Hier staat ION® voor

Ben je op zoek naar een zeer comfortabele elektrische fiets die bekend staat als de e-bike met de stilste motor? Dan is een elektrische fiets met ION® technologie wat je zoekt. ION® is namelijk dé technologie die elektrisch fietsen groot heeft gemaakt. Ze wordt geprezen om haar ongeëvenaarde en natuurlijke rijcomfort. Er zijn verschillende ION® uitvoeringen mogelijk.

Hier staat ION® voor
Voordelen van ION®

Voordelen van ION®

  •  Natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.
  •  Accu zowel onzichtbaar als uitneembaar. 
  • Extra krachtige motor mogelijk (achterwiel) tot wel 50 Nm.
  •  Actieradius standaard 300 Wh en uit te breiden tot 600 Wh.
  •  Intelligente software met diverse opties na aankoop (energie terugwinnen, power boost, autonoom rijden tot 6 Km etc).
  •  Garantie uitbreidbaar tot 5 jaar, voor slechts €159,-.

Accu en actieradius

De accu is grotendeels bepalend voor de actieradius van je elektrische fiets. Iedereen heeft verschillende behoeften, de één heeft veel actieradius nodig en de ander minder. Daarom zijn veel modellen met ION®-systeem dan ook uitgerust met accu-keuze tot wel 600 Wh. Zo heb je altijd zelf de actieradius én de aanschafprijs in de hand.

De plek van de accu heeft invloed op het rijcomfort, maar is ook en kwestie van smaak. De accu bij een ION® kan zowel in het frame worden weggewerkt voor een fraai uiterlijk en stabiel rijgedrag, als onder de bagagedrager. Verder is de accu EMC gecertificeerd en kan ook onder het vriespunt geladen worden (in tegenstelling tot andere Nederlandse merken).

Accu en actieradius

Natuurlijke ondersteuning

Een elektrische fiets die exact reageert op de kracht die je zet bij het fietsen, dat typeert ION®. De motor wordt aangestuurd door verschillende sensoren, waardoor hij nauwkeurig ondersteunt. De hoeveelheid ondersteuning die de motor geeft is afhankelijk van de kracht die je levert (gemeten door de trapkrachtsensor), de wielsnelheid (snelheidssensor) en het door jouw gekozen rijprogramma. Hoe meer kracht je op de pedalen zet, hoe harder je gaat. Je snelheid bepaal je dus net zoals bij een niet-elektrische fiets. Op deze manier ben je volledig in controle en krijg je een natuurlijke rijervaring doordat de opbouw en afname van de ondersteuning geleidelijk gaat.

Motor

De motor heeft grote invloed op het rijcomfort. Alle elektrische fietsen met ION®-systeem zijn uitgerust met een borstel- en tandwielloze motor. Dit zijn krachtige motoren die geruisloos zijn, zodat je jezelf niet hoeft te ergeren aan geluid wanneer je lekker aan het fietsen bent.

Je kunt bij ION® kiezen voor een motor in het voor- of achterwiel. Een voorwielmotor heeft als voordeel dat er een gesloten kettingkast mogelijk is en weinig onderhoud vereist. Een krachtige achterwielmotor kan echter handig zijn in heuvelachtiger landschap. De extra versnellingen maken het fietsen dan extra comfortbel.  

Motor
Altijd up-to-date software

Altijd up-to-date software

Jouw rijgedrag is anders dan die van je buurman. Daarom worden rijprogramma’s continu verfijnd op basis van de rijervaringen van honderdduizenden ION® gebruikers. Jouw dealer kan je elektrische fiets updaten en de nieuwste rijprogramma’ ’s erop zetten. Met een Sparta ION® beschik je dus over maximaal rijcomfort nu en in de toekomst!

Het is bijvoorbeeld mogelijk om: jouw elektrische fiets energie terug te laten winnen, het rijkarakter van jouw fiets te veranderen, diverse extra’s aan te brengen als een handige ‘hendel’ waarmee je een powerboost kan geven of de fiets zelfstandig kan laten rijden (tot 4 Km).

Handige hendel

Veel ION® modellen zijn uitgerust met handige hendel. Deze vervult verschillende functies. Ten eerste is het handig wanneer de fiets meerijdt als hij uit een parkeerkelder gehaald moet worden.  De hendel biedt hierbij ondersteuning tot ongeveer 4 km/h zodat je de fiets makkelijk aan de hand mee kunt nemen (dit geldt niet voor de SpartaMet en ION® E-Speed). Sommige modellen hebben ook een achteruitrijfunctie voor het parkeren (vraag aan je dealer op welke modellen deze functie beschikbaar is). Hiermee kan de fiets makkelijk achteruit gemanoeuvreerd worden.  Daarnaast beschik je tijdens het rijden direct over het maximale vermogen wanneer je aan de hendel draait. Het is dus een soort powerboost! Dit is erg handig als je wat extra kracht prettig vindt bij een brug of een heuveltje. Let op! Met de hendel kan niet autonoom gereden worden. Daarvoor kun je bij de SpartaMet kijken. 

Handige hendel
Display

Display

Niets is zo vervelend als een onduidelijk display. Sparta ION® is daarom uitgerust met een HD Display waarop meer dan 15 functies af te lezen zijn, die eenvoudig te benaderen zijn door een duidelijke menustructuur. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de actuele actieradius te laten zien, zodat je precies weet hoe ver je nog kunt fietsen voordat je moet opladen. Overige veelgebruikte functies zijn bijvoorbeeld: tijd en temperatuur, gemiddelde en maximale snelheid, rittijd, ritafstand, rit informatie en totale afstand, weergave van service en E-meldingen. Het display is verlicht en gemakkelijk en veilig vanaf het stuur te bedienen.

Daarnaast dient het ION® HD display ook als extra beveiliging. Zonder zijn eigen display werkt een ION ® namelijk niet, ook niet als je er (zonder hulp van je dealer) een andere op wilt zetten.

5 jaar lang 100% garantie

De Sparta ION® is een mooie fiets met een hoog comfort-niveau. Door het gebruik van kostbare onderdelen als een krachtige batterij en een slimme motor is de gemiddelde prijs echter vaak meer dan het dubbele van de aanschafprijs van een gewone fiets. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je lange tijd kunt genieten van jouw investering. Om die reden introduceert Sparta Xtra Garantie voor alle ION®’s. Voor slechts €159,- wordt de 2-jarige fabrieksgarantie met 3 jaar verlengd. De Xtra garantie geldt ook op de dure elektrische delen. De batterij wordt dus ook 100% vergoed en wordt niet afgewaardeerd zoals bij sommige verzekeringsconstructies. Dat is dus 100% 5 jaar lang onbezorgd fietsplezier!

5 jaar lang 100% garantie
Hulp bij het kiezen

Hulp bij het kiezen

Vind je het lastig om de keuze te maken welke ION elektrische fiets bij je past? Start dan de elektrische fietstest en kom erachter welke fiets het beste bij jou past. In maximaal 7 vragen vind je jouw ideale e-bike. 

WINKEL IN JE BUURT

Ben je er nog niet helemaal uit, of heb je vragen? Dan kun je natuurlijk een bezoek brengen aan je dealer. Hij geeft je persoonlijk advies en kan je alles vertellen over de verschillende elektrische fietsen. Ook kan je bij een dealer in de buurt een vrijblijvende proefrit maken. Zo weet je zeker dat je op de e-bike wegrijdt die perfect bij jou past. 

WINKEL IN JE BUURT
Ben je er al uit?

Ben je er al uit?

KOM NAAR HET TESTCENTER

Denk jij dat je weet welke ION bij jou past? Naast voldoende informatie zoeken is het misschien nog wel belangrijker om de elektrische fiets te ervaren door ze te testen. Daarom is er een Sparta Testcenter om jouw elektrische voorkeursfiets te proberen.