Elektrische systemen

Sparta maakt gebruik van drie verschillende elektrische systemen: ION®, E-motion en Bosch. Ieder elektrisch systeem heeft zijn eigen specifieke rijeigenschappen en rijdt daardoor anders. Het rijcomfort van fietsen met verschillende systemen is dan ook anders. Maar rijcomfort is niet voor iedereen hetzelfde en niet iedereen is op zoek naar het hoogst mogelijke rijcomfort. Kijk en ervaar zelf welk systeem het beste bij jouw wensen past.

Elektrische systemen
E-motion

E-motion

De E-motion serie biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Dit houdt in dat ze een prettig rijgedrag biedt voor een relatief lage prijs. De e-bikes met E-motion technologie zijn veelzijdig en gemakkelijk te bedienen. Het E-motion systeem wordt door Sparta toegepast in fietsen met voorwielmotoren en achterwielmotoren. Tevens heb je bij alle E-motion modellen accukeuze waardoor je zelf je actieradius kunt bepalen. De garantie op E-motion is uit te breiden tot 5 jaar.

Bosch

Bosch staat bekend om zijn middenmotoren. De aandrijving van deze motoren wordt bepaald via een trapsensor. Hierdoor reageert Bosch nauwkeuriger op je geleverde trapinspanning dan bijvoorbeeld het E-motion systeem. Het Bosch display is te vervangen door het Nyon display waarmee een koppeling met je smartphone mogelijk is en je gebruik kan maken van onder meer navigatie.

Bosch
Shimano Steps

Shimano Steps

Sparta e-bikes met het Shimano systeem zijn voorzien van een lichtgewicht, compacte en soepele aandrijving. De motor van deze e-bikes is opvallend stil. De Shimano modellen zijn er in verschillende varianten. Onze e-bikes met het Shimano systeem zijn tevens voorzien van Walk Assist. Dit zorgt er voor dat je eenvoudig met de fiets aan de hand kan lopen. Onze e-bikes met het Shimano systeem zijn voorzien van sportieve rijeigenschappen en een sportief display.

ION®

Het ION® systeem is intelligent en dat biedt vele voordelen. De slimme software kan de aandrijving voortdurend verbeteren, ook al heb je de fiets al enige tijd in bezit. In combinatie met de geavanceerde trapkrachtsensor biedt het ION® systeem het hoogst mogelijke rijcomfort.

Het ION® systeem wordt per 2021 niet meer gebruikt in Sparta e-bikes. De voor- en achterwiel aandrijving van de ION® technologie is bovendien volledig geruisloos. Bij alle ION® modellen kan je zelf de accu inhoud kiezen waardoor je zelf je actieradius kunt bepalen. De garantie op ION® is uit te breiden tot 5 jaar.

Bekijk hiernaast de video van de nieuwe generatie middenmotor!

Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.