€ 1499 * Exclusief recycling

Exclusief recycling kosten. Samen met STIBAT zorgt Sparta ervoor dat je jouw oude fietsaccu gewoon bij de tweewielerspecialist kunt inleveren. Omdat de kosten voor de recycling separaat worden geïnd, kan het zijn dat je tweewielerspecialist een klein bedrag bij aanschaf van een nieuwe accu of elektrische fiets aan je doorberekent.

Comfortabele fiets met praktische bediening.


De C2 is een praktische elektrische stadsfiets voorzien van een handige gashendel voor extra vermogen of automatische ondersteuning tot 6 km/u en beschikt over 5 versnellingen. In 2011 is deze topper door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop!

Voordelen

Accu plaats

Uitneembaar, onder de achterdrager

De plek van de accu heeft invloed op de stabiliteit van wegligging en het rijcomfort. Daarnaast is het ook een kwestie van smaak.

Onder de achterdrager is de meest bekende plek van de accu. De accu is makkelijk uit te nemen, zit nooit in de weg en is makkelijk aan het zicht te onttrekken met fietstassen.

Accu & Actieradius

Motor positie

Motor in het voorwiel

Je rijcomfort wordt grotendeels bepaald door de trapondersteuning, de motor dus! De plek van de motor heeft hier dan ook effect op.

Weinig onderhoud en schakelen als je stilstaat? De motor in het voorwiel is praktisch doordat de montage van een gesloten kettingkast mogelijk is (net als bij enkele middenmotoren). Met een gesloten kettingkast heb je altijd een naafversnelling die vrijwel geen onderhoud vereist.

Lees meer over de motor

Specificaties

Elektrische onderdelen

Actieradius tot

De actieradius, hoe ver je kunt rijden met een volle accu, is van veel verschillende omstandigheden afhankelijk. Denk hierbij aan (tegen)wind, het gekozen rijprogramma, gewicht en schakelgedrag. De actieradius die bij de elektrische fietsen aangegeven wordt, is een indicatie van de actieradius onder normale omstandigheden.

Lees alles over actieradius

70 km
Motor

Contact.global.subtitleLees alles over de motor

Voorwiel
Accu

De accu kan op drie plaatsen verwerkt zijn. De meest bekende plek voor de accu in is onder de achterdrager. Het is gemakkelijk uit te nemen en zit nooit in de weg. Daarnaast kan je door middel van bijvoorbeeld fietstassen eenvoudig de accu uit het zicht onttrekken.

De e-bikes met de accu in het frame hebben een extra stabiele wegligging doordat het zwaartepunt laag ligt. Daarnaast is de accu veilig en beschermd weggewerkt, waardoor de accu minder kwetsbaar is. Enkele e-bikes hebben de accu onder de voordrager zitten. Door een stoere mand of krat ziet niemand dat je op een elektrische fiets rijdt.

Lees alles over de accu

Li-ION. Achterdrager
Accu uitneembaar Ja
Aantal Wh

De inhoud van de accu is natuurlijk belangrijk voor de afstand die je wilt fietsen. Hoe meer inhoud (wattuur), hoe hoger de actieradius. De belangrijkste vraag voor de accukeuze is dan ook; hoe ver wil je fietsen? De hoeveelheid energie (het aantal wattuur) die een batterijpakket levert, bepaalt voor een groot gedeelte de actieradius. Het is dus belangrijk om te weten wat jouw behoefte is. Daarom biedt Sparta bij veel modellen accu-keuze: zo kun je altijd de actieradius kiezen die bij jouw behoefte past.

Lees alles over actieradius

240
Display

Het display is het belangrijkste instrument om informatie over je elektrische fiets te zien. Sparta heeft verschillende displays.

HD multifunctioneel bedieningsdisplay

Duidelijk afleesbaar HD display met meer dan 15 functies. Zo zie je snel hoe ver je al hebt gefietst, je snelheid, de actieradius, de ondersteuningsstand, de tijd en de temperatuur. Het display en de verlichting van de fiets zijn gemakkelijk vanaf het stuur te bedienen.

Bosch display

Het afneembare display van Bosch voorziet jou van veel nuttige informatie en is bijzonder goed af te lezen. Het display is makkelijk en veilig te bedienen doordat er gebruik wordt gemaakt van een praktische bedieningsunit bij het handvat.

LCD display met bedieningsunit

Eenvoudig display waarbij je in één oogopslag ziet hoe vol de accu is, welke trapbekrachtigingsniveau ingesteld is, wat je snelheid is en wat de tijd is. Bediening van het display en de verlichting van de fiets kan gemakkelijk vanaf het stuur.

Bedieningsdisplay met LED indicatoren

Display waarop de status weergegeven en aangepast kan worden. De vullingsgraad van de accu wordt weergegeven, het trapbekrachtigingsniveau wordt getoond en is via het display gemakkelijk aan te passen.

LED display

Frame en meer

Gewicht in Kg zonder accu 22 excl. accu
Frame materiaal Aluminium
Voorvork Vast, aluminium
Maat

Om de juiste framemaat te berekenen is het handig om je binnenbeenlengte te weten. De binnenbeenlengte is als volgt op te meten:

  • Trek je schoenen uit en zet je voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar.
  • Meet de lengte van het binnenbeen van de grond tot kruishoogte.
  • Vermenigvuldig je binnenbeenlengte met 0.65 en je weet de juiste framemaat.

Om snel te weten te komen welke maat je moet hebben, kan je de onderstaande tabel gebruiken:

LichaamslengteMaat
<155<48
155-16548-52
166-17553-56
176-18557-64
186-19565-66
>195>66

48, 53, 57, 61 of 65
Model Dames , Heren

Stuur en zadel

Stuurpen Handmatig verstelbaar
Zadelpen Vast
Zadel San Marco

 

Versnellingen en remmen

Aantal versnellingen 7
Versnelling In de achternaaf, Shimano Nexus
Voorrem Velgrem
Achterrem Rollerbrake (anti-blokkeer rem)

Verlichting

Koplamp Batterij koplamp met aan/uit knop
Achterlicht Aan/uit knop

Overig

Slot Trelock ringslot
Download product info

Meer informatie

Wanneer u opzoek bent naar een elektrische fiets voor niet al te grote afstanden, denk bijvoorbeeld aan woon- werk verkeer of voor ritjes binnen de stad. Dan zou uw keus wel eens kunnen vallen op de elektrische fiets van Sparta, de E-motion C2. De E-motion C2 elektrische fiets is te verkrijgen in een dames en een heren model in de kleurencombinatie zilver/ grijs. De motor van deze elektrische fiets zit in het voorwiel en de accu bevind zich op de achterdrager.

De motor beschikt over 240 Wattuur wat ervoor zorgt dat u, onder optimale rijomstandigheden, een afstand van ongeveer 70 kilometer kunt afleggen. Wanneer u meer ondersteuning nodig heeft zal de actieradius lager worden. Tussen de stukken door opladen is geen probleem bij deze elektrische fiets. De accu is uitneembaar en daardoor overal op te laden. Het enige wat u hiervoor in uw tas mee hoeft te nemen is het oplaadsnoer. U geniet van een kopje koffie of een broodje en de accu kan even opladen.

 

Wat een groot voordeel van deze elektrische fiets is, is de vrijloopmotor. Dat betekend dat u, zodra u de motor uit heeft staan, u geen weerstand van de motor ondervind. Zo kunt u zonder ondersteuning toch licht fietsen. Deze elektrische fiets is uitgerust met een handige gashendel en een eenvoudig bedieningsdisplay met statusweergave. Hierop kunt u bijvoorbeeld zien hoe hard u fiets, hoeveel vermogen uw accu nog heeft en welke trapbekrachtigingsniveau er is ingesteld.

Deze elektrische fiets beschikt over een velgrem voor en een rollerbrake rem achter. Daarnaast heeft de E-motion C2 elektrische fiets batterijverlichting voor en achter met een on / off schakelaar. De E-motion C2 is ook verkrijgbaar zonder elektrische ondersteuning.

* Exclusief recycling kosten. Samen met STIBAT zorgt Sparta ervoor dat je jouw oude fietsaccu gewoon bij de tweewielerspecialist kunt inleveren. Omdat de kosten voor de recycling separaat worden geïnd, kan het zijn dat je tweewielerspecialist een klein bedrag bij aanschaf van een nieuwe accu of elektrische fiets aan je doorberekent.

Reviews

Gemiddelde
score
8.8

Ben je er nog niet uit?

Dan helpen we je graag verder. Doe bijvoorbeeld de elektrische fietstest om te bepalen welke e-bike het beste bij je wensen aansluit. Of verdiep je verder in alle aspecten rondom de elektrische fiets door hier meer over te lezen.