Zakelijk een e-bike leasen voor werknemers

Je wilt graag aan de files ontsnappen, iets meer doen voor het milieu of werken aan je gezondheid en je dagelijkse woonwerk-ritten daarvoor gebruiken. Hoe dan ook, een elektrische fiets leasen biedt uitkomst!

Zo werkt zakelijk een e-bike leasen

Het is belangrijk dat je werkgever zich aanmeldt voor Sparta zakelijke lease. Alleen dan kan je via een Sparta dealer bij jou in de buurt een lease aanvraag doen. Als jouw werkgever nog niet aangemeld is, maar wel akkoord is met jouw leasewens, dan kan hij contact opnemen met zakelijk@accell.nl om zich aan te melden voor het zakelijke leaseaanbod via Sparta.

Je kan ook bij je Sparta leasedealer aangeven dat je werkgever zakelijk lease wil aanbieden. Je dealer zorgt er dan voor dat Sparta contact opneemt met je werkgever om zakelijk lease mogelijk te maken.

De voordelen voor werknemers

De voordelen:

Geen aanschafkosten

Geen zorgen over reparatie en onderhoud

Je betaalt alleen de bijtelling*

*indien je werkgever je een leasefiets aanbiedt

/uploads/sparta-lease/sparta-id

stap 1

Je werkgever meldt zich aan voor het zakelijk leaseaanbod van Sparta.

/uploads/sparta-lease/sparta-dealershop

stap 2

Jij bezoekt een lokale Sparta-dealer en doet een lease aavraag.

/uploads/sparta-lease/sparta-contract

stap 3

Je werkgever accodeert deze aanvraag.

/uploads/sparta-lease/sparta-bike

stap 4

Jij krijgt de leasefiets van je dromen.

Hoeveel kilometer fiets jij per jaar?

Fiets je meer dan 4000 kilometer per jaar, dan geldt er een onderhoudstoeslag van €15,- per maand. Wil je weten hoeveel kilometer jij per jaar fietst, gebruik dan de onderstaande calculator.

All-inclusive service- en onderhoudspakket

De voordelen: Alle onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Alle onderhoud en reparaties, zoals bijvoorbeeld een lekke band of een ketting eraf zijn inbegrepen. Mooi geen gedoe dus of vieze handen. Schade en diefstal zijn verzekerd* Na diefstal kun je een nieuw contract afsluiten en schade wordt door je dealer gerepareerd. Jij en je fiets worden opgehaald binnen heel Europa. Als het nodig is, houdt dit servicepakket zelfs in dat jij en je fiets worden opgehaald binnen heel Europa.

*Bij diefstal geldt alleen een eigen risico van € 50,-. Kun je niet alle originele of geregistreerde sleutels overhandigen, dan zul je de kosten voor diefstal van de fiets zelf moeten betalen. Schade als gevolg van slecht huisvaderschap wordt geheel in rekening gebracht bij de leaserijder.

Lease dealer in de buurt

Breng een bezoek aan een Sparta lease dealer bij jou in de buurt.

Geen winkels gevonden.

Filter

0 dealers gevonden voor

legenda

Sparta Premium Partner
Sparta Partner

Dealer

Adres

Afstand

Toch liever private lease?

Goed nieuws! Met e-bike private lease van Sparta, fiets je in no-time rond op jouw ideale e-bike mét een zeer uitgebreid servicepakket voor een overzichtelijk bedrag per maand.

Vraag de gratis brochure aan!

Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt gratis de brochure met alle leasemodellen van Sparta.

Fiets leasen als zzp’er of werknemer? Het kan!

Wat kan ik doen bij diefstal van mij e-bike?

 • Meld de diefstal bij de politie en zorg ervoor dat je een proces-verbaal ontvangt.
 • Vul de betreffende delen van het schadeformulier in
 • Mail dit samen met foto's van de originele fiets- en accusleutels waarbij de serienummers goed zichtbaar zijn, naar klantenservice@servicecarecenter.nl. Leasemaatschappij Elbuco zal de diefstal verder met je afhandelen. Voor diefstal geldt een eigen risico van € 50,-.
 • Je kunt bij de dealer direct een nieuw 3-jarig contract afsluiten.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn e-bike?

 • Meld de schade bij de dealer en maak een afspraak voor de reparatie
 • Mocht de schade niet gedekt worden door de verzekering vanwege nalatigheid of vandalisme, dan valt deze onder het eigen risico. Als dat het geval is, informeert de dealer jou daar vooraf over. Het eigen risico bij nalatigheid of vandalisme bedraagt € 50,-.

Hoe zit het als ik pech onderweg krijg?

 • Hoe zit het als ik pech onderweg krijg?
 • Sta je met pech of is er iets gebeurd? Neem dan contact met ons op via de telefoonnummers op je leasepas.
 • Vertel waar je bent, het telefoonnummer waarop je te bereiken bent en geef het framenummer (meestal onderop het frame zichtbaar) van je fiets door.
 • Ben je verder dan 3 km van je woonadres en kun je echt niet verder fietsen? Dan komen we ophalen.

Wat moet ik doen als mijn contract afloopt?

 • Laat de leasemaatschappij op tijd weten wat je wilt doen met je leasecontract, je ontvangt hierover een mail. Doe je dit niet, dan wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd.
 • Verwijder alle door jezelf aangebrachte accessoires als je je leasefiets gaat inleveren.
 • Lever – op de einddatum van het contract - de fiets in bij je dealer.
 • Vergeet niet beide originele fietssleutels in te leveren inclusief de accusleutel.
 • De dealer beoordeelt de staat van de fiets en handelt de inname verder af.

Hoe is onderhoud geregeld?

 • Als het tijd is voor je servicebeurten, ontvang je steeds vanzelf een oproep per mail. 

 • Deze mail ontvang je als je contract 3, 12 en 24 maanden loopt. 

 • Plan (online) je servicebeurt in bij je dealer. 

 • Zorg ervoor dat dit onderhoud uiterlijk 6 weken na de oproep uitgevoerd is. Het laten uitvoeren van servicebeurten is verplicht. Laat je deze beurten niet uitvoeren dan zal gevolgschade door jou, de leaserijder betaald moeten worden. Uiteraard valt ook ongepland onderhoud binnen je leasebedrag. 

Hoe zit het met reparatie in het buitenland?

 • Noodzakelijk uitgevoerde reparaties in het buitenland worden vergoed binnen de lease overeenkomst
 • Je voldoet zelf de buitenlandse rekening. Vergeet niet om een gespecificeerde bon te vragen met heldere omschrijving van de werkzaamheden
 • Deze bon dien je bij terugkomst in Nederland in bij je leasedealer. Deze zal de bonkosten aan je vergoeden.
 • Geplande onderhoudsbeurten (3, 12 en 24 maanden) mogen niet in het buitenland uitgevoerd worden.

Hoe wordt er omgegaan met mijn privacy?

Zowel Sparta als onze lease partner Elbuco heeft een privacy statement. 

Privacy Statement Sparta

Privacy Statement Elbuco

Is onderhoud inbegrepen?

Bij een 3-jarig leasecontract zijn alle onderhoudskosten en reparaties inbegrepen. De servicebeurt na 3 maanden en onderhoudsbeurten na 12 en 24 maanden ben je verplicht te laten uitvoeren. Hiervoor betaal je niets extra’s.  Je wordt voor de beurten opgeroepen via het mailadres dat je hebt opgegeven. De onderhoudsbeurten worden door je leasedealer uitgevoerd. Uiteraard vallen ook ongeplande reparaties, ook als deze in het buitenland uitgevoerd moeten worden, binnen je leasebedrag.

Mag ik als leaserijder zelf een band plakken?

Ja, dat mag, maar daarbij is het niet toegestaan om het wiel van de fiets te verwijderen. Dit om mogelijke onbedoelde schade aan of storingen te voorkomen. Het is uiteraard niet nodig om de band  zelf te plakken uit te voeren omdat reparaties in het leasecontract zijn inbegrepen.

Waarvoor ben ik verzekerd?

In de maandtermijn is een cascoverzekering (all risk verzekering) inbegrepen met een mogelijk eigen risico van € 50,- per incident. Of er eigen risico van toepassing is, hangt van het schadegeval af en wordt door de leasemaatschappij bepaald. Ook 24-uurs pechservice in de hele Europese Unie is opgenomen in het maandbedrag. Mogelijke schade als gevolg van slecht huisvaderschap is uiteraard wel voor jouw rekening.

Is het toegestaan zelf accessoires te monteren?

Je kunt de fiets voorzien van extra accessoires. De accessoires moeten gemonteerd en verwijderd kunnen worden zonder dat schade aan de fiets ontstaat. Vóór inlevering van de fiets moeten de accessoires verwijderd worden. Eventuele kosten voor verwijdering van de accessoires zijn voor je eigen rekening.

Ik wil een connected fiets leasen? Wat moet ik doen om van de app gebruik te kunnen maken?

Om gebruik te kunnen maken van de connected diensten (als ritregistratie, co2 besparing, en het overzicht van de verbrande kcal) is activering van de Sparta Smart app nodig. Download hiervoor de Sparta Smart  app in de Google Play Store of in de Apple App Store en volg de registratie stappen. Het verplichte Smart abonnement (á € 2,95 per maand en € 9,95 eenmalig) is inbegrepen in het leasebedrag. Meer informatie over de app en de registratie vind je hier.

Wat is zakelijke lease?

Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt je werkgever het maandelijkse leasebedrag en betaal je als werknemer alleen de bijtelling van 7%. De werkgever is contracthouder. Goed om te weten is wel dat een werknemer met een leasefiets voor de kilometers op de fiets geen belastingvrije reiskostenvergoeding ontvangt. In België geldt er geen bijtelling/ Voordeel Alle Aard (VAA) voor salaris/bedrijfsfietsen.

Waar wordt de 7% bijtelling in Nederland op gebaseerd?

De bijtellingsregeling houdt in dat werknemers jaarlijks 7% van de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen. Betaalt de werknemer een eigen bijdrage, dan wordt de bruto bijtelling van 7% verminderd met de nettobijdrage van de werknemer. Bij private lease betaal je uiteraard geen 7% bijtelling, alleen de leasekosten.

Hoe werkt het verdelen van leasekosten tussen werkgever en werknemer?

De werkgever en werknemer mogen afspreken de leasekosten te delen. In dat geval betaalt de werkgever x bedrag en wordt het overige bedrag ingehouden op het brutoloon van de werknemer. In andere woorden, het brutoloon wordt dus verminderd met ‘het werknemersdeel’ van de leasekosten. De werkgever blijft de contracthouder.

Wat is het verschil met private lease?

Private lease is een vorm van leasen die je als privépersoon aangaat. Je weet zeker dat je op een goed onderhouden elektrische fiets rijdt en je wordt nooit verrast met onverwachte kosten. Als leaserijder betaal je uiteraard geen bijtelling bij private lease.