Fietsvergelijker 0

Sparta ION®
Dé technologie die elektrisch fietsen groot heeft gemaakt. De ION® technologie wordt geprezen om haar ongeëvenaarde en natuurlijke rijcomfort. Afhankelijk van jouw behoefte zijn er ION®’s met zowel onzichtbare en uitneembare accu’s. Er zijn verschillende ION® uitvoeringen mogelijk.

Kom in 1,5 minuut alles over Sparta ION te weten

 

Voordelen van een ION®

 • Natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.
 • Accu zowel onzichtbaar als uitneembaar.
 • Extra krachtige motor mogelijk (achterwiel).
 • Actieradius standaard 300 Wh en uit te breiden tot 500 Wh
 • Accu-inhoud in sommige gevallen zelfs tot 1.000 Wh
 • Intelligente software.
 • Diverse opties (energie terugwinnen, power boost, autonoom rijden tot 6 Km etc).
 • Garantie uitbreidbaar tot 5 jaar, voor slechts €159,-. 

De beste techniek

Als uitvinder van de elektrische fiets heeft Sparta de Sparta ION® voorzien van de best mogelijke techniek  in accu, motor en software. Hierdoor ben je als gebruiker verzekerd van de meest innovatieve en kwalitatieve fiets, maar ook van het hoogst mogelijke rijcomfort. Dit wordt ook bevestigd door de prijzen en nominaties die de ION® RX-serie in 2013 mocht ontvangen.


Trapkrachtsensor
De Sparta ION® werkt op basis van een trapkrachtsensor. Deze sensor registreert hoe hard je moet trappen. Het geregistreerde signaal wordt doorgegeven aan de ION® computer. De computer vergelijkt de inspanning die je moet leveren met het door jou gekozen rijprogramma. Op basis daarvan wordt de krachtige motor aangestuurd tot het geven van meer of minder energie. Andere systemen werken ook wel met een rotatiesensor, wat een aanzienlijk minder comfortabel rijgevoel geeft.

Motor
Daarnaast heeft de Sparta ION® dankzij de borstel- en tandwielloze motor de meest onderhoudende, krachtige en stille motor. Geluid is iets waar je jezelf tijdens het gebruik aan kunt ergeren. Dat zal met de ION niet gebeuren. Ook dit komt jouw comfort alleen maar ten goede. Er kan zelfs een extra krachtige motor van 40 Nm in het achterwiel gekozen worden.  

Sommige Sparta ION® elektrische fietsen zijn uitgevoerd met de innovatieve D-light motor. Dat is een kleine, licht motor die vooral heel stil is. Dit is zowel praktisch als comfortabel. Doordat de motor klein is, valt hij bijna niet op in het voorwiel en meenmen op de fietsendrager is en een stuk gemakkelijker. Je kunt daarnaast optimaal genieten van het fietsen, want de motor is geheel geruisloos. Veel ION® modellen zijn uitgerust met handige gashendel. Bij fietsen die uitgerust zijn met een D-light motor, heeft de gashendel geen uiteruitrijfunctie.  


Accu
De accu van de ION® kan zowel in het frame worden weggewerkt voor een fraai uiterlijk en stabiel rijgedrag, als onder de bagagedrager. De accu is bijzonder veilig en betrouwbaar. De accu is EMC gecertificeerd en kan ook onder het vriespunt geladen worden (in tegenstelling tot andere Nederlandse merken).

Altijd up-to-date door intelligente software

Met de Sparta ION® beschik je over maximaal rijcomfort nu en in de toekomst! Rijprogramma’s worden continu verfijnd op basis van de rij-ervaringen van honderdduizenden ION® gebruikers. Om nummer 1 te blijven worden er steeds nieuwe toepassingen bedacht en ontwikkeld. Zo kan je dealer de intelligente software en rijprogramma’s van de ION® ook na aankoop naar wens aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om:

 • Jouw elektrische fiets energie terug te laten winnen
 • Het rijkarakter van jouw fiets te veranderen
 • Diverse extra’s aan te brengen als een handige ‘gashendel’ waarmee je een powerboost kan geven of de fiets zelfstandig kan laten rijden (tot 4 Km). 

Lees meer

Gashendel op ION® modellen 

De gashendel bij ION® vervult verschillende functies. Ten eerste is het handig wanneer de fiets meerijdt als hij uit een parkeerkelder gehaald moet worden.  De gashendel biedt hierbij ondersteuning tot ongeveer 4 km/h (dit geldt niet voor de SpartaMet en ION® E-Speed) zodat je de fiets makkelijk aan de hand mee kunt nemen. Modellen met een ‘P’ hebben ook een acteruitrijfunctie voor het parkeren. Hiermee kan de fiets makkelijk achteruit gemanoeuvreerd worden.  Daarnaast beschik je tijdens het rijden direct over het maximale vermogen wanneer je aan de gashendel draait. Dit is erg handig als je wat extra kracht prettig vindt bij een brug of een heuveltje.

Display

In het HD Display zijn maar liefst meer dan 15 functies af te lezen.
En dit alles toch bijzonder eenvoudig door een duidelijke menustructuur.
We maken het bijvoorbeeld mogelijk om de actuele actieradius te laten zien, zodat je precies weet hoe ver je nog kunt fietsen voordat je moet opladen. Overige veelgebruikte functies zijn bijvoorbeeld: tijd en temperatuur, gemiddelde en maximale snelheid, rittijd, ritafstand, rit informatie en totale afstand, weergave van service en E-meldingen. We houden de Sparta ION® actueel door continu te luisteren naar onze kopers. Daardoor biedt geen ander merk zoveel gebruiksvriendelijke functies als Sparta. Jouw suggesties, opmerkingen en verbeteringen nemen we mee in de volgende updates.

Sparta 5 jaar lang, 100% garantie

De Sparta ION® is een fraaie fiets met net dat beetje extra. Sparta is met meer dan 500.000 verkochte e-bikes met afstand het meest verkocht e-bike merk van Nederland. Door het gebruik van kostbare onderdelen als een krachtige batterij en een slimme motor is de gemiddelde prijs echter vaak meer dan het dubbele van de aanschafprijs van een gewone fiets. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je lange tijd kunt genieten van jouw investering. Om die reden introduceert Sparta Xtra Garantie voor alle ION®’s. Voor slechts €159,- wordt de 2-jarige fabrieksgarantie met 3 jaar verlengd. De Xtra garantie geldt voor de hele fiets, inclusief de dure elektrische delen. Ook de batterij wordt 100% vergoed en wordt niet afgewaardeerd zoals bij sommige verzekeringsconstructies. Dat is dus 100% 5 jaar lang onbezorgd fietsplezier!

Lees meer

Ontwerp jouw eigen ION®

Bij Sparta kan je je eigen ION® volledig zelf ontwerpen. Je kunt dus rondrijden op een fiets waarvan het design van jouw eigen hand komt. Het frame is gebaseerd op de Bulk Bullet, een echt cruiser. Deze bijzondere lifestylefiets is uitgerust met voordrager en kan je helemaal naar jouw eigen smaak stylen. Kies een mooie kleur voor verschillende onderdelen, de kleur voor jouw handvatten, zadel, stuurpen, bel, kettingkast en velgen. Je kunt zelfs een persoonlijke tekst op de e-bike laten zetten!   

ontwerp jouw eigen ion

Andere modellen

Is een Sparta ION® niets voor jou? Bekijk dan de Sparta E-Motionde Sparta Bosch of de Sparta Elektrische Specials.

Ben je niet op zoek naar een elektrische fiets? Bekijk dan eens onze stad- en recreatiecollectie.  Voor de mensen die echt wat anders willen, zijn er de Sparta speciale fietsen. Als laatste heeft Sparta een leuke collectie kinderfietsen