Hulp bij het kiezen

Bij het kiezen van een elektrische fiets komt veel kijken. Het belangrijkste van een e-bike is het comfort. Maar wat bepaalt nu het comfort van een elektrische fiets en welke e-bike past het beste bij jouw wensen? Hieronder wordt beschreven wat de belangrijkste aspecten zijn die je fiets-comfort bepalen. Daarnaast hebben we een elektrische fietstest ontwikkeld waarbij je er in maximaal 7 simpele vragen achter komt welke e-bike het beste bij je past. Of bekijk direct de hele collectie om een mooie fiets uit te zoeken! 

Hulp bij het kiezen
Actieradius

Actieradius

De actieradius geeft aan hoe ver je kunt rijden zonder de accu op te laden. De belangrijkste vraag voor de accukeuze is dan ook; hoe ver wil je fietsen?

De hoeveelheid energie (het aantal wattuur) die een batterijpakket levert, bepaalt voor een groot gedeelte de actieradius. Het is dus belangrijk om te weten wat jouw behoefte is. Daarnaast zijn er nog veel andere factoren op de actieradius van invloed. 

Motor

De motor van een elektrische fiets bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van het fietsen. Je kunt dan denken aan hoeveel geluid de motor maakt, hoeveel kracht de motor kan leveren en natuurlijk de plek van de motor. Kortom, er zijn veel aspecten van de motor die invloed hebben op het door jou ervaren rijcomfort. Lees daarom verder en bepaal welke eigenschappen jij graag terugziet in de motor. 

Motor
Accu

Accu

De accu is voor een groot gedeelte bepalend voor je actieradius, maar daarnaast moet je nog met meer factoren van de accu rekening houden bij de keuze van een e-bike. Let bijvoorbeeld op de plek van de accu. Deze kan doorslaggevend belang zijn voor jouw rijcomfort. Daarnaast speelt smaak, maar ook het laden een rol bij de zoektocht naar de elektrische fiets die het beste bij jou past.  

Systemen

Ieder elektrisch systeem heeft zijn specifieke rijeigenschappen en rijdt daardoor anders. Over het algemeen geldt dat bij een hoger rijcomfort ook een hoger geprijsde e-bike hoort. Niet iedereen is echter op zoek naar het hoogst mogelijke comfort. En niet iedereen ervaart rijcomfort hetzelfde. Sparta heeft daarom 3 verschillende systemen; ION®, E-motion en Bosch. Kijk zelf wat het beste bij jouw wensen past.

Systemen
Type trapondersteuning

Type trapondersteuning

De trapondersteuning maakt van een ‘gewone’ fiets een elektrische fiets. Er zijn verschillende soorten trapondersteuning die mede het rijcomfort bepalen. De mate van ondersteuning wordt bepaald door een sensor. Deze sensor geeft een signaal af aan de motor hoeveel ondersteuning hij moet afgeven. Er zijn verschillende sensoren en allemaal hebben ze invloed op je rijcomfort. Lees verder en bepaal wat jij wilt. 

Xtra garantie

Door het gebruik van kostbare onderdelen zoals een krachtige batterij en een geavanceerde motor, is dat aanschafprijs van een elektrische fiets vaak een stuk hoger. Om lang te genieten van je elektrische fiets biedt Sparta als enig elektrisch fietsmerk de optie voor 100% Xtra Garantie.

Op alle ION ®’s, E-motion’s, Urban e-bikes en Special e-bikes verleng je voor slechts € 159 de 2-jarige fabrieksgarantie naar 5 jaar!

Xtra garantie