Onderhoud: goed om zelf te doen

Ongekende mogelijkheden, ongekende vrijheid. De technologie van een Smart e-bike is gemaakt om jarenlang mee te gaan. Met wat eenvoudig onderhoud geniet je er zelfs nog langer van. En ontdek je nóg meer. 

Kleine dingen die je zelf kunt doen aan je Smart e-bike qua onderhoud en gebruik:

  • Check met de drukmeter op het ventiel of de bandenspanning op orde is. De maximale bandenspanning staat op de zijkant van de band. Als de spanning te laat is dan pomp de banden op. Met harde banden fiets je namelijk een stuk lichter, efficiënter en gaan je banden langer mee.

  • Houd je fiets schoon, vooral de draaiende delen zoals de ketting en de tandwielen. Verwijder snel zand, modder, water, sneeuw en ijs zodat alle onderdelen van je fiets altijd soepel blijven werken.

  • Fiets met het juiste gewicht en belast je bagagedrager of voordrager niet te zwaar. Daardoor fiets je niet alleen een stuk lichter, het is ook een stuk beter voor je Smart e-bike.

  • Elke Smart e-bike kan natuurlijk tegen water en kou. Maar het is altijd beter om je fiets ergens beschut te plaatsen.
Onderhoud: goed om zelf te doen

Onderhoud: goed voor de accu

Een van de belangrijkste onderdelen van je Smart e-bike is natuurlijk je accu. De nieuwste accutechnologie brengt verder en verder. Ook hier geldt: je profiteert pas van alle mogelijkheden wanneer je er zuinig mee omgaat.

  • Of je nu snel boodschappen doet of de hele avond op pad bent. Zorg dat je de accu altijd oplaadt wanneer je op je bestemming aankomt. De batterij stopt vanzelf met opladen als hij volledig is opgeladen.

  • Laat je fiets niet te lang stilstaan. Gebruik hem dus ook in de winter.

  • Gebruik je je Smart e-bike toch een tijdje niet, houd hem dan wel aangesloten aan de stroom. Koppel de lader een keer in de twee maanden los en sluit hem dan opnieuw aan. Lukt dat niet, zorg dan dat je hem zo nu en dan oplaadt.

  • Voorkom diepte ontlading. Het beste voor de e-bike accu is dat hij altijd deels geladen is. Voorkom dat de accu gedurende een lange periode volledig ontladen is. Zorg dus altijd dat je na een fietsrit de accu oplaad.

  • Opladen van een accu doe je het best op kamertemperatuur. Een ION® accu mag constant aan de lader hangen. Dit kan dankzij de slimme software in de accu. Accu’s van andere merken bevestig je aan de lader tot dat de accu vol is. Zorg er ook voor dat de accu niet te koud worden als je je Smart e-bike niet gebruikt.

  • Indien je jouw e-bike enige tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld in de winter, zorg dat dat de accu ongeveer voor 50% is opgeladen en bewaar deze op kamertemperatuur. Koppel de lader een keer in de twee maanden los en sluit hem dan opnieuw aan. Lukt dat niet, zorg dan dat je hem zo nu en dan oplaadt.

Onderhoud: regelmatig naar je dealer

Ga daarnaast minimaal één keer per jaar langs je dealer voor service, onderhoud en reparatie. En vraag er vooral ook na hoe je je Smart e-bike zelf het beste onderhoudt. Zo blijft je fiets altijd in de beste conditie. En weet je zeker dat technologie jou echt verder helpt. Meld je fiets aan op MijnFiets en ontvang automatisch e-mail herinneringen wanneer je fiets aan een onderhoudsbeurt toe is. 

Wanneer je een Smart abonnement hebt afgesloten of een voordelige ENRA fietsverzekering dan helpen wij je herinneren. Zo zorgen we samen dat jouw Smart e-bike altijd in topconditie is.   

Onderhoud: regelmatig naar je dealer
De zekerheid van garantie

De zekerheid van garantie

Als er toch een reparatie nodig is, is het in de meeste gevallen zo verholpen. Bij Sparta profiteer je van 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame en ook op de voorvork (2 jaar op voorvork met vering). Op overige onderdelen, het elektrisch aandrijfsysteem en de batterijpakketten krijg je 2 jaar garantie. Tenminste, als er geen sprake is van slijtage.  Voor totaal gemak: het EzyRider Garantieplan biedt zelfs vijf jaar lang volledige garantie op je Smart e-bike.