Fietsvergelijker 0

ION® modules

Rijprogramma’s worden continu verfijnd op basis van de rij-ervaringen van honderdduizenden ION® gebruikers. Om nummer 1 te blijven worden er steeds nieuwe toepassingen bedacht en ontwikkeld. Jouw dealer kan de intelligente software en rijprogramma’s van de ION® ook na aankoop naar wens aanpassen.

Met de intelligente software is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw elektrische fiets energie terug te laten winnen, het rijkarakter van jouw fiets te veranderen, maar ook om diverse extra’s aan te brengen als een handige ‘gashendel’ waarmee je een powerboost kan geven of de fiets zelfstandig kan laten rijden (tot 6 Km). Met de Sparta ION® beschik je daarom over maximaal rijcomfort nu en in de toekomst!

Hieronder vind je alle ION® rijprogramma's. 

Standaard rijprogramma
Comfort Cruise Control
ART Module
Power Assist Module
Premium Display Module
Software Update Module
Xtra Garantie Module
Personal Program Module
Battery Upgrade Module
Xtra High Power

 

Standaard rijprogramma

Tot nu toe was jouw Sparta ION® uitgerust met een rijprogramma met drie bekrachtigingsniveau's (eco, normaal en power). Dit rijprogramma kon je bij jouw dealer vervanen voor een programma gericht op een hogere actieradius of meer kracht. Vanaf nu is het echter mogelijk om jouw Sparta ION® standaard te voorzien van een rijprogramma met vijf verschillende standen. De verschillende trapbekrachtigingsniveau's kun je via het display instellen.

Het standard rijprogramma biedt vijf trapbekrachtigingsniveau's:

  • Eco
  • Cruise
  • Tour
  • Sport
  • Power

Bij het opnieuw inschakelen van de trapbekrachtiging wordt automatisch de laatst gekozen stand weer ingeschakeld. Hierdoor hoeft je niet meer uitvoerig te zoeken naar de juiste trapbekrachtigingsniveau.

Dit rijprogramma is beschikbaar voor alle Sparta elektrische fietsen voorzien van een CU3 display, een Li-ion batterijpakket en een XHP(2) voor - of achterwiel.

Comfort Cruise Control

Met een elektrische fiets rijd je een stuk sneller dan de gemiddelde fietser. Danzij de geavanceerde ondersteuningstechnologie rijd je gemakkelijk 25 kilometer per uur. Dat is 5 kilometer sneller dan de gemiddelde fietser. Dit kun je als vervelend ervaren en er kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Om deze reden heeft Sparta het Comfort Cruise Control rijprogramma ontwikkeld waarbij je in kunt stellen dat je maximaal 20 kilometer per uur rijdt.

Het Comfort Cruise Control rijprogramma biedt dezelfde vijf trapbekrachtigingsniveau's als het Standard rijprogramma. Bij het Comfort Cruise Control rijprogramma wordt de trapbekrachtiging echter op alle niveau's begrensd op 20 kilometer per uur in plaats van de gebruikelijke 25 kilomter per uur.  

Het Comfort Cruise Control rijprogramma biedt de volgende vijf trapbekrachtigingsniveau's:

  • Eco
  • Cruise
  • Tour 
  • Sport
  • Power 

Daarnaast wordt, net als bij het Standard rijprogramma, bij het opnieuw inschakelen van de trapbekrachtiging automatisch de laatst gekozen weer ingeschakeld.

Dit rijprogramma is beschikbaar voor alle Sparta elektrische fietsen voorzien van een Premium of HD display, een Li-ion batterijpakket en een XHP(2) voor - of achterwiel.

ART Module

De nieuwe module voor Sparta ION® elektrische fietsen heet de ART module. Dit staat voor Automatic Recharge Technology. Met deze functie wordt de accu opgeladen wanneer er geen kracht op de pedalen van de fiets wordt uitgeoefend. Kort gezegd: zodra je trapt krijg je ondersteuning en raakt de accu leger, trap je niet, dan laad je fiets vanzelf op.

In de praktijk betekent dit dat de accu wordt opgeladen wanneer je bijvoorbeeld van een heuveltje fietst. Je rijdt in dat geval nog wel, maar je trapt niet. Hierdoor genereert jouw elektrische fiets automatisch energie en wordt de accu opgeladen.

De vooruitstrevende ART module kan geïnstalleerd worden op de ION® RXS en de ION® RXS+ uit 2011 en op alle nieuwe modellen van de collectie 2012 (nog niet verkrijgbaar) die ART-ready zijn.

Power Assist Module

De ION® uit een parkeerkelder omhoog duwen, een zetje extra bij het wegrijden of hulp bij tegenwind? Met de Power Assist Module kan je door middel van stuurbediening kiezen voor automatische aandrijving of extra kracht. Je kan de ION® zelfstandig laten rijden tot een snelheid van 3 a 4 km per uur. Zowel voor- als achteruit. Wel zo handig als je moet manouvreren tijden het in- en uit parkeren. Tijdens het fietsen wijzigt de functie in een power-boost. Zo kan je bij dat vervelende bruggetje of het stukje over die dijk een extra zetje in de rug krijgen.
(Consumentenadviesprijs is VANAF € 59,95, let op: let op: de prijs kan hoger liggen, afhankelijk van jouw configuratie. Vraag jouw dealer of deze module ook toepasbaar is op jouw ION®).

* Let op: de ION® DT is kan worden uitgerust met de Power Assist Module, maar heeft geen achteruitrij functie. 

Premium Display Module

Onze innovaties vragen om een uitgebreider bedieningsdisplay waarvan je meer kunt aflezen. Het Premium Display is zo’n multifunctioneel display dat alle mogelijkheden biedt die je maar wilt. Vraag jouw Sparta dealer of deze module ook op jouw Sparta ION® is toe te passen.

Software Update Module

Regelmatig ontwikkelen we updates die jouw ION® veiliger en comfortabeler maken. Dankzij de Software Update Module ben je altijd in staat jouw ION® ‘actueel’ te houden. Ben je lid van de ION® club dan word je automatisch op de hoogte gehouden van updates. Maar jouw Sparta ION® dealer weet het natuurlijk ook.  We houden de Sparta ION® modules actueel door continue te luisteren naar onze kopers. Daardoor biedt geen ander merk zoveel gebruiksvriendelijke functies als Sparta. Jouw suggesties, opmerkingen en verbeteringen nemen we mee in de volgende updates. Dankzij de Software Update Module is de Sparta ION® dus altijd actueel en passend bij jouw wensen.

Xtra Garantie Module

De garantietermijn van jouw ION® is, inclusief de kostbare elektrische delen, uit te breiden met maar liefst 3 jaar. Ook de batterij valt onder de dekking. Uniek omdat de batterij bij de meeste batterijproducten niet of slechts beperkt onder de garantiedekking vallen.

Lees meer

Personal Program Module

We hebben verschillende rijprogramma’s voor je ION®. Ga je met vakantie naar een bergachtige omgeving? Laat dan beslist het Plusprogramma installeren. Dit is een extra krachtig programma dat nieuwe rijeigenschappen toekent aan de vijf trapstanden op jouw ION®. Rijd je meer op vlakke stukken, kies dan voor installatie van het ‘batterijvriendelijke’ Eco programma. Iedereen zijn eigen rijprofiel. Deze kun je naar wens tijdelijk – bijvoorbeeld tijdens vakantie – of permanent bij jouw Sparta ION® dealer laten installeren.

Battery Upgrade Module

Een nog grotere actieradius? Ook de oudere ION® kan vaak worden voorzien van een sterkere batterij. Zo kan bij hetzelfde voltage en batterijsysteem een 10Ah batterij envoudig door een 14Ah batterij worden vervangen waardoor jouw actieradius met bijna 30% toeneemt. Vraag jouw Sparta dealer naar de mogelijkheden.

Xtra High Power

Onze krachtige XHP motor geeft aanzienlijk meer vermogen dan verreweg de meeste elektrische fietsmotoren. Je merkt meteen de nog sterkere ondersteuning, maar ook meer comfort dankzij de soepele directe aandrijving*. Dat vraagt natuulijk om een sterke accu. De duurzame ION® accu is van gegarandeerd hoge kwaliteit, heeft geen gebruiksbeperkingen en is uitermate betrouwbaar. Door de combinatie van deze Xtra High Power motor met de duurzame accu wordt de actieradius behoorlijk verhoogd. Wist je trouwens dat al onze accu's ook onder het vriespunt gewoon goed opladen? Dit is bij veel concurrerende fietsenmerken niet het geval.