijn helaas ook ontzettend populair onder dieven. Met de slimme software vind je hem altijd en overal terug. En je profiteert nog van veel meer handige opties. Enkele features, die je zelf kunt aan- en uitzetten:

 1. Track & Trace
  Je fiets kwijt? Maakt niet uit of je hem zelf vergeten bent of iemand hem heeft meegenomen. Via track & trace vind je hem altijd terug.

 2. Sabotagemelding
  Bij sabotage ben je er snel bij. Als je fiets plotseling beweegt of valt, krijg je direct een seintje.

 3. Snelheidsalarm
  Gaat je fiets harder dan 50 kilometer per uur, dan krijg je een seintje. Zo weet je wanneer dieven er met je fiets vandoor gaan in een busje of auto. Wel zo veilig.  

 4. Virtual fence
  Je fiets verplaatst zonder dat je in de buurt bent? Met virtual fence zie je het direct op je scherm wanneer dieven aan het werk zijn.

 5. Accureminder
  Handig: na elke rit krijg je een herinnering om je accu op te laten. Zo zit je nooit halverwege zonder energie.

 6. Onderhoudsoproep
  Laat je fiets regelmatig onderhouden, zodat hij altijd de beste ervaring biedt. De app geeft je een seintje wanneer het tijd voor onderhoud is.

 7. En veel meer
  Van meldingen over hoeveel calorieën je verbruikt, hoeveel CO2 je hebt bespaart, hoe ver je hebt gefietst tot waar je hebt gefietst. Er gaat een wereld voor je open.

 *Om van de smartfunctie gebruik te maken, betaal je eenmalig 9,95 euro registratiekosten. Vervolgens is je fiets voor slechts 2,95 euro per maand verbonden met internet.

Een Sparta SMART abonnement sluit je eenvoudig af direct in de app. 
Download de Android app
Download de iOS app

Sparta Smart connectiviteit
je fiets connected
zonder verzekering

€ 2,95 per maand voor 12 maanden
ENRA diefstal verzekering
je fiets connected
en verzekerd

€ 5,95 per maand voor 12 maanden
ENRA Casco verzekering
je fiets connected
en verzekerd tegen diefstal en schade
€ 8,95 per maand voor 12 maanden

 

 Lees meer over hoe een Smart e-bike werkt.

Ontdek het zelf!

Het gevoel van echte vooruitgang zelf ervaren? Maak een testrit in Testcenter De Fietser in Ede. Of ga langs bij je Sparta-dealer bij jou in de buurt. Innovatie is altijd dichterbij dan je denkt.  

 

LEES MEER OVER SMART E-BIKES:

Wat kost een smart e-bike? Alles over privacy en veiligheid
Alles over het vermogen en de snelheid Gezondheid en milieu
Wat is een smart e-bike? Onderdelen van een smart e-bike
Alles over accu van een smart e-bike Onderhoud van een smart e-bike
Verzekeren smart e-bike