Een fiets leasen als zzp’er?

Bezoek je weleens klanten in de buurt of heb je een werkplek niet ver van huis? Dan is een auto niet altijd de meest praktische of milieuvriendelijkste oplossing. Je wilt tijdens je werkritten natuurlijk lekker bewegen en genieten van de buitenlucht, het liefst doe je die dus gewoon op de fiets. Een goede, moderne en betrouwbare (elektrische) fiets is dan ook de oplossing!  

De voordelen van een fiets leasen op de zaak

Overzichtelijke kosten
Je betaalt maandelijks een vast en overzichtelijk bedrag, je weet waar je aan toe bent

Geen groot bedrag ineens
Je kan je vermogen slimmer investeren om zo meer uit je zaak te halen

Altijd mobiel, klantbezoeken worden fun!
Lekker de frisse lucht in en je bent verzekerd van de beste pechhulp en vakkundig onderhoud

Schade of diefstal gedekt
Schade of diefstal zijn volledig gedekt, wel met een klein eigen risico van €50 bij diefstal*

Minder benzine- of parkeerkosten
Je betaalt alleen de eventuele kosten voor het opladen van je accu en een bewaakte stalling, dat is altijd minder dan de kosten voor benzine en kosten parkeren.

*Lees alle over alle specifieke voorwaarden met betrekking tot de schade- en diefstalverzekering in de veelgestelde vragen.

Hoe werkt een e-bike leasen voor ondernemers?

Wanneer je een e-bike least dan kan je dit privé doen of via de zaak. Op het moment dat de fiets op de zaak geleast wordt en je gebruikt de fiets ook privé (woon-werkverkeer is ook privé) dan betaal je 7% bijtelling over de cataloguswaarde (meestal aanschafwaarde) van de fiets. Je hoeft dan geen kilometerregistratie bij te houden.  Via Sparta kan je een e-bike leasen met deze voorwaarden, we leggen je graag uit hoe dat werkt. 

/uploads/sparta-lease/sparta-id

1. Fiets kiezen

Kies de e-bike van je dromen.

/uploads/sparta-lease/sparta-dealershop

2. Doe eenvoudig een aanvraag

Je bezoekt een lokale Sparta-dealer en doet als ZZP-er een lease aanvraag met vermelding van je KvK nummer

/uploads/sparta-lease/sparta-contract

3. Bevestig direct je contract

Ontvangt het leasecontract en de incassomachtiging in je mail en stuurt deze getekend retour

/uploads/sparta-lease/sparta-bike

4. Haal je e-bike dichtbij op!

Je haalt je fiets op bij je leasedealer en geniet van onbezorgde fietskilometers

Hoeveel kilometer fiets jij per jaar?

Fiets je meer dan 4000 kilometer per jaar, dan geldt er een onderhoudstoeslag van €15,- per maand. Wil je weten hoeveel kilometer jij per jaar fietst, gebruik dan de onderstaande calculator.

All-inclusive service- en onderhoudspakket

Onderhoud en reparaties zijn inclusief Een lekke band of een ketting eraf zijn inbegrepen, inclusief al het andere onderhoud en eventuele reparaties. Mooi geen gedoe dus of vieze handen. Verzekerd voor schade en diefstal * Schade wordt door je dealer gerepareerd en na diefstal kun je een nieuw contract afsluiten. Pechservice binnen heel Europa. Jij en je fiets worden opgehaald binnen heel Europa, als het nodig is.

*Bij diefstal geldt alleen een eigen risico van € 50,-. Kun je niet alle originele of geregistreerde sleutels overhandigen, dan zul je de kosten voor diefstal van de fiets zelf moeten betalen. Schade als gevolg van slecht huisvaderschap wordt geheel in rekening gebracht bij de leaserijder.

Lease dealer in de buurt

Breng een bezoek aan een Sparta lease dealer bij jou in de buurt.

Geen winkels gevonden.

Filter

0 dealers gevonden voor

legenda

Sparta Premium Partner
Sparta Partner

Dealer

Adres

Afstand

Toch liever private lease?

Goed nieuws! Met e-bike private lease van Sparta, fiets je in no-time rond op jouw ideale e-bike mét een zeer uitgebreid servicepakket voor een overzichtelijk bedrag per maand.

Vraag de gratis brochure aan!

Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt gratis de brochure met alle leasemodellen van Sparta.

Fiets leasen als zzp’er of werknemer? Het kan!

Wat kan ik doen bij diefstal van mij e-bike?

 • Meld de diefstal bij de politie en zorg ervoor dat je een proces-verbaal ontvangt.
 • Vul de betreffende delen van het schadeformulier in
 • Mail dit samen met foto's van de originele fiets- en accusleutels waarbij de serienummers goed zichtbaar zijn, naar klantenservice@servicecarecenter.nl. Leasemaatschappij Elbuco zal de diefstal verder met je afhandelen. Voor diefstal geldt een eigen risico van € 50,-.
 • Je kunt bij de dealer direct een nieuw 3-jarig contract afsluiten.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn e-bike?

 • Meld de schade bij de dealer en maak een afspraak voor de reparatie
 • Mocht de schade niet gedekt worden door de verzekering vanwege nalatigheid of vandalisme, dan valt deze onder het eigen risico. Als dat het geval is, informeert de dealer jou daar vooraf over. Het eigen risico bij nalatigheid of vandalisme bedraagt € 50,-.

Hoe zit het als ik pech onderweg krijg?

 • Hoe zit het als ik pech onderweg krijg?
 • Sta je met pech of is er iets gebeurd? Neem dan contact met ons op via de telefoonnummers op je leasepas.
 • Vertel waar je bent, het telefoonnummer waarop je te bereiken bent en geef het framenummer (meestal onderop het frame zichtbaar) van je fiets door.
 • Ben je verder dan 3 km van je woonadres en kun je echt niet verder fietsen? Dan komen we ophalen.

Wat moet ik doen als mijn contract afloopt?

 • Laat de leasemaatschappij op tijd weten wat je wilt doen met je leasecontract, je ontvangt hierover een mail. Doe je dit niet, dan wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd.
 • Verwijder alle door jezelf aangebrachte accessoires als je je leasefiets gaat inleveren.
 • Lever – op de einddatum van het contract - de fiets in bij je dealer.
 • Vergeet niet beide originele fietssleutels in te leveren inclusief de accusleutel.
 • De dealer beoordeelt de staat van de fiets en handelt de inname verder af.

Hoe is onderhoud geregeld?

 • Als het tijd is voor je servicebeurten, ontvang je steeds vanzelf een oproep per mail. 

 • Deze mail ontvang je als je contract 3, 12 en 24 maanden loopt. 

 • Plan (online) je servicebeurt in bij je dealer. 

 • Zorg ervoor dat dit onderhoud uiterlijk 6 weken na de oproep uitgevoerd is. Het laten uitvoeren van servicebeurten is verplicht. Laat je deze beurten niet uitvoeren dan zal gevolgschade door jou, de leaserijder betaald moeten worden. Uiteraard valt ook ongepland onderhoud binnen je leasebedrag. 

Hoe zit het met reparatie in het buitenland?

 • Noodzakelijk uitgevoerde reparaties in het buitenland worden vergoed binnen de lease overeenkomst
 • Je voldoet zelf de buitenlandse rekening. Vergeet niet om een gespecificeerde bon te vragen met heldere omschrijving van de werkzaamheden
 • Deze bon dien je bij terugkomst in Nederland in bij je leasedealer. Deze zal de bonkosten aan je vergoeden.
 • Geplande onderhoudsbeurten (3, 12 en 24 maanden) mogen niet in het buitenland uitgevoerd worden.

Hoe wordt er omgegaan met mijn privacy?

Zowel Sparta als onze lease partner Elbuco heeft een privacy statement. 

Privacy Statement Sparta

Privacy Statement Elbuco

Is onderhoud inbegrepen?

Bij een 3-jarig leasecontract zijn alle onderhoudskosten en reparaties inbegrepen. De servicebeurt na 3 maanden en onderhoudsbeurten na 12 en 24 maanden ben je verplicht te laten uitvoeren. Hiervoor betaal je niets extra’s.  Je wordt voor de beurten opgeroepen via het mailadres dat je hebt opgegeven. De onderhoudsbeurten worden door je leasedealer uitgevoerd. Uiteraard vallen ook ongeplande reparaties, ook als deze in het buitenland uitgevoerd moeten worden, binnen je leasebedrag.

Mag ik als leaserijder zelf een band plakken?

Ja, dat mag, maar daarbij is het niet toegestaan om het wiel van de fiets te verwijderen. Dit om mogelijke onbedoelde schade aan of storingen te voorkomen. Het is uiteraard niet nodig om de band  zelf te plakken uit te voeren omdat reparaties in het leasecontract zijn inbegrepen.

Waarvoor ben ik verzekerd?

In de maandtermijn is een cascoverzekering (all risk verzekering) inbegrepen met een mogelijk eigen risico van € 50,- per incident. Of er eigen risico van toepassing is, hangt van het schadegeval af en wordt door de leasemaatschappij bepaald. Ook 24-uurs pechservice in de hele Europese Unie is opgenomen in het maandbedrag. Mogelijke schade als gevolg van slecht huisvaderschap is uiteraard wel voor jouw rekening.

Is het toegestaan zelf accessoires te monteren?

Je kunt de fiets voorzien van extra accessoires. De accessoires moeten gemonteerd en verwijderd kunnen worden zonder dat schade aan de fiets ontstaat. Vóór inlevering van de fiets moeten de accessoires verwijderd worden. Eventuele kosten voor verwijdering van de accessoires zijn voor je eigen rekening.

Ik wil een connected fiets leasen? Wat moet ik doen om van de app gebruik te kunnen maken?

Om gebruik te kunnen maken van de connected diensten (als ritregistratie, co2 besparing, en het overzicht van de verbrande kcal) is activering van de Sparta Smart app nodig. Download hiervoor de Sparta Smart  app in de Google Play Store of in de Apple App Store en volg de registratie stappen. Het verplichte Smart abonnement (á € 2,95 per maand en € 9,95 eenmalig) is inbegrepen in het leasebedrag. Meer informatie over de app en de registratie vind je hier.

Wat is zakelijke lease?

Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt je werkgever het maandelijkse leasebedrag en betaal je als werknemer alleen de bijtelling van 7%. De werkgever is contracthouder. Goed om te weten is wel dat een werknemer met een leasefiets voor de kilometers op de fiets geen belastingvrije reiskostenvergoeding ontvangt. In België geldt er geen bijtelling/ Voordeel Alle Aard (VAA) voor salaris/bedrijfsfietsen.

Waar wordt de 7% bijtelling in Nederland op gebaseerd?

De bijtellingsregeling houdt in dat werknemers jaarlijks 7% van de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen. Betaalt de werknemer een eigen bijdrage, dan wordt de bruto bijtelling van 7% verminderd met de nettobijdrage van de werknemer. Bij private lease betaal je uiteraard geen 7% bijtelling, alleen de leasekosten.

Waarom is er voor ZZP-ers een ander contract dan bij zakelijk lease?

Als je als ZZP-er leaset, betaal je de leasekosten via je onderneming. Omdat je zelf ook de berijder van de leasefiets bent is een zakelijke overeenkomst met je onderneming met apart leasecontract voor de leasefiets niet nodig en worden beiden bij de ZZP overeenkomst gecombineerd.

Heb ik als ZZP-er bijtelling?

Ja als ZZP-er betaal je ook bijtelling. Je bedrijfsinkomen wordt jaarlijks verhoogd met 7% met de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs van de fiets. Over dat nieuwe bedrijfsresultaat betaal je/jouw onderneming belasting.

Kan ik als ZZP-er BTW terugvragen bij een lease overeenkomst?

Bij de teruggave van de btw geldt nog steeds het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (BUA). Concreet betekent dit dat de btw bij de aanschaf van een fiets vooraf bij de werkgever afgetrokken mag worden, maar slechts tot het btw-bedrag van de aanschafwaarde van de fiets van € 749,00 inclusief btw.