Garantie

Garantie

De fietsen van Sparta worden uitvoerig getest en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Sparta geeft maar liefst 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar garantie op de voorvork (2 jaar op verende voorvork) en 2 jaar op overige onderdelen voor zover deze niet aan normale slijtage onderhevig zijn. Verder krijg je 2 jaar garantie op het elektrisch aandrijfsysteem en op de batterijpakketten. 

Voorwaarden garantie

Sparta geeft ter aanvulling op jouw wettelijke rechten een garantie tegen eventuele materiaal- of constructiefouten aan jouw fiets. Hierbij moet minstens aan de volgende voorwaarden worden voldaan: je kunt alleen aanspraak maken op garantie indien je een duidelijk ingevuld en afgetekend garantiebewijs of de aankoopbon hebt. Alleen de eerste eigenaar heeft recht op garantie; de garantie is dus niet overdraagbaar.

Voorwaarden garantie

Geen aanspraak op garantie

De fabrieksgarantie wordt in eerste instantie door de Sparta dealers beoordeeld. Garantie wordt niet verleend indien:

  • De fiets oneigenlijk of onzorgvuldig is gebruikt of beschadigd is door een verkeersongeval of valpartij.
  • De schade te wijten is aan normale slijtage van onderdelen zoals banden, ketting, kabels en remblokjes.
  • De fiets onvoldoende onderhouden is, d.w.z. niet onderhouden zoals aangegeven in het meegeleverde instructieboekje.
  • Reparaties ondeskundig of niet door een Sparta-dealer wordt uitgevoerd.
  • Voor reparaties niet-originele onderdelen zijn gebruikt of indien die onjuist gemonteerd zijn.
  • De constructie gewijzigd is.
  • De fiets voor verhuur is gebruikt.
  • Roestvorming ontstaan is op gelakte, verchroomde en aluminium onderdelen van de fiets omdat de fiets niet regelmatig is onderhouden of schoongemaakt.

Alleen defecte onderdelen die via de Sparta dealer naar Sparta ter beoordeling worden opgestuurd, maken deel uit van de garantie. Voor zover wettelijk toegestaan, is vergoeding van lichamelijk letsel of schade aan andere goederen anders dan (originele onderdelen van) de Sparta fiets uitgesloten. Het arbeidsloon voor de- en montage van de fiets behoort niet tot de garantie en is voor rekening van de eigenaar. De Sparta fietsen voldoen aan de Europese typegoedkeuring. 

EzyRider Garantieplan

Elektrisch fietsen wordt nu wel heel zorgeloos. Want het EzyRider garantieplan biedt je vijf jaar volledige garantie op je nieuwe e-bike, dus óók op de batterij, de motor en het display! Je kunt deze garantieverzekering heel eenvoudig afsluiten bij je eigen rijwielspecialist voor slechts €159. Daarmee trap je vijf jaar zónder onvoorziene kosten. Heel zorgeloos,  heel Ezy.
Het EzyRider garantieplan kan alleen afgesloten worden in Nederland. In België bieden we een ander garantieplan aan, vraag je dealer hiernaar.

EzyRider Garantieplan
Hulp bij je keuze?

Hulp bij je keuze?

Wanneer je persoonlijk meer informatie wilt krijgen of op zoek bent naar het beste advies, ga dan langs bij een Sparta Testcenter in je buurt. Daar zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over de elektrische fietsen. Ook kun je daar terecht om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is.