Fietsvergelijker 0

E-motion C2

Comfortabele fiets met praktische bediening.

Alternatieve modellen

E-motion C2
Reviewcijfer: 8.9 (33 reviews)

De C2 is een praktische elektrische stadsfiets voorzien van een handige gashendel voor extra vermogen of automatische ondersteuning tot 6 km/u en beschikt over 5 versnellingen. In 2011 is deze topper door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop!

Actieradius tot

Actieradius tot

De actieradius geeft aan hoe ver je kunt rijden zonder de accu op te laden.

Lees meer over de actieradius
70 km
Motor

Motor

Je rijcomfort wordt grotendeels bepaalt door de trapondersteuning, de motor dus! De plek van de motor heeft invloed op het rijcomfort.
Motor in het achterwiel
Een motor in het achterwiel geeft je als het ware een duwtje in de rug. Dit wordt vaak als erg prettig ervaren mede doordat je eigen gewicht op dit wiel rust.

Motor in het midden van het frame
De Bosch motor zit in het midden van het frame en bij de trapas, hierdoor voelt het stabiel aan. Daarnaast geeft de motor een zeer krachtige ondersteuning, terwijl het heel natuurlijk aanvoelt.

Motor in het voorwiel

Bij een motor in het voorwiel wordt je voor je gevoel meer getrokken. Het gewicht zit in het voorwiel waardoor de elektrische fiets goed in balans is.

Lees meer over de motor
Voorwiel
Kracht van de motor in Nm

Kracht van de motor in Nm

Hoe meer newtonmeter (Nm), hoe krachtiger de motor is. De meeste e-bikes zijn uitgerust met 10 Nm, maar bij Sparta zijn alle elektrische fietsen uitgerust met minimaal 22 Nm.

Lees meer over de motor
29
Plaats accu

Plaats accu

Een vaste accu in het frame heeft als voordeel dat de accu goed beschermd is en het niet opvalt dat het een elektrische fiets is. Je kan de accu alleen niet zomaar overal opladen, omdat de stroomvoorziening altijd in de buurt van je hele fiets moet zijn. Als je flexibel wilt zijn met het opladen, kies dan voor een uitneembare accu.

Onder de achterdrager is de meest bekende plek van de accu. De accu is makkelijk uit te nemen, zit nooit in de weg en is makkelijk aan het zicht te onttrekken met fietstassen.

De accu in het frame heeft als voordeel dat de fiets een extra stabiele wegligging heeft doordat het zwaartepunt laag ligt. Daarnaast is de accu op zo’n manier verborgen in het frame, dat je bijna niet ziet dat het om een elektrische fiets gaat.

Met een accu in de kettingkast worden de voordelen die je met een accu in het frame hebt nog meer versterkt. Zo is een elektrische fiets met een accu in de kettingkast bijna niet te onderscheiden van een ‘gewone’ fiets. Daarnaast ligt het zwaartepunt nóg lager waardoor de fiets een nog stabielere wegligging heeft.

Een accu onder de voordrager kan ook, sommige elektrische lifestyle fietsen hebben dat. Door een mand of krat op de voordrager te plaatsen heeft niemand door dat het om een elektrische fiets gaat. Het is alleen wel even wennen met het sturen.

Lees meer over de accu
Accu uitneembaar uit achterdrager
Aantal Wh

Aantal Wh

De actieradius is mede afhankelijk van het aantal wattuur van de elektrische fiets. Hoe meer wattuur, hoe verder je kunt fietsen.
240 Wh
Gewicht in Kg 22.5 excl. accu
Display

Display

Het display is het belangrijkste instrument om informatie over je elektrische fiets te zien. Sparta heeft verschillende displays.

HD multifunctioneel bedieningsdisplay
Duidelijk afleesbaar HD display met meer dan 15 functies. Zo zie je snel hoe ver je al hebt gefietst, je snelheid, de actieradius, de ondersteuningsstand, de tijd en de temperatuur. Het display en de verlichting van de fiets zijn gemakkelijk vanaf het stuur te bedienen.

Bosch display
Het afneembare display van Bosch voorziet jou van veel nuttige informatie en is bijzonder goed af te lezen. Het display is makkelijk en veilig te bedienen doordat er gebruik wordt gemaakt van een praktische bedieningsunit bij het handvat.

LCD display met bedieningsunit
Eenvoudig display waarbij je in één oogopslag ziet hoe vol de accu is, welke trapbekrachtigingsniveau ingesteld is, wat je snelheid is en wat de tijd is. Bediening van het display en de verlichting van de fiets kan gemakkelijk vanaf het stuur.

Bedieningsdisplay met LED indicatoren
Display waarop de status weergegeven en aangepast kan worden. De vullingsgraad van de accu wordt weergegeven, het trapbekrachtigingsniveau wordt getoond en is via het display gemakkelijk aan te passen.
Bedieningsdisplay met LED indicatoren
Aantal versnellingen 5
Merk versnelling Shimano
Versnellingstype Nexus
Voorrem Velgrem
Achterrem Rollerbrake (anti blokkeer rem)
Voorvork Vast
Stuurpen Handmatig verstelbaar
Zadelpen Vast
Koplamp Batterijverlichting met on/off schakelaar
Achterlicht Loekie achterlicht
Frame materiaal Aluminium
Slot Basic, ART gekeurd
Kleur Silver/Grey
Model Dames , Heren
Maat

Maat

Om de juiste framemaat te berekenen is het handig om je binnenbeenlengte te weten. De binnenbeenlengte is als volgt op te meten:
 • - Trek je schoenen uit en zet je voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar.
 • - Meet de lengte van het binnenbeen van de grond tot kruishoogte.
 • - Vermenigvuldig je binnenbeenlengte met 0.65 en je weet de juiste framemaat.

Om snel te weten te komen welke maat je moet hebben, kan je de onderstaande tabel gebruiken
LichaamslengteMaat
<155<48
155-16548-52
166-17553-56
176-18557-64
186-19565-66
>195>66
48, 53, 57, 61 of 65
 • De E-motion C2 Silver / Grey Heeft een gemiddelde score van 8.9
 • Rijcomfort: 8 Vormgeving: 7 Motor kracht: 9 Type review: Via eigenaar

  Fijn om op te fietsen, ook als je de ondersteuning uit zet fietst hij nog licht, heel belangrijk. Mijn vrouw had net zo'n fiets sinds 3 jaar en we waren erg tevreden, vandaar de aanschaf van een tweede.

 • Rijcomfort: 10 Vormgeving: 10 Motor kracht: 10 Type review: Via eigenaar

  Daar wij reeds in het bezit waren van het vorige model was de aankoop van een 2 de in no-time geregeld

 • Rijcomfort: 10 Vormgeving: 10 Motor kracht: 10 Type review: Via eigenaar

  Wat een geweldige fiets ! Zo wordt fietsen nog een groter plezier . En met een Sparta kun je overal komen .

 • Rijcomfort: 9 Vormgeving: 8 Motor kracht: 8 Type review: Via eigenaar

  Het zadel mocht iets comfortabeler zijn.

 • Rijcomfort: 8 Vormgeving: 7 Motor kracht: 8 Type review: Via eigenaar

  de fiets past goed bij mij ,wil niet constante ondersteuning en zo kan ik er ver mee komen,prima

 • Rijcomfort: 10 Vormgeving: 10 Motor kracht: 9 Type review: Via eigenaar

  Het is een hele fijne en mooie fiets!!! Wat ik ook super vind aan deze fiets is dat je er ook lekker mee kan fietsen zonder ondersteuning. Sparta bedankt!!!

 • Rijcomfort: 8 Vormgeving: 8 Motor kracht: 9 Type review: Via eigenaar

  ofschoon ik hem pas twee dagen heb denk ik nu al dit had ik veel eerder moeten doen hij bevalt prima het fietst zo lekker relaxt

 • Rijcomfort: 9 Vormgeving: 8 Motor kracht: 9 Type review: Via eigenaar

  heerlijk, wat een verschil met een gewone fiets. Moest wel even mijn spaarpotje aanspreken, maar dat was het zeker waard. Ook Busker rijwielhandel in Bergen heeft mij goed geinformeerd, ben zeer tevreden.

 • Rijcomfort: 9 Vormgeving: 10 Motor kracht: 9 Type review: Via eigenaar

  Zeer fijne fiets! Super blij mee!

 • Rijcomfort: 10 Vormgeving: 10 Motor kracht: 10 Type review: Via eigenaar

  Een schitterende fiets voor een goede prijs en ideaal voor woon werkverkeer, ik ben super enthousiast. Veel eerder moeten doen.

 • Laad meer reviews

Wanneer u opzoek bent naar een elektrische fiets voor niet al te grote afstanden, denk bijvoorbeeld aan woon- werk verkeer of voor ritjes binnen de stad. Dan zou uw keus wel eens kunnen vallen op de elektrische fiets van Sparta, de E-motion C2. De E-motion C2 elektrische fiets is te verkrijgen in een dames en een heren model in de kleurencombinatie zilver/ grijs. De motor van deze elektrische fiets zit in het voorwiel en de accu bevind zich op de achterdrager.

De motor beschikt over 240 Wattuur wat ervoor zorgt dat u, onder optimale rijomstandigheden, een afstand van ongeveer 70 kilometer kunt afleggen. Wanneer u meer ondersteuning nodig heeft zal de actieradius lager worden. Tussen de stukken door opladen is geen probleem bij deze elektrische fiets. De accu is uitneembaar en daardoor overal op te laden. Het enige wat u hiervoor in uw tas mee hoeft te nemen is het oplaadsnoer. U geniet van een kopje koffie of een broodje en de accu kan even opladen.

Wat een groot voordeel van deze elektrische fiets is, is de vrijloopmotor. Dat betekend dat u, zodra u de motor uit heeft staan, u geen weerstand van de motor ondervind. Zo kunt u zonder ondersteuning toch licht fietsen. Deze elektrische fiets is uitgerust met een handige gashendel en een eenvoudig bedieningsdisplay met statusweergave. Hierop kunt u bijvoorbeeld zien hoe hard u fiets, hoeveel vermogen uw accu nog heeft en welke trapbekrachtigingsniveau er is ingesteld.

Deze elektrische fiets beschikt over een velgrem voor en een rollerbrake rem achter. Daarnaast heeft de E-motion C2 elektrische fiets batterijverlichting voor en achter met een on / off schakelaar. De E-motion C2 is ook verkrijgbaar zonder elektrische ondersteuning.


* Exclusief recycling kosten. Samen met STIBAT zorgt Sparta ervoor dat je jouw oude fietsaccu gewoon bij de tweewielerspecialist kunt inleveren. Omdat de kosten voor de recycling separaat worden geïnd, kan het zijn dat je tweewielerspecialist een klein bedrag bij aanschaf van een nieuwe accu of elektrische fiets aan je doorberekend.


Lees hier meer informatie.