Hier staat E-motion voor

De Sparta E-motion modellen staan bekend om de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Het is een degelijke en veelzijdige elektrische fiets die gemakkelijk te bedienen is. Binnen de E-motion-lijn wordt gebruik gemaakt van verschillende motoren, accu’s en frames. Zo heb je voldoende keuze om de elektrische fiets te vinden die bij jou past.

Voordelen van E-motion

Voordelen van E-motion

  • Accu-keuze bij alle modellen.
  • Uitneembare accu.
  • Sterke voorwielmotor.
  • Accu-inhoud tot 500 Wh mogelijk.
  • Uitgerust met rotatiesensor.
  • Eenvoudig ondersteuning op basis van snelheid.

Motor

De motor op een elektrische fiets bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van het fietsen. De elektrische fietsen met E-motion-technologie van Sparta hadden al voorwielmotoren, maar sinds dit jaar zijn er ook modellen met een gloednieuwe achterwielmotor. 

Bijna alle E-motion modellen met voorwielmotor zijn uitgerust met de kleine, lichte en vooral stille D-Light motor. Doordat de motor klein is, valt hij bijna niet op in het voorwiel en is meenemen op een fietsendrager een stuk gemakkelijker. Je kunt daarnaast optimaal genieten van het fietsen, want de motor is geluidsarm. 

Motor
Accu en actieradius

Accu en actieradius

De accu is grotendeels bepalend voor de actieradius van je elektrische fiets. Iedereen heeft verschillende behoeften, de één heeft veel actieradius nodig en de ander minder. Daarom zijn alle modellen met E-motion-systeem uitgerust met accu-keuze tot wel 500 Wh. Zo heb je altijd zelf de actieradius én de aanschafprijs in de hand. 

Sparta bied e-bikes met het E-motion systeem aan met de accu onder de achterdrager óf in het frame. Beide accutypen zijn altijd uitneembaar en dus overal op te laden. Alle urban e-bikes zijn ook uitgerust met E-motion technologie. 

Rotatiesensor

Een elektrische fiets met E-motion-technologie is uitgerust met een rotatiesensor. Deze sensor registreert de trapfrequentie (in plaats van trapkracht) en vergelijkt deze met de gekozen ondersteuningsstand. Bij een hoge gekozen ondersteuningsstand zal de elektrische fiets veel ondersteuning geven totdat de maximale snelheid is bereikt. Je kunt er dan ook voor kiezen om heel weinig druk op de pedalen te zetten en de fiets het werk te laten doen. Door de nauwkeurige sensor reageert het systeem snel bij het optrekken en geeft deze een soepele opbouw, maar is de hoeveelheid ondersteuning niet afhankelijk van de hoeveelheid kracht die op het pedaal wordt gezet (trapkrachtsensor). Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning iets minder natuurlijk aanvoelt dan bij een elektrisch fiets met trapkrachtsensor. Om de opbouw van de ondersteuning nog geleidelijker te laten verlopen, hebben sommige modellen een gashendel. Dit is vooral handig als je een keer de fiets uit de parkeerkelder moet duwen. 

Rotatiesensor
Handige hendel

Handige hendel

Veel E-motion modellen zijn uitgerust met handige hendel. Deze vervult verschillende functies. Ten eerste is het een handig hulpmiddel om bij het wegrijden de ondersteuning geleidelijk op gang te laten komen. Daarnaast is het handig wanneer de fiets meerijdt als hij uit een parkeerkelder gehaald moet worden. De hendel biedt hierbij ondersteuning tot ongeveer 4km per uur zodat je de fiets makkelijk aan de hand mee kunt nemen. Tenslotte beschik je tijdens het rijden direct over het maximale vermogen wanneer je aan de hendel draait. Het is dus een soort powerboost! Dit is erg handig als je wat extra kracht prettig vindt bij een brug of een heuveltje. Let op; met de hendel kan niet autonoom gereden worden.

Display

Wanneer je gaat fietsen is het handig wanneer je voldoende informatie op je display kunt zien. Denk hierbij aan hoe vol je accu nog is, zodat je weet wanneer je moet opladen, en je gereden snelheid. Deze, en nog veel meer informatie, is gemakkelijk af te lezen van het led-display dat op de meeste E-motion modellen is gemonteerd. De stuurbediening zorgt ervoor dat het display gemakkelijk en veilig te bedienen is vanaf het handvat, zodat je je handen niet van het stuur hoeft te halen. Enkele E-motion modellen zijn uitgerust met een eenvoudig bedieningsdisplay met led-indicatoren. Ook deze is eenvoudig en veilig te bedienen zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen.

Display
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.