Hier staat ION® voor

Ben je op zoek naar een zeer comfortabele elektrische fiets die bekend staat als de e-bike met de stilste motor? Dan is een elektrische fiets met ION® technologie wat je zoekt. ION® is namelijk dé technologie die elektrisch fietsen groot heeft gemaakt. Ze wordt geprezen om haar ongeëvenaarde en natuurlijke rijcomfort. Het ION® systeem vind je terug in fietsen met een voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor.

Hier staat ION® voor
Voordelen van ION®

Voordelen van ION®

  • Natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.
  • Accu zowel onzichtbaar als uitneembaar.
  • Extra krachtige motor mogelijk (achterwiel) tot wel 50 Nm.
  • Actieradius standaard 300 Wh en uit te breiden tot 600 Wh.
  • Intelligente software met diverse opties na aankoop (energie terugwinnen, power boost, autonoom rijden tot 6 Km etc).

Motor

De motoren van elektrische fietsen met ION®-systeem zijn krachtige motoren die geruisloos zijn, zodat je jezelf niet hoeft te ergeren aan geluid wanneer je lekker aan het fietsen bent.

Je kon bij ION® al kiezen voor een motor in het voor- of achterwiel. Een e-bike met voorwielmotor heeft als voordeel dat er een gesloten kettingkast mogelijk is en weinig onderhoud vereist. Een e-bike met krachtige achterwielmotor kan echter handig zijn in heuvelachtiger landschap. De extra versnellingen maken het fietsen dan extra comfortabel. 

De middenmotor wint de afgelopen jaren aan populariteit. Door de koppeling met de geavanceerde ION® technologie is een nieuwe generatie middenmotoren ontstaan. Een e-bike met middenmotor biedt een hoog rijcomfort. Zo hebben deze middenmotoren een bijzonder natuurlijk aanvoelende, comfortabele aandrijving en is het geluidsniveau tot een minimum beperkt.

Motor
Accu & actieradius

Accu & actieradius

De accu is grotendeels bepalend voor de actieradius van je elektrische fiets. Iedereen heeft verschillende behoeften, de één heeft veel actieradius nodig en de ander minder. Daarom zijn veel modellen met ION®-systeem dan ook uitgerust met accu-keuze tot wel 600 Wh. Zo heb je altijd zelf de actieradius én de aanschafprijs in de hand. Onderstaand tabel geeft een indicatie van de actieradius per ION® model.

De plek van de accu heeft invloed op het rijcomfort, maar is ook en kwestie van smaak. De accu bij een ION® kan zowel in het frame worden weggewerkt voor een fraai uiterlijk en stabiel rijgedrag, als onder de bagagedrager. Beide accutypen zijn uitneembaar, waardoor ze altijd en overal op te laden zijn! Verder is de accu EMC gecertificeerd en kan ook onder het vriespunt geladen worden (in tegenstelling tot andere Nederlandse merken).

Natuurlijke ondersteuning

Een elektrische fiets die exact reageert op de kracht die je zet bij het fietsen, dat typeert ION®. De motor wordt aangestuurd door verschillende sensoren, waardoor hij nauwkeurig ondersteunt. De hoeveelheid ondersteuning die de motor geeft is afhankelijk van de kracht die je levert (gemeten door de trapkrachtsensor), de wielsnelheid (snelheidssensor) en het door jouw gekozen rijprogramma. Hoe meer kracht je op de pedalen zet, hoe harder je gaat. Je snelheid bepaal je dus net zoals bij een niet-elektrische fiets. Op deze manier ben je volledig in controle en krijg je een natuurlijke rijervaring doordat de opbouw en afname van de ondersteuning geleidelijk gaat.

Natuurlijke ondersteuning
Altijd up-to-date software

Altijd up-to-date software

Jouw rijgedrag is anders dan die van je buurman. Daarom worden rijprogramma’s continu verfijnd op basis van de rijervaringen van honderdduizenden ION® gebruikers. Jouw dealer kan je elektrische fiets updaten en de nieuwste rijprogramma’s erop zetten. Met een Sparta ION® beschik je dus over maximaal rijcomfort, voor nu en in de toekomst!

Het is bijvoorbeeld mogelijk om; jouw elektrische fiets energie terug te laten winnen, het rijkarakter van jouw fiets te veranderen, diverse extra’s aan te brengen als een handige ‘hendel’ waarmee je een powerboost kan geven of de fiets zelfstandig kan laten rijden (tot 4km per uur).

Handige hendel

Veel ION® modellen zijn uitgerust met handige hendel. Deze vervult verschillende functies. Zo is het handig wanneer de fiets meerijdt als hij uit een parkeerkelder gehaald moet worden. De hendel biedt hierbij ondersteuning tot ongeveer 4km per uur zodat je de fiets makkelijk aan de hand mee kunt nemen. Hiermee kan de fiets makkelijk achteruit gemanoeuvreerd worden. Daarnaast beschik je tijdens het rijden direct over het maximale vermogen wanneer je aan de hendel draait. Het is dus een soort powerboost! Dit is erg handig als je wat extra kracht prettig vindt bij een brug of een heuveltje. Let op! Met de hendel kan niet autonoom gereden worden.

Handige hendel
Display

Display

Niets is zo vervelend als een onduidelijk display. De Sparta ION® fietsen zijn dit voorzien van het nieuwe V-ION® display. Dit nieuwe display is ontwikkeld op basis van ervaringen van de ION® gebruikers. Het vernieuwde slanke design voldoet aan de wensen van morgen en maakt een compacte bevestiging op het stuur mogelijk. Het grote transflective beeld met hoge resolutie biedt een goede leesbaarheid. Met een heldere en overzichtelijke indeling en met praktische bedieningstoetsen kan je nog sneller door het menu navigeren.

Enkele ION® e-bikes zijn voorzien van een HD Display waarop meer dan 15 functies af te lezen zijn, die eenvoudig te benaderen zijn door een duidelijke menustructuur. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de actuele actieradius te laten zien, zodat je precies weet hoe ver je nog kunt fietsen voordat je moet opladen. Overige veelgebruikte functies zijn bijvoorbeeld: tijd en temperatuur, gemiddelde en maximale snelheid, rittijd, ritafstand, ritinformatie en totale afstand, weergave van service en E-meldingen. Het display is verlicht en gemakkelijk en veilig vanaf het stuur te bedienen.