Zakelijke lease voor werkgevers

Zakelijke mobiliteit verandert snel. Het moet flexibeler en vooral duurzamer. Sparta lease is onderdeel van die verandering. Met zowel klein- als grootzakelijke oplossingen is er voor elke organisatie een passende e-bike lease oplossing.

Hoe werkt zakelijke lease?

Een medewerker of werkgever kan via een professionele Sparta dealer een lease aanvraag doen. Wanneer de werkgever nog niet bekend is in het leasesysteem van Sparta worden eerst de gegevens ingevoerd. Binnen enkele werkdagen nemen we contact op om de voorwaarden en andere details van het leasecontract door te spreken. Het is ook mogelijk om direct te bellen met 0513-638580 of een e-mail te sturen naar zakelijk@accell.nl om de mogelijkheden van Sparta zakelijke lease te bespreken.

De voordelen voor werkgevers

Onderscheidende secundaire arbeidsvoorwaarden

Fittere werknemers en een positieve bijdrage aan de (leef)omgeving

Lager ziekteverzuim en daarmee lagere ziektekosten: Een fietsende medewerker is gemiddeld 1 dag minder ziek

Stimuleren van fietsen bij medewerkers die met de auto reizen

Relatief lage kosten in verhouding tot andere vervoersopties

Lease dealer in de buurt

Breng een bezoek aan een Sparta lease dealer bij jou in de buurt.

Geen winkels gevonden.

Filter

0 dealers gevonden voor

legenda

Sparta Premium Partner
Sparta Partner

Dealer

Adres

Afstand

Zakelijke lease maatwerk voor grote organisaties

Voor grote organisaties is maatwerk vaak nodig. Organisaties met 250+ medewerkers helpen we graag via onze leasedesk. We zijn te bereiken via: zakelijk@accell.nl of 0513-638580.

Is onderhoud inbegrepen?

Bij een 3-jarig leasecontract zijn alle onderhoudskosten en reparaties inbegrepen. De servicebeurt na 3 maanden en onderhoudsbeurten na 12 en 24 maanden ben je verplicht te laten uitvoeren. Hiervoor betaal je niets extra’s.  Je wordt voor de beurten opgeroepen via het mailadres dat je hebt opgegeven. De onderhoudsbeurten worden door je leasedealer uitgevoerd. Uiteraard vallen ook ongeplande reparaties, ook als deze in het buitenland uitgevoerd moeten worden, binnen je leasebedrag.

Waarvoor is mijn werknemer verzekerd?

In de maandtermijn is een cascoverzekering (all risk verzekering) inbegrepen met een mogelijk eigen risico van € 50,- per incident. Of er eigen risico van toepassing is, hangt van het schadegeval af en wordt door de leasemaatschappij bepaald. Ook 24-uurs pechservice in de hele Europese Unie is opgenomen in het maandbedrag. Mogelijke schade als gevolg van slecht huisvaderschap is uiteraard wel voor eigen rekening.

Hoe wordt er omgegaan met de privacy van mijn werknemer?

Zowel Sparta als onze lease partner Elbuco heeft een privacy statement. 

Privacy Statement Sparta

Privacy Statement Elbuco

Wat is zakelijke lease?

Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt je werkgever het maandelijkse leasebedrag en betaal je als werknemer alleen de bijtelling van 7%. De werkgever is contracthouder. Goed om te weten is wel dat een werknemer met een leasefiets voor de kilometers op de fiets geen belastingvrije reiskostenvergoeding ontvangt. In België geldt er geen bijtelling/ Voordeel Alle Aard (VAA) voor salaris/bedrijfsfietsen.

Waar wordt de 7% bijtelling in Nederland op gebaseerd?

De bijtellingsregeling houdt in dat werknemers jaarlijks 7% van de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen. Betaalt de werknemer een eigen bijdrage, dan wordt de bruto bijtelling van 7% verminderd met de nettobijdrage van de werknemer. Bij private lease betaal je uiteraard geen 7% bijtelling, alleen de leasekosten.

Hoe werkt het verdelen van leasekosten tussen werkgever en werknemer?

De werkgever en werknemer mogen afspreken de leasekosten te delen. In dat geval betaalt de werkgever x bedrag en wordt het overige bedrag ingehouden op het brutoloon van de werknemer. In andere woorden, het brutoloon wordt dus verminderd met ‘het werknemersdeel’ van de leasekosten. De werkgever blijft de contracthouder.

Wat is het verschil met private lease?

Private lease is een vorm van leasen die je als privépersoon aangaat. Je weet zeker dat je op een goed onderhouden elektrische fiets rijdt en je wordt nooit verrast met onverwachte kosten. Als leaserijder betaal je uiteraard geen bijtelling bij private lease.