Het type motor

Smart e-bikes zijn de ideale fietsen voor in de stad. Dat merk je natuurlijk wanneer je even snel je kinderen naar school brengt of naar een feestje fietst. Je hebt net die extra power om snel te zijn waar je moet zijn. Met alle slimme voordelen van een Smart e-bike. 

Verschillende e-bikes hebben verschillende motoren. Voor welke motor je gaat, hangt af van wat je van ‘m vraagt. Een motor in het midden van de fiets levert de meeste kracht en is ideaal voor ritjes door de heuvels. Voor de langere afstanden is de stille motor in de achterkant van de fiets ideaal. Terwijl de voorwielmotor van onze Smart e-bikes je fietstochtjes door de stad wel heel makkelijk maakt. Zo is er voor ieder wat wils.   

Het type motor
Zo snel ga je

Zo snel ga je

Met de trapondersteuning van je Smart e-bike haal je snelheden van 25 kilometer per uur. Voorbeeld: op een niet-elektrische fiets ga je gemiddeld 16 tot 17 kilometer per uur. Met een Smart e-bike trap je al snel 25 kilometer per uur. Dankzij de motor van een e-bike kom je snel en zonder zweet aan op je werk. Het voelt alsof je altijd de wind in je rug hebt. Elke Smart e-bike is begrensd op 25 kilometer per uur. Op die manier fiets je wel snel, maar is je e-bike volgens de wet geen snorfiets en geen speedbike. Wel de extra snelheid, maar je hebt geen helm, blauw plaatje, verzekering of rijbewijs nodig.

In de hoogste versnelling

Met een Smart e-bike bepaal jij hoeveel hulp van de motor je nodig hebt. Dat begint bij het model dat je kiest. Sommige modellen hebben 3 versnellingen. Als je het nóg meer voor het zeggen wilt hebben: met de Smart e-bikes met 7 of zelfs 10 versnellingen ben je volledig in control. Schakel terug naar een lichtere versnelling voor een vliegende start. Schakel door naar een zwaardere versnelling als je lekker op gang bent. En weer terug bij een verkeerslicht. Zo flexibel kan het zijn.

In de hoogste versnelling