Hier staat Shimano Steps voor

Shimano staat bekend om haar middenmotoren. Alle Sparta e-bikes met het Shimano systeem zijn voorzien van een lichtgewichte, compacte en soepele middenmotor. De Shimano powered e-bikes hebben een motor van slechts 3,2 kilogram. Het lage zwaartepunt van deze fietsen, dankzij de middenmotor, zorgt voor optimale stabiliteit tijdens het fietsen. Onze modellen die voorzien zijn van dit systeem zijn dankzij een ergonomisch en intuïtief ontwerp eenvoudig te bedienen.

Hier staat Shimano Steps voor
Voordelen van Shimano Steps

Voordelen van Shimano Steps

  • Lichtgewicht motor van slechts 3,2 kilogram
  • Optimale stabiliteit dankzij de middenmotor
  • Walk Assist voor extra ondersteuning wanneer je naast je fiets loopt
  • Sportieve rijeigenschappen en sportief display
  • Eenvoudige bediening dankzij ergonomisch en intuïtief ontwerp

Motor

De Shimano motor is het hart van de fiets. Deze middenmotor is licht, compact én soepel. De Shimano motoren zijn met hun 3,2 kilogram een van de lichtste motoren op de markt. De locatie van de motor, in het midden van het frame bij de trapas, zorgt er voor dat het zwaartepunt van deze fietsen laag en in het midden van de fiets ligt. Hierdoor fiets je altijd in de optimale stabiliteit. Ook zorgt de locatie van de motor, in combinatie met het systeem, voor een natuurlijk en soepel rijgevoel

Motor
Accu en Actieradius

Accu en Actieradius

Er heeft een groot aantal aspecten invloed op de actieradius van je fiets. Één van deze aspecten is het vermogen van je accu. De Shimano accu’s hebben een vermogen tot wel 500Wh. Bij de Sparta e-bikes zit de accu van fietsen met het Shimano systeem onder de bagagedrager. De Shimano accu’s hebben een lange levensduur. Een Shimano accu is ruim 1.000 keer volledig op te laden zonder noemenswaardige slijtage aan de accu.

Display

Bij het Shimano systeem hoort een sportief en compact display. Op dit display zijn dingen af te lezen met betrekking tot snelheid, bereik en het accupercentage wat je nog over hebt. Dit display is eenvoudig te bedienen met de knoppen aan je stuur. Behalve dat je de voor jou gewenste ondersteuningsstand kunt kiezen, kun je met dit display ook de verlichting van je fiets aan en uit schakelen.

Display
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.