Hier staat Bosch voor

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets met stabiele wegligging en krachtige motor, is een e-bike met Bosch-technologie wat je zoekt. De fietsen voorzien van Bosch technologie hebben de motor in het midden van het frame. Dit geeft een krachtige ondersteuning en geeft de fiets een laag zwaartepunt voor extra stabiel rijgedrag. Deze elektrische fietsen zijn hierdoor ook uitermate geschikt voor heuvels en bergen.

Voordelen van Bosch

Voordelen van Bosch

  • Natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.
  • Krachtige motor tot wel 63 Nm.
  • Stabiele wegligging.
  • Efficiënte aandrijving.
  • Accu-inhoud tot 500 Wh mogelijk.
  • 2 jaar garantie, ook op elektrische onderdelen.

De kracht van Bosch

De motor heeft grote invloed op het rijcomfort. Bij elektrische fietsen met Bosch-technologie zit de motor in het midden van het frame en bij de trapas waardoor de fiets een laag zwaartepunt heeft en stabieler is. Daarnaast geeft een motor die direct op de trapas zit een heel krachtige ondersteuning, doordat de kracht op één plek gebundeld wordt. 

Active Line                   tot 25km/u        40 Nm
Active Line Plus           tot 25 km/u       50 Nm
Performance Line        tot 25 km/u       50 Nm (gecombineerd met naafversnelling) 
Performance Line        tot 25 km/u       63 Nm (gecombineerd met derailleur versnellingen)

De kracht van Bosch
Trapondersteuning

Trapondersteuning

Het Bosch-systeem heeft 3 sensoren, waarmee nauwkeurig gemeten wordt hoe hard je fietst, hoeveel omwentelingen met de trappers worden gemaakt en hoeveel kracht daarbij gezet wordt. Wanneer je een heuvel op rijdt, zal je harder moeten trappen om dezelfde snelheid te houden. De sensoren registreren dit en de motor reageert hier direct op. De krachtige motor zal extra vermogen afgeven om het snelheidsverlies te compenseren. De motor wordt effectief ingezet waardoor er geen energie wordt verspild.

Display

Het display van Bosch voorziet je van veel nuttige informatie en is bijzonder goed af te lezen. Doordat het batterij gevoede display afneembaar is, kun je jouw gegevens op het terras of thuis rustig nakijken. Het display geeft je informatie over de gefietste afstand, rijtijd, de accucapaciteit en de gemiddelde snelheid.

Het display is makkelijk en veilig te bedienen doordat er gebruik wordt gemaakt van een praktische bedieningsunit bij het handvat. Daarmee kun je je handen aan het stuur houden en toch je fiets bedienen, dat vergroot je veiligheid.

Display
Gashendel

Gashendel

Makkelijk met je fiets aan de hand lopen, bijvoorbeeld de parkeerkelder uit of een hellinkje op? De Bosch modellen zijn uitgerust met een handige gashendel. Deze functie vergemakkelijkt het lopen met de fiets en mag alleen gebruikt worden als er wordt gelopen met de fiets aan de hand.  De snelheid van deze functie is afhankelijk van de versnelling waarin de fiets staat. De maximum snelheid is 6 km per uur.  Hoe kleiner de gekozen versnelling, hoe lager de snelheid. De functie wordt ingeschakeld door de knop 'walk' op de bedieningsunit  in te drukken. Wanneer  'walk' wordt losgelaten stopt de functie. Daarnaast stopt de functie automatisch bij een snelheid boven de 6 km per uur.

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.

Hulp bij je keuze?