Fietsvergelijker 0

Elektrische fietsen

Al in 1998 introduceerde Sparta als eerste merk de elektrische fiets. Een nieuwe kijk op fietsen was daarmee geboren. Een fiets die de trapkracht van zijn berijder versterkt en zo het fietsen makkelijker en comfortabeler maakt.

In 2003 werd deze eerste Sparta ION® op de markt gebracht; dé technologie die elektrisch fietsen voor een grote groep aantrekkelijk maakte. Het betekende de definitieve doorbraak van de elektrische fiets. Dankzij haar voorsprong heeft Sparta een schat aan kennis op het gebied van elektrische fietsen opgebouwd. Deze kennis en know-how wordt continu ingezet om te innoveren. Het resultaat is een uitgebalanceerde collectie met een passende elektrische fiets voor ieders behoefte! 

 

De Nr. 1 elektrische fiets

Sparta is het meest verkochte en het meest gewaardeerde merk op het gebied van elektrisch fietsen. En dat is niet voor niets. Met meer dan 500.000 verkochte e-bikes is Sparta met afstand het meest verkocht e-bike merk van Nederland. Daarmee is ze de onbetwiste Nr. 1 elektrische fiets.

Door het brede aanbod is er voor ieder wat wils. Sparta maakt gebruik van verschillende systemen in elektrische fietsen. Zo kun je kiezen voor het zeer gewaardeerde Sparta ION® - systeem, het E-motion-systeem met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het Bosch-systeem met krachtige middenmotor. Bovendien heeft Sparta een aantal bijzondere Elektrische Specials.

Sparta ION® is daarnaast bekroond met de meeste prijzen en awards! Niet alleen hebben deze awards betrekking op innovatie en design, maar ook op talloze consumententests en gebruikersreviews.

Alle sparta systemen

Voordelen elektrische fiets

Elektrisch fietsen is slim! De elektrisch fiets is een aantrekkelijk en schoon alternatief voor auto en openbaar vervoer. Doordat het verbruik van een elektrische fiets laag is, spaar je met het elektrisch fietsen het milieu! 

  • Lager verbruik: om dezelfde afstand af te leggen heeft een elektrische fiets aanzienlijk minder energie nodig dan een brandstofmotor.
  • Bespaar Co2: fietsen is groen en gezond. Voor korte autoritten kan je goed een elektrische fiets pakken. Dit doen veel mensen dan ook. Hierdoor wordt de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd.  
  • Schoner dan 100% elektrisch: in verhouding tot volledig elektrisch aangedreven voertuigen als de elektrische auto en de scooter is elektrisch fietsen een nog schoner alternatief.
  • Fietsen is gezond: met elektrisch fietsen fiets je lichter en comfortabeler, maar je fietst wel degelijk. Je maakt dezelfde bewegingen, het kost je alleen minder moeite.
  • Elektrisch fietsen is goedkoop: op het ‘tanken’ bespaar je fors. Een volle accu kost je bij een Sparta ION® slechts 10 tot 12 cent. Je rijdt daar gemiddeld 50 tot 60 kilometer mee. Een prestatie die geen enkel ander vervoermiddel je nadoet!