De motor van je elektrische fiets

De motor van een elektrische fiets bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van het fietsen. Je kunt dan denken aan hoeveel geluid de motor maakt, hoeveel kracht de motor kan leveren en natuurlijk de plek van de motor. De elektrische fietsen zijn onder te verdelen in e-bikes met:

De motor van je elektrische fiets
Aantal versnellingen op je e-bike

Aantal versnellingen op je e-bike

De versnellingen op je fiets bepalen onder welke omstandigheden je met een normale trapfrequentie kunt blijven fietsen. Ze maken het mogelijk dat je in een prettig tempo kunt fietsen, of het nu bergopwaarts, bergafwaarts, met wind mee of wind tegen is. De versnellingen doen niets anders dan je meer of minder ver te laten komen met één omwenteling van de trappers. Bij een hogere versnelling leg je een grotere afstand af dan in een lagere versnelling. 

Elektrische systemen

Het elektrische systeem vormt het hart van de elektrische fiets en bepaalt in grote mate het rijcomfort dat je ervaart. Bij Sparta vind je de volgende drie verschillende systemen:

  • E-motion; biedt prettig rijgedrag voor een relatief lage prijs.
  • Bosch; reageert nauwkeuriger op geleverde trapinspanning.
  • ION®; biedt het hoogst mogelijke rijcomfort.
  • Zehus; de brug tussen een gewone en een elektrische fiets
Elektrische systemen
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.